Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:12   Güncelleme : 13-11-2014 17:12

Tırsan’ın yeni CEO’su Tezcan

Yalın Enstitü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi görevini yürüten Ömer Faruk Tezcan, Tırsan’a CEO olarak atandı.

Tırsan’ın yeni CEO’su Tezcan

Yalın Enstitü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi görevini yürüten Ömer Faruk Tezcan, Tırsan’a CEO olarak atandı. Tezcan, yeni görevine 1 Eylül 2009 tarihi itibariyle başlayacak ve Tırsan Treyler’in yurtiçi ve yurt dışı tüm faaliyetlerinden sorumlu olacak.

Son bir yıldır genel müdürlük görevini de kendisinin yürüttüğünü belirten Tırsan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Tezcan, Toyota Türkiye’nin kuruluşu ve sonrasında, ardından Karsan’da edindiği otomotiv sektöründeki uzun yıllara dayanan deneyimlerini, Yalın Enstitü Derneği ile birlikte gerçekleştirdiği birçok büyük ve başarılı danışmanlık projeleri ile zenginleştirmiştir” .

32 yıldır treyler sektöründe hizmet veren Tırsan’a Tezcan’ın önemli katkılar sağlayacağına inancının tam ğunu kaydeden Nuhoğlu, “Treyler üretiminde Avrupa’da ilk beş, silobas ve tanker üretimde ise liderliği hedefleyen Tırsan’ın bu hedeflerine ulaşmasında Tezcan’ın katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

ÖMER FARUK TEZCAN KİMDİR?

ABD’de bulunan Bucknell Üniversitesi'nde makine mühendisliği üzerine lisans ve yüksek lisans eğitimini layan Tezcan, 1990 yılında Türkiye’ye döndü. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin Adapazarı fabrikasının kuruluşunda görev alan Tezcan, Toyota Türkiye’ye Japonya’dan teknolojinin transferi görevinde de yer aldı.

Toyota Türkiye’de 10 yıl çalışan Tezcan, 2000 yılında Karsan Otomotiv AŞ’de Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. Tezcan, 2005 yılından itibaren ise Yalın Enstitü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak şirketlere eğitim ve proje desteği verdi. Tezcan, evli ve 2 çocuk sahibidir.