Lojistik
Giriş Tarihi : 13-01-2024 13:02   Güncelleme : 05-03-2024 21:11

El ele tutuşan ayakta kalır!

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz ve hayat pahalılığı firmaları çıkmaza sürükledi. Ayakta kalabilmenin formülünü arayan firmalar, çareyi birleşmede buluyor. Dünyanın köklü iki lojistik şirketi de birleşti. 1833’te İngiltere’de kurulan Good Logistics ile 1866’da İskoçya’da kurulan Denholm Logistics, 1 Ocak 2024 itibarıyla Denholm Good Logistics çatısı altında tek firma olarak faaliyete başladı.

El ele tutuşan ayakta kalır!

Birleşik Krallık merkezli iki lojistik şirketi Good Logistics ve Denholm Grubu, ayakta kalabilmek için tek şirket oldu. Türkiye’de Good Logistics adıyla hizmet veren şirketin adı ise Denholm Good Logistics olarak değiştirildi.

REKABETTE AVANTAJ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan şirketin Türkiye Genel Müdürü Levent Aydinç, 2024’ün zor bir yıl olacağı ancak bu birleşme ile zorlukları daha kolay aşacaklarını söyledi. Aydinç, “Başta Birleşik Krallık, ABD, Uzak Doğu ve Orta Doğu olmak üzere dünya genelinde güçlü bir altyapıya sahibiz. Bu birliktelik sonrası oluşan sinerji, hizmetlerimizde önemli bir verimlilik artışı sağlayacak. Bu da müşterilerimize rekabet avantajı olarak yansıyacak. NVOCC lisansları sayesinde deniz yolu taşımacılığında gemisi olmayan armatör olarak hareket ediyoruz. Kendi konşimentolarımız düzenliyoruz. IATA sertifikasıyla hava kargo hizmetleri sunmaktayız. Ayrıca Birleşik Krallık’ta yerinde gümrükleme yetkisi olan az sayıda şirketten biriyiz” ifadesini kullandı.

HEDEFİ BÜYÜK TUTTU

Aydinç, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: “Tek şirket olarak yolumuza devam ediyoruz. Denholm Good Logistics’in yaygın küresel ağının da katkısıyla 2024 yılında ciro bazında büyüme hedefimizi yüzde 25 olarak güncelledik. Birleşme ile daha da güçlenerek hali hazırda da hizmet verdiğimiz yedek parça, ambalaj ürünleri, demir çelik ve tehlikeli madde başta olmak üzere farklı sektörlerden müşterilerimize hızlı, güvenli ve kaliteli lojistik hizmeti sunmaya devam edeceğiz. İngiltere’de 1833’te John Good adıyla kurulan Good Logistics, 2 asra yaklaşan tecrübesiyle dünyanın en köklü lojistik şirketleri arasında yer alıyor. İskoçya’da 1866’da kurulan Denholm Grubu ise lojistik, deniz ürünleri ve endüstriyel hizmetler alanlarında faaliyet gösteriyor. Grup bünyesindeki Denholm Logistics, küresel entegre lojistik çözümleri ve liman hizmetleri ile dünyanın önde gelen şirketleri arasında bulunuyor.”