Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:20   Güncelleme : 13-11-2014 17:20

Serin, yılsonu değerlendirmesi yaptı

Üretim üssü Konya’da bulunan Serin Treyler, yılsonunu değerlendirdi… 2009 yılındaki krize rağmen satışlarını yüzde 10 arttırarak 975’e çıkaran firmanın 2010 yılındaki hedefi bin 300 adet satış yapmak.

Serin, yılsonu değerlendirmesi yaptı

Üretim üssü Konya’da bulunan Serin Treyler, yılsonunu değerlendirdi… 2009 yılındaki krize rağmen satışlarını yüzde 10 arttırarak 975’e çıkaran firmanın 2010 yılındaki hedefi bin 300 adet satış yapmak.

Serin Treyler, 5 Şubat Cuma günü İstanbul Wow Otel’de yaptığı değerlendirme toplantısına Serin Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Recep Serin, Basın Danışmanı Süleyman Sergili ve firma satış temsilcileri Cemalettin Başaran, Abdullah Celaleddin Sürmeli ve Celaleddin Küçükçınar katıldı.

2009 yılını kâr ederek kapattıklarını belirten firma yönetim kurulu başkanı Serin, krize rağmen artışın “Damper” üretimine geçmelerinden sonra başladığını söyledi…

2009 yılında yaşanan krize rağmen, damper üretimiyle satışlarını yüzde 10 arttıran firma, 2008 yılında 880 olan satış rakamını, 2009 yılında 95 adet attırarak 975 adede yükseltti. 975 adet ürünün 665’i iç, 310 a ise dış piyasaya satıldı.

Serin Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Recep Serin, 2009 yılında yaşanan krize rağmen satış oranlarındaki artışı anlattı…

MÜŞTERİYE BİTMİŞ ÜRÜN SATTIK

Yönetim Kurulu Başkanı Serin, “2009 yılındaki bu artış, damper üretimine geçmemizden sonra geldi. Biz 3 adet damper modeli geliştirdik. Damperde üst yapı tüm üretici firmaların problemiydi. Bu yıl biz, üst yapıyı da bünyemizde oluşturduğumuz düzenle kendimiz yapmaya başladık. Böylece müşterilerimize bitmiş ürün sattık. Merdiven altı üreticileri bizi çok etkiliyordu. Piyasaya ucuz mal vererek, üretici firmaların satışlarını hayli düşürüyorlar. Bunlarla savaşmak için biz de ucuz ürünlerimizi piyasaya sunduk. Daha uygun fiyatlara damper ürettik. Böylece isteyenlere ucuz ürün bizde de var k. Ucuz üründe en yerli malı kullanıyoruz. Pahalı ürünlerimizde ise, ithal malzeme” .

DIŞ PAZARA YÖNELİŞ

Serin, 2010 yılında Gana, Nijerya gibi Afrika ülkelerinin yanı sıra, Ortadoğu’da Kuzey Irak’a ihracat yapmayı hedefliyor. Kuzey Irak’a 550 adet tanker sattıklarını belirten Recep Serin, Gana’ya 16 adet tanker sattıklarını, Nijerya’nın ise kendileri için iyi ve hareketli bir pazar ğunu söyledi.

2010 SATIŞ HEDEFİ 1.300 ADET

2010 yılında toplam bin 300 adet satış rakamı hedefleyen Serin Treyler, iç piyasaya 450 adet damper, 300 adet tenteli ve 100 adet de diğer modellerden olmak üzere toplam 850 adet, dış piyasaya ise 325 adet tanker ve diğer modellerden 75 adet olmak üzere 450 adet satış yapmayı hedefliyor… Krediye ihtiyaç duymadıklarını belirten Recep Serin, öz sermayeleriyle yola devam ettiklerini bu nedenle krizin kendilerini korkutmadığını söyledi… Serin, birçok firmanın stoğu olmasına karşın, kendilerinin stok yapmadıklarını da sözlerin ekledi.

YENİ YILDA 4 YENİ SERVİS

Bu yıl devlet teşviklerinden yararlanmayı planlayan Serin Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Recep Serin, 2010 yılı yeniliklerini şöyle aktardı: “2010 yılında üretimi en otomasyon hale getirmek için makine ve teçhizat yatırımına hız kesmeden devam edeceğiz… Çalışanlarımızı bilinçlendirmek için eğitime yatırım yapacağız. Üretim kapasitemize orantılı olarak yeni bir boya tesisi oluşturacağız. 2010 yılı içerisinde 4 adet servis hizmete açacağız. İlk olarak bu girişime Iğdır’dan başlayacağız. Bunun yanında 2 adet tam donanımlı mobil servis aracı da hizmete girecek. Ayrıca bu yıl Ar-Ge’ye büyük yatırımlar yapacağız… 

YENİ ÜRÜNLER


Damper Large: Bu ürün daha geniş hacmi sayesinde tonajdan öte hacme önem veren Zahirecilik sektörü gibi sektörlerin gözde ürünü olacaktır. Standart dampere göre hacmi 3,5 m3 daha fazladır.

Damper Lıght: Bu ürün standart dampere göre 1200 kg daha hafif ve kendi segmentinde bu güne kadar üretilmiş en hafif damperdir. Toplam ağırlığı 6390 kg.’dır. Yapımında yurt dışından ithal özel alaşımlı çelikler kullanılmıştır. Bu sayede hafif olmasına rağmen, aşırı yüklemelere karşı bile dayanıklılığını korumaktadır. Kapak ve ilave modelleri ise patentlidir, taklit edilemez



Optima Lıght: Toplam ağırlığı 5800 kg olan bu ürün hem uluslararası nakliyede hem de iç nakliyede alıcılarına büyük avantajlar sağlamaktadır. Bu ürünün yapımında da yurt dışından ithal özel alaşımlı çelikler kullanılmış ve yine aşırı yüklemelerde göz önünde bulundurulmuştur.

MRM Optima: Bu üründe de tıpkı MRM damper gibi piyasada daha rekabetçi olmak hedeflenmiş olup, ekonomik ürün almak isteyen müşteriler göz önünde bulundurulmuştur.


MRM Tanker: Yine aynı şekilde bu üründe de ekonomiklik ön planda tutulmuştur. Müşterilere ikinci bir alternatif olarak sunulmaktadır. Bu ürünün ihracat özelliği sayesinde de MRM markasının yurt dışında da yaygınlaşması sağlanmaktadır.