Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:09   Güncelleme : 13-11-2014 17:09

Serin, ilk tankerini Petroleum’da sergiledi

Serin Treyler, ADR sertifikasına sahip tankerini ilk kez Petroleum İstanbul 2009 Fuarı’nda sergiledi.

Serin, ilk tankerini Petroleum’da sergiledi

Serin Treyler, ADR sertifikasına sahip tankerini ilk kez Petroleum İstanbul 2009 Fuarı’nda sergiledi. Firma tarafından ilk defa üretilen ADR’li tankerde elektronik mühür sistemi, seviye ölçüm sistemi, karışım önleme sistemi ve GPS üzerinden uydudan takip sistemi gibi birçok teknolojik donanımlar dikkat çekti.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Petrol, LPG, Doğal Gaz ve CNG Servis, Ekipman ve Teknolojileri Petroleum İstanbul Fuarı’nda, Serin Treyler mühendisleri tarafından geliştirilen tankere ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.

Alüminyum şasi ve gövdeden imal edilen ADR’li tanker, 35 bin 800 litre taşıma kapasitesine sahip ve 7 farklı ürünün taşınmasına olanak sağlıyor. Serin’in ADR’li tankeri, birçok gelişmiş özellikleri de içerisinde barındırıyor. Elektronik sistemlerin içinde; kompartman mühürleme sistemi, seviye ölçüm sistemi ve karışım önleme sistemi yer alıyor. 7 gün 24 saat GPS ve GPRS desteğiyle uydudan takip edilebilen ve tankerdeki bilgilerin merkezle anlık olarak paylaşmasına imkân sağlıyor.

Serin Treyler Yönetim Kurulu Üyesi Recep Serin, “Tankerimiz ADR’nin gerektirdiği bütün normlara uygun olarak üretildi ve ADR sertifikasını da TUV-SUD’ten aldı. Ayrıca aracımız elektronik mühür sistemi, seviye ölçüm sistemi, karışım önleme sistemi ve GPS üzerinden uydudan takip sistemi gibi teknolojik özellikler ile donatıldı. Aracı dolum yaptıktan sonra elektronik olarak mühürlüyorsunuz. Araçla ilgili bilgiler uydu takipli olarak bilgisayardan izlenebiliyor. Elektronik seviye ölçümü sayesinde nerede kaç litre boşaltım yaptığını, yolda menhol kapağının ne açıldığını görebiliyorsunuz” .

Recep Serin, Türkiye’nin önde gelen dağıtım firmalarıyla bir araya gelerek onları ADR konusunda bilinçlendirmeyi ve bu konuda Serin Treyler’in çözüm önerilerini aktarmayı amaçladıklarını belirtti. Serin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilindiği gibi 2007’de yayınlanan ve 1 Ocak 2009’da yürürlüğe girmesi hedeflenen ADR Yönetmeliği 1 Ocak 2010’a ertelendi. Erteleyerek sadece çözümü geciktiriyoruz. Petroleum İstanbul 2009 Fuarı’nda ADR konusunda kamuoyu bilincinin daha da arttığı inancını taşıyorum. ADR’li ürün tercih edecek olan firmaların daha çok desteklenmesi taraftarıyım.”