Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:10   Güncelleme : 13-11-2014 17:10

Treyler üreticileri ile bir araya geldi

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), Haziran ayı Yönetim Kurulu toplantısını, TREDER üyesi Okkardeşler Treyler Sanayi ve Ticaret A.

Treyler üreticileri ile bir araya geldi

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), Haziran ayı Yönetim Kurulu toplantısını, TREDER üyesi Okkardeşler Treyler Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasının organizasyonu ile Aydın Sanayi Odası’nda gerçekleştirdi.

Aydın Sanayi Odası’nda yapılan TREDER Yönetim Kurulu toplantısı geniş bir katılımla gerçekleşti. TREDER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tokatlı, 19 Mayıs 2009 tarihinde Almanya’nın Frankfurt kentinde yapılan CLCCR’nin yönetim kurulu toplantısına Türkiye’yi temsilen katıldığını ifade ederek TREDER’in resmi olarak üyeliğe kabul edilişinin Türk treyler sektörü adına önemli bir başarı ğunu aktardı.

Sahteciliğin önlenmesi için Bakanlık devrede

Yönetim Kurulu toplantısında önemli kararların alındığını ifade eden Tokatlı, TREDER Yönetim Kurulu’nun Sanayi Bakanlığı’nda yaptığı görüşme ve girişimler neticesinde, sektörde sahteciliğin önlenmesi için Bakanlığın etkili önlemleri devreye almaya başladığını ifade etti. Tokatlı, TREDER olarak Bakanlıkla daima yakın ve eşgüdümlü çalışılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

TREDER Teknik Komitesi’ni kuruyor

Yönetim Kurulu toplantısında alınan önemli kararlardan birinin de TREDER Teknik Komitesi’nin kurulması ğunu belirten Tokatlı, Teknik Komite’nin Haziran ayı içinde ilk toplantısını yapacağını söyledi. Tokatlı, Türk otomotiv yan sanayinin temsilcisi olan Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) ile işbirliğinin geliştirilmesi, treyler sektörü ara mallarında dışa bağımlılığı azaltmak, kaliteyi arttırarak maliyetleri düşürmek amacıyla TREDER üyelerinin bazı yarı mamul ve parçaları TAYSAD üyelerine imal ettirebilmesi için alt yapı çalışmalarının landığını ifade etti. Tokatlı, treyler sektöründe başarılı çalışmalar yapan 5 üretici firmanın, TREDER üyeliğine davet edilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.

TÜVSÜD ile ortak proje geliştiriyoruz

Üretim proseslerinin ve kalitenin geliştirilmesi, maliyetlerin düşürülerek ihracatta daha büyük başarılar kazanılması amacıyla 2008 yılında alt yapısı hazırlanmaya başlanan projenin, TÜVSÜD ile hayata geçirilmesi için, TÜVSÜD yetkilileri ile ortak bir toplantı yapılarak bir yol haritası hazırlanmasına karar verildiğini belirtti.

Okkardeşler, Tansan ve Efe ziyaret edildi

Yönetim Kurulu toplantısının ardından Okkardeşler firmasının üretim tesislerinin gezildiğini kaydeden Tokatlı, “TREDER Yönetim Kurulu Üyeleri, Okkardeşler’in üretim ve kalite konusunda iyi bir yere gelmesini memnuniyet verici olarak değerlendiriyor” . Tokatlı, Aydın Sanayi Odası’ndaki Yönetim Kurulu toplantısı ve Okkardeşler’in ziyaretinden sonra, İzmir’e gittiklerini belirtti. İzmir’de, Tansan Tanker Firması ve Efe Endüstri Firmasının tesislerinin ziyaret edildiği bilgisini veren Tokatlı bu firmaların da kendi konularında başarılı olarak sektörde önemli gelişmeler kaydettiklerinin altını çizdi.

Tokatlı: Teşvik paketine olumlu bakıyoruz

Tokatlı, Hükümet’in açıkladığı yeni teşvik paketine olumlu baktıklarını, 4 bölgeye 4 ayrı yatırım teşviki getirildiğini, 12 sektöre destek sağlanacağını ve bunların Türkiye için önemli ğunu ifade ederek, “Özel sektörün mevcut üretim kapasitesi, mevcut istihdamın ve mevcut kredilerin korunmasına yönelik desteğe ihtiyacının halen devam ediyor. Teşvik Paketi için sağlanacak kaynağın yeterli olmasını ümit ediyoruz” diye konuştu. Tokatlı, Teşvik Paketinde treyler sektörüne yönelik olarak net kalemler göremediklerini söyleyerek, “Sektörümüz için, çekicilere yapılacak teşviki önemli buluyoruz. Böyle bir teşvikin treyler satışlarını da canlandıracağını düşünüyoruz. Çekici ve treylerde KDV’nin düşürülmesi ve hatta belli bir süre kaldırılmasının son derece faydalı olacağını, KDV kalkarsa, nakliye sektörünün de yeni yatırımlar yapmasının mümkün olacağına inanıyoruz” .