Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:24   Güncelleme : 13-11-2014 17:24

Tırsan 3 yeni ürünü piyasaya sürecek

Tırsan’ın 2010 yılı ilk üç aylık performans değerlendirme toplantısında konuşan Tırsan Treyler CEO’su Ömer Faruk Tezcan, yılsonuna kadar biri frigofirik olmak üzere 3 yeni ürünü pazara sunacaklarını kaydetti.

Tırsan 3 yeni ürünü piyasaya sürecek

Tırsan’ın 2010 yılı ilk üç aylık performans değerlendirme toplantısında konuşan Tırsan Treyler CEO’su Ömer Faruk Tezcan, yılsonuna kadar biri frigofirik olmak üzere 3 yeni ürünü pazara sunacaklarını kaydetti.

Değerlendirme toplantısına Tırsan Treyler CEO’su Ömer Faruk Tezcan, Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Sunay Çobanoğlu ile Ürün Yönetimi ve Pazarlama Müdürü Salih Arısüt katıldı.

YÜZDE 63 PAZAR PAYI

Tırsan’ın treyler pazarında 32 yıldır lider ğunu dile getiren Ürün Yönetimi ve Pazarlama Müdürü Salih Arısüt, “Tırsan, başarılarına 2010 yılında da devam ederek en yakın rakibinden açık ara farkla zirvedeki yerini aldı. 2010 ilk 3 ay sonuçlarına göre Tırsan Treyler, TAİD verilerine göre 462 adet semi-treyler satarak %63’lük pazar payı ile her 3 semi-treylerden 2’sinin Tırsan olmasını başardı. Adapazarı fabrikası ile Türkiye’nin en büyük treyler üretim tesisine sahip olan Tırsan, geçtiğimiz yıl Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylı treyler sektörünün ilk Ar-Ge merkezini kurdu. Kendi teknolojisini üreten Tırsan, sürekli mevcut ürünlerini yeniliyor ve yeni ürünler geliştiriyor. Temel çalışma prensibi her iş mükemmelliği üzerine kurulu olan Tırsan, yüksek kalite, düşük maliyet ve hızlı süreçler ile müşterilerine en rekabetçi ürünleri sunuyor” .

GENİŞ ÜRÜN GAMI

Arısüt, geçen yılın başında piyasaya çıkan Tırsan Hafif Perdeli/Tenteli Semi-Treyler serisi ile sektörde öncülük eden Tırsan’ın, Kässbohrer marka Tenteli ve Açık Kasa Semi-Treyler ile de yüksek kaliteyi Türk nakliyecisine daha da uygun fiyatlar ile sunmaya başladığının altını çizdi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

“Başarısının bir diğer temel taşı yüksek müşteri memnuniyetini olan Tırsan, her müşterinin sesine kulak veriyor” diyen Arısüt, müşterilerini daha iyi anlayabilmek ve taleplerine daha hızlı cevap verebilmek için bu yılın başında treyler sektörünün ilk Müşteri Danışma Hattı’nı Alo TIR (444 5 TIR) hayata geçirdiklerinin kaydetti. Arısüt, “Bu proje ile yenilikçi ve iş mükemmeliyetçi kimliğini bir kez daha gösteren Tırsan, sektörden olumlu tepkiler alıyor” .

HEDEF AVRUPA’DA İLK 10

Hedeflerinin Türkiye’de ğu gibi Avrupa’da da liderlik koltuğuna oturmak ğunu dile getiren Arısüt, şöyle konuştu:

Uluslararası alanda da faaliyet gösteren Tırsan, 1998 yılında Almanya’nın Goch kentinde Treyler üretim tesisi kuran Tırsan başarılarına Avrupa’da da devam ediyor. Avrupa’nın ilk 10 treyler üreticisi arasında yer alan Tırsan her daha fazlasını hedefliyor ve 2015 yılına kadar stratejik yol haritasını belirleyerek hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.

Uluslararası platformlarda da hız kesmeden çalışmalarına devam eden Tırsan, 2010 yılında yurtdışında birçok aktivite planladı. Nisan ayı içerisinde Münih’te BAUMA Fuarına Lowbed ve Silobas ürünler ile katılırken, yine aynı ay içerisinde Hollanda ticari araç fuarlarından Hardenberg Fuarı’na Talson marka ürünlerini sergileyecek. Ağustos ayında ise Hollanda’da bir başka fuar olan Gorinchem Fuarına Talson markası ile katılacak olan Tırsan Eylül ayında ise Hannover şehrindeki sektörün en büyük fuarı olan IAA’da yer alacak. Son olarak da Ekim ayında Akaryakıt Tankeri ürünlerini Almanya Kassel şehrindeki PetroTrans fuarında sergileyecek.

Ayrıca Mayıs – Haziran aylarında DAF ile ortaklaşa düzenlenecek olan Avrupa Roadshow’un da 10 farklı ülkede müşteriler ile buluşulacak. Roadshow’da Kässbohrer marka 5 dingilli Lowbed araç yer alacak.

RAKİPLERİMİZE FARK ATTIK

Treyler pazarında rakiplerine fark attıklarını dile getiren Tırsan Treyler CEO’su Ömer Faruk Tezcan “Tırsan ve DAF markaları yıllardır uluslararası nakliyecilik yapan firmaların bir numaralı tercihi. Geçen yılın başında Tırsan ürünlerinin düşük işletme maliyet avantajlarını yurtiçi nakliyecilere de sunmak adına saha çalışmalarımıza başladık. Türkiye’nin dört bir yanında yurtiçi taşımacılık yapan firmalar ile birebir görüştük ve onların ihtiyaçlarını tespit ettik. 2009 yılında yüzde 43 Pazar payıyla en yakın rakibimize iki kat fark attık. 2010 yılının ilk çeyreğinde de yine 462 adetlik satışımız ile yüzde 63 Pazar payına ulaştık ve en yakın rakibimiz 125 adet ile yüzde 17’dir” .

3 YENİ ÜRÜN

Müşterilerine komple paket sunduklarının altını çizen Tezcan, “Tırsan treyler olarak 2014 yılına kadar hedef ve programımızı yapmış bulunuyoruz. Haziran ayında en kendi Ar-Ge merkezimizdeki ekibimizin ürünü olan frigofirik aracımızın tanıtımını yapmayı planlıyoruz. Frigofirik aracımız ile birlikte yine aynı şekilde 3 aracımızı yılsonuna kadar pazara sunmuş olacağız. 2010 yılı hedefimiz yurt içinde 2200 adet treyler, 800 adet çekici, yurt dışında ise 1100 adet çekici satışı gerçekleştirmek. 2011 yılındaki hedefimiz 4500 adet treyler satışı yapmak. 2014 yılı hedefimiz ise 5000 a yurtiçi olmak üzere toplam 10000 adet treyler satışı yapmak ve Avrupa’da treyler pazarında ilk 5’e girmek. Low-bed ve tanker pazarında ise bir numara olmak istiyoruz” diye konuştu.