Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:31   Güncelleme : 13-11-2014 17:31

Lojistikte 10 milyon TL’lik yatırım

Uluslararası lojistik ve nakliye firmalarından Seyyah Lojistik, emin adımlarla büyüyor.

Lojistikte 10 milyon TL’lik yatırım

Uluslararası lojistik ve nakliye firmalarından Seyyah Lojistik, emin adımlarla büyüyor. 2009 yılında lojistik altyapı yatırımlarını gerçekleştiren firma, 2010 yılında da araç yatırımlarına ağırlık verdi. 10 milyon TL yatırım yapan Seyyah Lojistik, 41 adet çekici ve 40 adet de yarı römork aldı.

Seyyah Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Metin Baysal, “2010 yılı programımızda araç yatırımları vardı. Bu program dahilinde 3,5 milyon Euro değerinde 41 adet MAN çekici alarak filomuza ekledik. Çekici yatırımlarımızın yanında yarı römork alımı da yaptık. 41 adet çekici ve 40 adet yarı römork yatırımlarımızın maliyeti ise toplam 10 milyon TL’dir” .

Otokar tarafından Seyyah şirketler grubuna satışı yapılan 32 adet Otokar-Fruehauf Mega Euroslider ve 8 adet Otokar-Fruehauf Çift Katlı Mega Euroslider, şirketin Eskişehir merkezinde düzenlen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine Seyyah Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Metin Baysal ve Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı ile şirket yetkilileri katıldı.

PAZAR HAREKETLENDİ

Treyler pazarının krizden çıktığını dile getiren Murat Tokatlı, Otokar olarak 2010 yılında koydukları hedefin üzerinde satış gerçekleştirdiklerini açıkladı. Treyler pazarının en ufak bir ekonomik dalgalanmadan bile etkilendiğini ifade eden Tokatlı, “Treyler pazarı çok hassas bir pazardır. En ufak bir krizde treyler pazarı etkilenir ve en son krizden çıkan Pazar da yine treyler pazarıdır. Ama bu sefer çıkışımız biraz daha hızlı . Henüz 9’uncu ay sonuçları açıklanmasa da treyler pazarında ciddi anlamda hareketlenme var. Bu da bizim açımızdan sevindirici bir haberdir. Pazarın hareketlenmesi üretimin artmasına, üretimin artması da ekonomin canlanması anlamına gelmektedir. Şuanda görüntü itibariyle pazarda geçen yıla oranla yüzde 110 artış var. Otokar olarak baktığımızda da hedeflerimizin çok üzerinde bir satış gerçekleştirdik” .

KALİTEYE ÖNEM VEREN ŞİRKETİZ

Biz kaliteye hep önem veren bir şirketiz” diyen Murat Tokatlı, kendilerini de kaliteyi seven, dayanıklı mal isteyen, satış sonrası servis isteyen firmaların tercih etmeye devam ettiğinin altını çizdi. Tokatlı, “Bu anlamda Seyyah şirketler grubu ile bu sene içerisinde araç alım konusunda karşılıklı anlaştık ve bu gün 40 adet semi treylerin teslimatını yapıyoruz. Araçların üretimiyle ilgili yaptığımız toplantılarda Seyyah grup yöneticilerinin taleplerini belirledik ve bu talepler doğrultusunda çok özellikli araçlar ürettik” diye konuştu.

BATI AVRUPA’YA TAŞIMA

Seyyah şirketler gurubu bünyesinde Seyyah Lojistik ve Baytrans olmak üzere iki taşıma şirketi bulunduğunu dile getiren Seyyah Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Metin Baysal, Batı Avrupa’ya taşımacılık faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini söyledi. “Bu yatırımların ardından Asya ve Türkî Cumhuriyetlerine taşıma yapmayı planlıyor musunuz” sorusu üzerine ise Baysal, “Her firma kendi uzman ğu ülkenin pazarında taşıma yapmalıdır. Bizim uzmanlaşarak taşıma yaptığımız ülke, Batı Avrupa Ülkeleri’dir. Asya ve Türkî Cumhuriyetlerine yönelik yeni Pazar arayışımız kesinlikle yoktur” cevabını verdi.

OTOKAR İŞ ORTAGĞIMIZ

Metin Baysal, “Seyyah grup, uluslararası taşımacılık faaliyetlerine 1982 yılında başladı. Daha öncesi yurtdışı taşımacılıktı. 1992 yılında kurumsallaştık ve o tarihten itibaren de uluslararası taşımacılıkta kurumsal firma olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. 41 çekici ve 40 adet yarı römork alımıyla da filomuz toplamda 111 adet çekici ve 120 adet yarı römork şeklinde oluştu. Filomuzda bulunan çekicilerin büyük bir bölümü MAN marka ve yarı römorklarında 100 a Otokar-Fruehauf markadır. Fruehauf ile çok iyi bir iş ortaklığımız var. Başladığımız günden bugüne bu markayla ilişkimizi satıcı ve alıcı olarak hiçbir düşünmedik ve iş ortaklığımız gelişti. İlk alımlarımızı 1996 yılında yaptık. Bu en iş ortaklığı şeklinde gelişti. Araç alımımızın başında önce nasıl bir araç üreteceğimize karar verdik. O araçlar Fruehauf tarafından üretildi ve bize en uygun fiyatta sunuldu. Taşımacılıkta, Fruehauf markasını aldığımız günden bugüne hiçbir sorun yaşamadan geldik. Ayrıca büyümemizde iyi bir markayla çalışmanın da rahatlığını yaşadık” .

METİN BAYSAL BİR ESKİŞEHİR SEVDALISI

Bugün araç teslimatı için buradayız. Olayın ticari boyutu kadar şehri tanıtmakta bizin için çok önemlidir” diyen Metin Baysal, araç teslimatının ardından basın mensupları ile birlikte şehir turu gerçekleştirdi. Baysal, basın mensuplarına Eskişehir’in tarihi ve kültürel mekânları gezdirerek şehir hakkında bilgi verdi.

Hüseyin Karabulut - Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com