Lojistik
Giriş Tarihi : 13-01-2024 16:47   Güncelleme : 05-03-2024 21:12

Kazandı ki, yatırdı!

Lojistik firmalarından Sarp, 2023 yılında yaptığı yatırımlarla adından söz ettirmeyi başardı. Firma, yıl içerisinde 900 milyon TL tutarında araç, ekipman ve depo yatırımları yaptı. Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, “2024 yılında da dikkat çekici yatırımlar gerçekleştireceğiz” dedi.

Kazandı ki, yatırdı!

Sarp Intermodal, Türkiye’nin son 10 yılda en hızlı büyüyen lojistik şirketleri listesine adını yazdırmayı başardı. 2023 yılı içerisinde 100 adet çekici satın alan şirket, 300 adet treyleri de filosuna dahil etti. Sarp Intermodal’in 2023 yılında ağırlık kazanan depo ve aktarma merkezi yatırımlarının 2024 yılı içerisinde de artarak devam edeceği öğrenildi.

KESİNTİSİZ HİZMET!

Müşterilerinin taleplerini anında karşılayabilmek için var güçleri ile çalıştıklarını dile getiren Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, “Hedefimiz sektörümüzde en iyi hizmeti sunabilen firma olabilmek. Bunun içinde elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Yaptığımız yatırımlarla personel istihdamımızı da genişlettik. Şuanda şirket bünyesinde çalışan sayımız 650’yi geçti. Yine aynı şekilde Türkiye’nin ilk yüzde 100 elektrikli çekicisini filolarına dahil eden firma olarak adımızı tarihe yazdırdık. Elektrikli çekicilerimiz 25 bin kilometre yol kat etti. Yakın zamanda Türkiye’nin ilk elektrikli treyler yatırımını da gerçekleştireceğiz. Sürdürülebilir odaklı yatırımız sadece araç ile sınırlı değildir. Merkez binamız ile Şekerpınar tesislerimizde güneş enerjisi yatırımı yaptık. Araç şarjı için bu enerjiden faydalanmaktayız” dedi.

YATIRIMLARI SÜRECEK

Yıl içerisinde İzmir, Çatalca ve Yalova’da tesis yatırımı yaptıklarını dile getiren Talay, yurtdışında da boş durmadıklarını hatırlattı. Talay, “Fransa ve Romanya’da şirket açtık. Almanya, İtalya ve Bulgaristan’daki iştiraklerimizle birlikte yaptığımız yatırım, küreselleşme yolunda önemli bir adım oldu. 2024 yılında yatırımlara devam edeceğiz. Grup şirketimiz TAL Trailer ile kendi ekipmanlarımızın bir bölümünü üretme becerisine eriştik. Customs ile gümrükleme hizmetleri de sunacağız. Operasyon, muhasebe ve finans sistemlerini de kendi geliştirdiğimiz yazılım üzerinden takip etmekteyiz. Kontrat lojistiği hizmetleri kapsamında Gebze’de önemli bir depo yatırımı yaptık. Depomuz Mayıs ayında faaliyete geçecek” diye konuştu.