Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:12   Güncelleme : 13-11-2014 17:12

3. köprü Tarabya-Beykoz arasında

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, “Gündemi sarsacak” diye tanımladığı basın toplantısında, İstanbul’a yapılması düşünülen 3’üncü köprünün Tarabya-Beykoz arasında yapılacağını açıkladı.

3. köprü Tarabya-Beykoz arasında

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, “Gündemi sarsacak” diye tanımladığı basın toplantısında, İstanbul’a yapılması düşünülen 3’üncü köprünün Tarabya-Beykoz arasında yapılacağını açıkladı.

Tekin, projeyle yolun geçtiği bölgelerde rant sağlandığını ve güzergâhtaki su havzaları ile ormanlık bölgelerin tahrip edileceğini savundu. 3’üncü köprü projesine ait ğu iddia edilen haritanın önünde konuşan Gürsel Tekin, 3’üncü köprünün Tarabya Oteli’nin üst tarafından geçip Beykoz’daki Devlet Su İşleri’nin arazisine bağlanacağını dile getirdi.

Gürsel Tekin, “Köprü, Marmara Üniversitesi’nin arazisi ile önemli bir işadamının yalısının üzerinden geçiyor. Bunlar korunmuş değil. Proje kapsamında Alibeyköy, Fatih ve Belgrad Ormanları, Anadolu yakasının akciğeri Polonezköy Ormanları tahrip olacak. Çavuşbaşı’nda 2B kapsamındaki devlete ait arazilerden geçmeyen yol, ormanı yararak geçiyor. Buralardaki araziler kime ait? Karayolları Genel Müdürü projeye imza atmamış. Demek ki hâlâ dürüst insanlar var” .

TOPBAŞ’IN HABERİ YOK

Tekin, şöyle devam etti: “Ulaştırma Bakanı nerede ve nasıl yapılacağını belirtmeden Eylül ayında ihale yapacaklarını açıkladı. CHP olarak, İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin bile haberinin olmadığı projenin takipçisi k. Proje neden Ankara’da yapıldı? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, ‘İstanbul Anayasası’nı yaptım’ ği 100 binlik planda 3’üncü köprü yer almıyor. Topbaş’ın da projeden haberi yok. Türkiye’yi ilgilendiren sorunun kapkaç niteliğinde, kimsenin bilgisi olmadan bir gece yarısı İstanbul halkının önüne getirilmesini içimize sindiremiyoruz. Kınalı-Silivri’den başlayan yolun çoğu bölümünde orman ve tarım arazileri var. Ormanlar katliamla karşı karşıya. Önümüzdeki süreçte nüfusu 16 milyonu bulması beklenen İstanbul’un geleceğini ilgilendiren su havzaları da büyük tehlike altında. Projeyle büyük rant elde ediliyor. Büyükçekmece, Çatalca ve Hadımköy bölgelerinde birçok arazi kısa süre içinde el değiştirmişse, bu araziler kimlerin? 20-30 yıl öncesinden alındıysa saygı duyarız. Ama son bir yıl içinde araziler el değiştirmişse bu çok önemli bir kuşkudur.”

Hürriyet