Lojistik
Giriş Tarihi : 12-01-2024 19:48   Güncelleme : 05-03-2024 21:13

Dağıtım önemli!

Büyüme yolundaki markaların mağaza sayısı arttıkça, lojistik ve dağıtım süreçleri daha da önemli hale geldi. Süreci doğru yönetemeyen şirketlerin büyüme performansı ise olumsuz yönde etkilendi. CBN Logistics Genel Müdür Yardımcısı Ömer Dai, “Verimli stok yönetimi ve dağıtım ağı optimizasyonu, özellikle gıda sektöründeki markaların hızlı ve sürdürülebilir büyümesine katkı sağladı” dedi.

Dağıtım önemli!

Türk girişimcilerin yarattığı markalar, sadece yurt içinde değil yurt dışında da adlarından söz ettirdi. Ürün ve hizmetlerin, tüketiciye güvenle ve zamanında ulaştırılması da bir o kadar önemli taşıyor.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CBN Logistics Genel Müdür Yardımcısı Ömer Dai, markalaşma sürecindeki firmalar için lojistiğin kritik önemde olduğunu söyledi. Dai, “Türkiye genelinde etkin olmak isteyen markalar, dağıtım ağını iyi kurgulamalı. Ürünü fabrikadan başka şehirlere göndermek belki de en kolay olanı. Sonrasında ise profesyonel stok yönetimi ve mağazaya dağıtım süreci başlıyor. Stok yönetiminde verimliliği artırmak, müşteri taleplerini en hızlı şekilde karşılayacak bir lojistik kurgu yaratmak gerekiyor. Aksi takdirde markanın imajı olumsuz etkileniyor. Satış yapılan nokta sayısı artmaya başladıkça ürün stoklama ihtiyacı da artıyor. Gıda güvenliği hayati önemde, bu süreçte sıcaklık kontrolleri ve doğru depolama için teknolojiden azami oranda faydalanılması gerekiyor” ifadesini kullandı.

ZAMANINDA TESLİMAT

Ömer Dai, yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: “Firma olarak yurt içinde soğuk zincir ile hızlı tüketim gıda ürünlerinin sıcak ve soğuk satış dağıtımlarını yapıyoruz. Yaygın lojistik ağımızla müşterimize kusursuz bir hizmet sağlıyoruz. Dağıtım operasyonlarımızı 500’ün üstünde aracımızla organize ediyoruz. Univera ve SAP gibi yazılımlarla müşterilerimizin sipariş yönetim sistemlerine entegre olduk. Türkiye’nin 81 iline donuk, soğuk, kuru ve serin taşımalar yapıyoruz. Doğru bir dağıtım planlaması için geniş bir depolama ağına da ihtiyacınız var. Biz ülkemizin tüm bölgelerini kapsayacak bir depo yapılanmasıyla her ile dağıtım yapabilecek kapasiteye sahibiz. Yurt içinde sıcaklık kontrollü toplam 90 bin metrekarelik depolama kapasitemiz bulunuyor. Bu sayede kesintisiz, tam zamanında ve taleplere hızlı yanıt veren bir dağıtım organizasyonu sağladık.”