Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:28   Güncelleme : 13-11-2014 17:28

Eyüp Lojistiğin filosu tek marka oldu

Türkiye’nin en köklü uluslararası nakliye firmalarından Eyüp Lojistik, 2009 yılında programına aldığı araç yatırım ve yenileme projelerine hızla devam ediyor.

Eyüp Lojistiğin filosu tek marka oldu

Türkiye’nin en köklü uluslararası nakliye firmalarından Eyüp Lojistik, 2009 yılında programına aldığı araç yatırım ve yenileme projelerine hızla devam ediyor. Firma, tek partide 100 adet çekici yatırımlarının ardından 64 adet Otokar Fruehauf marka semi-treyleri de filosuna kattı.

Otokar Gaziantep bayii İmam Kayalıoğulları Otomotiv tarafından Eyüp Lojistik’e satışı yapılan 64 adet Otokar Fruehauf Tırliner, Otokar’ın Sakarya’daki fabrikasında yapılan tören ile teslim edildi.
Araç teslim törenine Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Karahan, Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı, Otokar Gaziantep bayisi İmam Kayalıoğulları Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mazıcıoğlu’nun yanı sıra Eyüp Lojistik ve Otokar yetkilileri katıldı.

İŞ ORTAKLIĞI 2004’DE BAŞLADI

Eyüp Lojistiği iş ortağı olarak gördüklerini dile getiren Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı, “Eyüp Lojistik ile iş ortaklığımız 2004 yılında başladı. O tarihten bugüne Otokar olarak 262 adet araç teslimatı gerçekleştirdik. Gaziantep bayisi İmam Kayalıoğulları Otomotiv tarafından Eyüp Lojistiğe 64 adet yeni araç satışı yapılırken, değişik markalardaki 84 adet treylerde ikinci el olarak değerlendirildi” .

SATTIKTAN SONRA DA MÜŞTERİMİZİN YANINDAYIZ

Otokar olarak satış sonrası hizmetlere çok önem verdiklerinin altını çizen Murat Tokatlı, şöyle konuştu: “Satış, sattıktan sonra başlar. Ben bugün arabayı rahatlıkla satarım!.. Eğer o müşteriye satıştan sonra hizmet vermezsem, müşteri dönüp sizden bir daha araç almaz. Dolayısıyla biz satış sonrası hizmetlere çok önem veriyoruz. Sektörün yoğun ğu 20 noktada servislerimiz var ve olası bir arızada servis ekibimiz anında müdahale ediyor. Bu sayede de hiçbir müşterimiz yolda kalmadı. Otokar olarak her konuda müşterimizin yanındayız. Onlardan gelen talepleri de anında değerlendirerek, araçlarımızda gerekli değişikliği yapıyoruz.”

OTOKAR’DAN MEMNUNUZ

Çekicide ğu gibi treylerde de filoyu genç tuttuklarını açıklayan Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda yeni yatırımlara devam edeceklerinin altını çizdi.

Bartık, “Filomuzda bulunan 84 adet treyleri takasa verdik ve 64 adet yeni treyler aldık. Otokar markalı treylerden istenilen ölçüde verim aldığımız için bu teslimatımız ile birlikte filomuzdaki araçlarımız tek markaya döndü. Bundan sonraki tüm alımlarımızda ilk tercihimiz Otokar olacak. Eğer Otokar ile anlaşamaz isek başka markayı o tercih edeceğiz” .

SATIŞTA, “TOKATLI”NIN ETKİSİ BÜYÜK

Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı ile sıkı bir dost klarını dile getiren Eyüp Bartık, “Murat Tokatlı çok değer verdiğim bir dostumdur. Filo alımlarında dostlukların etkisi tabiî ki büyük ancak firmanın da size uygun araç sunması gerekir. Dostluklarda bir defa alırsınız ama bu uzun soluklu olmaz. 2004 yılındaki Fruehauf’lar ile şimdiki Fruehauf’lar arasında çok fark var. Otokar bu konuda kendini çok geliştirdi. Bize uygun çözümler sunuyor. Buna birde Murat Tokatlı’nın dostluğu eklenince filo alımları kaçınılmaz oluyor” açıklamasını yaptı.

TAŞIMA YAPILAN ÜLKE SAYISI 57’YE YÜKSELİYOR

1936 yılından beri ağırlık olarak kara nakliyesi yapan Eyüp Lojistiğin diğer taşıma türlerinde de hizmet vereceğini açıklayan Eyüp Bartık, şöyle konuştu:

“Eyüp Lojistik olarak şuanda 54 ülkeye karayolu taşıması yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan, Ürdün ve Libya’ya da taşıma gerçekleştireceğiz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Teslim aldığımız araçlardan 10 a rulo taşıma özelliği bulunuyor. Yine bunun yanında tanker ve frigofirik taşımalarda gerçekleştireceğiz. Yakın da tanker ve frigofirik treylerde filomuzda yerini alacak. Amacımız müşterilerimizin taleplerini karşılamak için uygun çözümler sunmak.”

ARAÇLARIN ÖZELİĞİ:

Eyüp Lojistik’e teslim edilen 64 adet Otokar-Fruehauf Tırliner’da 2,75 metre iç net yüksekliğinin yanı sıra ilave tavan yükseltme sistemleri ile maksimum hacim sağlanıyor. 64 aracın 10 a ise rulo taşımaya uygun olarak tasarlandı. Bu araçlarda, tabanda minimum 700 mm. maksimum 2.200 mm. çapında rulo taşıma kapasiteli “Saç Rulo Haznesi” bulunuyor. Bu sayede farklı yükleri taşıma avantajı sağlanıyor.

Müşterilerin talepleri ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak dizayn edilen semi-treyler araçlarında kullanım kolaylığını ve güvenliğini ön plana çıkaran 5 sıra alüminyum kapak, 6 sıra tente altı profili, paslanmaz malzemeden imal edilen kilit mekanizmalarına sahip arka kapı gibi geliştirilmiş üst yapı özellikleri yer alıyor. Ayrıca yürüme grubunda disk frenli dingiller, frenleme kabiliyetini bir kat daha artıran EBS sistemi, devrilmeye karşı yol emniyeti sağlayan RSS ve ön kalkar dingili otomatik kullanım kolaylığı sağlayan Traction Help gibi sistemler araçlarda standart olarak sunuldu. Araçlardaki kullanıcı kolaylığı ve ihtiyaçlarını ön planda tutan aksesuarlar da sürücülere rahat bir kullanım imkânı veriyor.

Hüseyin Karabulut - Ulaşım Gazetesi