Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:31   Güncelleme : 13-11-2014 17:31

Meiller liderliğini kanıtladı

Meiller, 160 yıla ulaşan tecrübesi ile ticari araç sektörünün en önemli fuarları arasında yer alan Hannover IAA Fuar’ında sergilediği yenilikler ile liderliğini bir kez daha ispat etme imkânı buldu.

Meiller liderliğini kanıtladı

Meiller, 160 yıla ulaşan tecrübesi ile ticari araç sektörünün en önemli fuarları arasında yer alan Hannover IAA Fuar’ında sergilediği yenilikler ile liderliğini bir kez daha ispat etme imkânı buldu.

Atık lojistiği ve inşaat sektörlerinde Avrupa pazarında çift haneli büyüme bekleyen Meiller, fuar alanında “i.s.a.r”; uzaktan kumandalı damper ve ekipmanları yönetim sistemi”, ağırlık optimizasyonlu çöp boşaltma için yarı römork, çift hatlı hidrolik sistemi ile alüminyum duvarları sayesinde 300 kilogram daha fazla yük kapasitesine sahip üç yöne devrilebilir damper gibi birçok yeniliği tanıttı.

I.S.A.R UZAKTAN KUMANDA

I.s.a.r uzaktan kumanda ile Meiller, atık lojistiğinde bir adım daha ileri gitti. Meiller mühendisleri, mevcut sistemi geliştirerek, operatör konforunu da artıran bir sistem oluşturdu. Yeni sistemde, geleneksel valfler yerine, en son dijital radyo teknolojileri kullanılarak, hidrolik sistem komutları güvenli ve müdahalesiz gerçekleşiyor. Basit bir çalışma mantığına sahip kontrol ünitesinde iş eldivenleri ile de kolayca kullanılan geniş düğmelerin yanı sıra römork ve otomatik bordmatikte ğu gibi, opsiyonel fonksiyonlar da entegre edildi.

Yeni sistem, Meiller kancalı tip atık taşıyıcıların yanında çift kollu atık taşıyıcılarla da kullanılabilmektedir. Sistem, araçtan azami 15 metre yarıçapındaki uzaklığa kadar tüm üst yapı fonksiyonlarını kontrol edebilirken, yüke bağlı yüksek hız seçeneği bir butona basılarak etkinleştirilebilir. Böylece kancalı ve çift kollu atık taşıyıcılarda önemli ölçüde hız sağlanıyor. İsar kontrol sisteminde bulunan “motor durdurma/çalıştırma” butonu ile “ekonomi” seçeneği, yakıt tasarrufunun yanı sıra çevre kirliliği ve düşük ses emisyonuna katkıda bulunur.

AĞIRLIK İYİLEŞTİRMESİ YAPILAN MEILLER YARI RÖMORK

Meiller, hafif yapılı yarı römorku MHPS ile dayanıklı ve yük kapasitesi iyileştirilmiş yeni bir model tanıttı. Yeni modelin gövdesi yine yüksek kalite aşınma ve darbelere dayanıklı çelikten imal edildi ve sık boşaltma yapılan çalışma koşulları için tasarlandı. 4 mm'lik 450 HG sertlikteki plaka kalınlığı ile yeni hafif yapılı MEILLER damper 22 m3’lük bir araçta 5.800 kg dara ağırlığını sağlayabilmektedir.

YARI-RÖMORK DAMPERLER İÇİN ÇİFT HATLI HİDROLİK SİSTEM

Meiller, ürünlerinde, yüksek basınçlı hidrolik sistemler ve yüksek performanslı piston pompaları kullanmaktadır. Bu sistem, kompakt dizaynı ve güç yoğunlu nedeniyle, diğer pazar üreticilerinin basit dişli çarklı pompalarından çok daha üstündür. Yeni çift hatlı valf sistemi sayesinde Meiller yarı römorklar ile kullanıldığında yüksek basınçlı olarak, başka yarı römork damperlerle kullanıldığında ise düşük başınçlı olarak kullanabilme seçeneği sunmaktadır. Böylece, yüksek kalitedeki Meiller hidrolik kiti monte edilmiş çekiciler diğer üreticilerin yarı römorklarında da kullanılabilmektedirler.

300 KİLOGRAM DAHA FAZLA YÜK KAPASİTESİ

Meiller, M-Jet çelik duvarlar yerine yeni alüminyum duvarlar ile üç yöne devrilebilir damper ürün gamı için ekonomik bir alternatif sunuyor. Bu alternatif, yaklaşık 300 kilogramlık yük kapasitesi kazanımı sağlıyor. Ayırt edici bir güç ve sertliğe sahip alüminyum, yan duvarlardan aşağı doğru artarak inmektedir.

YEREL KULLANIMLAR İÇİN HİDROLİK SİSTEMLER

Meiller, ağırlıklı olarak yerel hizmetlerde kullanılmak üzere üretimini gerçekleştirdiği hidrolik sistemlerinin tanıtımını da IAA Hannover’de gerçekleştirdi. Özellikle geliştirilen bu hidrolik sistemler bir kar makinesinin kaldırma/indirme ve döndürme işlemlerini kontrol ederken, standart olarak makine yükü boşaltması sunmaktadır. Hidrolik sistem ön göğüs alanına entegre edilmiş bir kontrol paneli ile kontrol edilmektedir.