Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:24   Güncelleme : 13-11-2014 17:24

Tokatlı: treylerde Otokar lider

                Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı, Otokar’ın treyler pazarında hep ilklere imza attığını dile getirdi.

Tokatlı: treylerde Otokar lider

 

 

 

 

 

 

 

 

Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı, Otokar’ın treyler pazarında hep ilklere imza attığını dile getirdi. TAİD verilerine göre 2009 yılını yüzde 22 Pazar payıyla kapattıklarını ifade eden Tokatlı, ADR’li tanker ve frigorifik treylerde lider klarının kaydetti.

Treyler sektöründe uluslararası nakliyecilere ‘Fruehauf’ markasıyla hizmet veren Otokar, yine kendi markasıyla üretimini yaptığı ikinci ürünü ile de yurtiçi nakliyecilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Otokar, ‘Otokar’ ve ‘Fruehauf’ markaları ile van tipi araçlardan, tenteli araçlara, ADR sertifikalı tankerlerden oto taşıyıcılara kadar geniş ürün yelpazesi ile lojistik sektörünün tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

4 KAHRAMAN

Yurt içi nakliye sektöründe tonaj tahdidi ile birlikte kamyondan çekiciye dönüşlerin ardından ‘Otokar’ markasının ‘4 kahraman’ sloganıyla pazarda yer aldığını ifade eden Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı, “Treyler pazarında Otokar, 27 yılı geride bıraktı. Lisans anlaşması ile üretimini yaptığımız Fruehauf markasının yanı sıra 2006 yılında kendi markamız olan ‘Otokar Treyler’i de pazara sunduk. İkinci markamızı yaratmamızdaki birinci neden; şirket olarak her çift marka stratejisi uyguluyoruz. İkinci nedenimiz ise ülkemizde uygulanan tonaj tahdidi ile birlikte yurt içi nakliye sektöründe kamyondan çekiciye dönüşler başladı. Otokar olarak bizde yurtiçi nakliye sektörüne kaliteli ürünü daha uygun fiyata verebilmek için Otokar markasını pazara sunduk. Uluslararası nakliye firmalarına Fruehauf markasını, yurtiçi nakliye firmalarına ise Otokar markasını sunuyoruz. 2006 yılında Otokar markasıyla 4 ürünümüzü, 4 kahraman sloganıyla pazara sunduk. Şuanda 4’üncü yılımızı geride bırakırken, ürün gamımız da 8’e yükseldi” .

“Kamyonculara hitap eden açık kasa, sal kasa, konteynır taşıyıcılar, damperler ve rulo taşıyıcıları gibi arabaları çıkardık. İç pazarda da bu mantıkla yürüyoruz” diyen Murat Tokatlı, iç pazarda çalışan nakliye firmalarına Otokar markasını verdiklerini, uluslararası alanda taşımacılık yapanlara ise Fruehauf’ı vermeye devam ettiklerini, talep doğrultusunda Otokar Treyleri de uluslararası nakliyeye verdiklerini söyledi.

Otokar markasıyla Ecotır, Ecoliner, Plato, Duet, Kontena, Spira, Dampera, ve Otokar ADR’li Tanker olmak üzere toplam 8 araçlarının bulunduğunu dile getiren Tokatlı, Fruehauf markası ile de Tenteli, Van Tipi Treyler, Tanker Treyler, Damper Treyler ve diğer treyler modellerinin üretimini yaptıklarını kaydetti.

YATIRIM İÇİN EN UYGUN ZAMAN

TAİD verilerine göre treyler pazarında Otokar’ın 2009 yılını yüzde 22 Pazar payı ile kapattığını dile getiren Murat Tokatlı, şuanda pazarın yüzde 25’ine hakim klarını ve bu oranı da yılsonuna kadar korumayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Tokatlı, “2009 yılında iç Pazar durgun geçti ama bu yıl pazarda bir hareketlilik bekliyoruz. 2010 yılında yüzde 30 Pazar payı hedefliyoruz ve bununda yüzde 10’unu kendi markamızla gerçekleştirmek istiyoruz. Şuanda tam yatırım ı. Fiyatlar çok uygun. Haziran sonrası fiyatların biraz yükseleceğini tahmin ediyoruz. Fiyatların yükseleceğini gören firmalarımızda yatırımlarına ağırlık verdi” .

PAZAR PAYINI TANKER ARTTIRACAK

“2010 yılında Pazar payımızı artıracak tankerler olacak” diyen Tokatlı, tanker konusunda çok ciddi bir çalışma yaptıklarını söyledi. Tokatlı, “Eliptik tanker sekmentinde Otokar’ın kendi Ar-Ge imkânları ile çok güzel bir araç yaptı. ADR’li tanker konusunda her Otokar öncüdür. ADR’li tankere 95’li yıllarda ilk Shell projesi ile Fruehauf’ta başladık. O ilk araçlar Fransa’dan ithal geldi. Daha sonra 99 yılında Türkiye’nin ilk ADR sertifikalı tankeri yine Otokar tarafından üretildi. O kamyon üstü tankerdi daha sonra onay aldık. 2002 yılında alüminyuma geçtik. Bu işi hep ilerleten Otokar ” diye konuştu.

YENİ ÜRÜNLER YOLDA!!!

Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı, şöyle konuştu: “Otokar olarak bizde durdurak yok. Yeni ürünlerimiz elbette olacak. Çünkü Otokar’daki Ar-Ge imkânları bırakın Türkiye’yi Avrupa’da bile sayılıdır. Onun için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Hatta yakın da Türkiye’nin ilk galvaniz şaseli tenteli aracını da biz çıkardık. Onunda satışları gayet güzel devam ediyor. Ulusoy ve Arkas filosuna girdi. Bunlar çok önemli filolar. Şuanda da kullanımlardan gayet memnunlar. Bununla ilgili satış çalışmalarımız devam ediyor. Onun haricinde yeni ürünlerimiz gelecek. 2010 yılında yeni projelerimiz var. Yeri geldiğinde onları sektörümüz ile paylaşacağız.”

FRUEHAUF’TA BİLE BU KADAR ÜRÜN YOK

Otokar’ın Türkiye’deki fabrikasında bilgi ve lisans anlaşması ile Fruehauf’un üretimini yaparken Ar-Ge yatırımları ile araçları Türkiye şartlarına göre geliştirdiklerini ifade eden Tokatlı, “Fruehauf ile now how ve lisans anlaşmamız var ama artık now how kalmadı. Mesela Fruehauf’a gidin bu kadar çeşitli araba yok. Fruehauf’un bir tenteli arabası var birde kapalı kasa konteynır arabası. Türkiye’de kullanılan Fruehauf markalı arabaların tüm dizaynı bize aittir. Tabiî ki Fruehauf’tan bir takım now how aldık ama açıkçası bizim bilinçli tüketicimiz bizi öyle zorladık ki, biz artık araçlarımızı Avrupa’dan daha önce geliştirmek zorunda kaldık. Bakın bir tenteli arabamıza, Avrupa’daki ile aynı değildir. Türkiye’deki kullanım koşulları, yol şartları, yükleme şartları Avrupa’dan çok farklı. Biz bunları hep göz önüne aldık. Otokar olarak her müşterilerimizden topladığımız dataları Ar-Ge merkezimizde değerlendirdik ve arabalarımız ona göre dizayn edildi. Şuanda dizaynları hep bize aittir. Fruehauf ile anlaşmamız artık isim kullanım hakkından ibarettir” açıklamasını yaptı.

RAKİP TANIMIYORUZ

Otokar’ın ADR’li tanker ve frigorifik treylerde lider ğunu dile getiren Murat Tokatlı, şöyle konuştu: “Bizim özellikle lider ğumuz iki tane araba segmenti var. Genel pazarda lider değiliz ama tip bazına ayırdığımızda özellikle frigorifik treylerde Türkiye’de yadsınamayacak bir gerçek var o da Otokar markasıdır. Frigorifik treylerde baktığımız yüzde 40 Pazar payımız var. Neredeyse satılan her iki arabadan biri Otokar Fruehauf’dur. Dolayısıyla buradaki etkinliğimizi arttırarak devam ettireceğiz. Türkiye’de frigorifik treylerde işi usulüne göre üreten tek firma biziz. Bu konuda rakip tanımıyorum ben. Biz bunu satışlarımızda da gösteriyoruz. Bir diğer ürün ise ADR’li tanker. Buda bizim çok önem verdiğimiz bir konu. Bu konuda da çok agresifiz. Agresif olmaya da devam edeceğiz. Biz ADR’li tankerde her Türkiye’nin öncüsü k. Öncüsü olmaya’da devam edeceğiz. Türkiye’de yeniliği her piyasaya biz lanse ediyoruz. Dolayısıyla da buradaki liderliğimizi devam ettirmekte bizim hedefimiz olacak.”

GENİŞ BAYİİ AĞI, GÜÇLÜ FİNAS DESTEĞİ

Türkiye’de ilk bayii yapılanmasının Otokar tarafından gerçekleştirildiğini sözlerine ekleyen Murat Tokatlı, “Otokar olarak direk satışımız yok. Biz satışımızı direk bayilerimiz üzerinden yapıyoruz. Türkiye’de 12 noktada bayiimiz var. Müşterilerimize daha hızlı satış ve satış sonrası hizmet sunmak için bu sayımızı artıracağız. Şuan ki satış ve satış sonrası noktalarımız nakliye sektörünün ağırlıklı ğu noktalardadır. Kredilendirmede ise müşterinin kim ğu çok önemlidir. Geçmişine bakılır. Bankaların yaptığı bir takım prosedürler uygulanıyor ama bakış acımız bankadan çok farklıdır. Kredilendirmeyi kendimiz yapıyoruz ve firmalarımızın da yapısını biliyoruz. Müşteri ödeme planını kendisi bize deklare eder ve bu plan doğrultusunda kredisini onaylarız. Otokar olarak krediyi biz bayiimize çıkartırız ve bayiimizde müşteriye aracını verir” şeklinde konuştu.

Hüseyin Karabulut / Ulaşım Gazetesi