Lojistik
Giriş Tarihi : 24-12-2023 21:45   Güncelleme : 06-02-2024 17:42

Emin adımlarla ilerliyor!

Lojistik firmalarından Capella, İstanbul Çatalca ve İzmir’de toplam 10 bin metrekarelik depo yatırımı yaptı. Şirketin CEO’su Aytaç Aykanat, “Avrupa ülkelerine ihraç edilecek parsiyel yükleri bu noktalarda toplayacağız. Bu sayede taşımalarımız daha verimli şekilde organize edilecek” dedi.

Emin adımlarla ilerliyor!

Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında Capella Logistics, kara yolu ve intermodal taşımalar yapıyor. Lojistik sektörünün yenilikçi markalarından olan firma, Çatalca ve İzmir’de yaptığı depo yatırımı ile adından söz ettirmeye başladı.

SEKTÖREL NOKTA ATIŞI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Capella Logistics CEO’su Aytaç Aykanat, depo yatırımlarını yaparken merkezi konumlarını dikkate aldıklarını söyledi. Aykanat, “Avrupa kara yolu taşımaları için Çatalca, konumu itibariyle önemli bir merkezdir. Aynı zamanda Muratbey Gümrük Müdürlüğü’ne de yakındır. İzmir’deki depomuz ise Ro-Ro çıkışları için büyük önem arz etmektedir. Yapmış olduğumuz bu yatırımımız sayesinde Avrupa’ya ihracat taşımalarındaki trafiğimizin armasını öngörüyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içinde yurt dışı operasyonlarımızı iki katına çıkarmayı hedefledik” ifadesini kullandı.

HİZMET YELPAZESİ GENİŞ

Aytaç Aykanat, açıklamasına şöyle devam etti: “Depolarımız şu aşamada kapasite olarak operasyonel ihtiyaçlarını karşılayacak büyüklüğe sahiptir. Sunduğumuz katma değerli hizmetlerle, markalara ekstra maliyet avantajı yarattık. Depolama hizmetini yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da sunmaya özen gösteriyoruz. Almanya’da Münih ve Düsseldorf, Fransa’da Lyon, Paris ve Strasburg, İspanya’da Barselona ve Madrid, Portekiz’de Porto, Hollanda’da ise Venlo’da anlaşmalı acente depolarımız bulunuyor. Bu depolarda ihtiyaç halinde 90 bin metrekarelik alanda yük elleçleme imkânımız var.”