Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:31   Güncelleme : 13-11-2014 17:31

Uzun yıllar sonra Tırsan’a döndü

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Eyüp Lojistik, yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettirmeye başladı.

Uzun yıllar sonra Tırsan’a döndü

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Eyüp Lojistik, yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettirmeye başladı. Çekici yatırımlarının ardından treyler alımlarına ağırlık veren Firma, Tırsan’dan 30 adet tenteli semi treyler aldı.

2002 yılında filosuna ilk DAF/Tırsan araçları katan Eyüp Lojistik, 2006 yılından sonra alımını durduğu Tırsan markasını, 2010 yılında tekrar filosuna dahil etti. Eyüp Lojistik’in öngörüleri ile yaşayan bir firma ğunu dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, bu a kadar Tırsan ile ortak bir proje de buluşamadıkları için alım yapmadıklarını açıkladı. Bartık, “Tırsan ürünleri rakiplerine göre çok kaliteli, ancak işin ekonomik boyutu nedeniyle diğer markalara yatırım yapmıştık. Bugünde bu kaliteli ürüne yeniden döndük” .

Eyüp lojistiğe satışı gerçekleştirilen 30 adet tenteli semi treyler, DAF/Tırsan’ın Samandıra tesislerinde düzenlenen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, DAF/Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve Tırsan AŞ Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun katıldı.

NUHOĞLU İLE BAŞLAYAN DOSTLUK

DAF/Tırsan ile uzun yıllar ticari ilişki yaşadıklarını açıklayan Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “Çetin Nuhoğlu ile dostluğumuz 1995 yılında başladı… Bu dostluğu ticari birlikteliğe çevirerek bayiliğe dönüştürdük… 2003 yılına kadar bölgemizde DAF/Tırsan’ın araç bayiliğini yaptık… O tarihten sonra bir karar alarak otomotiv sektöründen çekilip, lojistik sektöründe büyümeye başladık… DAF/Tırsan bayiliğini bıraktık ama dostluğumuz hep devam etti. Filomuzda ilk DAF/Tırsan araçlarını 2002 yılında kullanmaya başladık… 2006 yılından sonra da uygun zeminlerde işbirliği projemiz oluşmadı… Bugün ise yollarımız kesişti ve 30 dorseyi alma fırsatı bulduk” .

2010 yılındaki araç alımlarını, 2009 yılında planladıklarını dile getiren Eyüp Bartık, “Bu yıl işlerin çok iyi olacağını öngörüyorduk ve bunun içinde araç alımlarımızı geçen yıl planladık. Burada da haksız çıkmadık. Şuanda tüm üreticilerden 3 ayın altında ürün almanız mümkün değil. İnanılmaz ihracat var. Bununla beraber ithalatta da canlılık var. Birde yatırım var. Bunun 2011 yılında da 2013 yılında da devam edeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

TENTELİ SEMİ TREYLER DE YÜZDE 56 PAZAR PAYI

Tırsan’ın tenteli semi treyler pazarında rakiplerine büyük ara fark attığını dile getiren DAF/Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Eylül ayı TAİD verilerine baktığımızda Koluman, Krone, Otokar-Fruehauf, Schmitz ve Tırsan’ın toplam satış a 1788’dir. Toplam satışın 1000 ani ise Tırsan gerçekleştirmiştir. Pazar payımız ise yüzde 56. En yakın rakiplerimizden daha fazla satış yaptık. Bunun nedeni de 33 yıldır bu işin içindeyiz. Müşterilerimiz ile iç içeyiz. Kriz döneminde uluslararası nakliyede işler kötü gitti. ‘Gücüm malıma yeter’ sözü bir kez daha somut olarak görüldü. Bu dönemde Tırsan ürünleri değer kaybetmeden, 2.el satışları yapıldı. Bütün nakliyeciler bizim arabalarımızı tasarruf aracı olarak görüyor. İşte Tırsan’ın liderliğinin altında yatan gerçek bu” .

FRİGO 2011’DE

Tırsan’ın Frigorifik araç grubunda zayıf ğunu dile getiren Çetin Nuhoğlu, “Çok zayıf ğumuz ürün gurubu frigo. Ar-Ge departmanımızda mühendislerimiz bununla ilgili büyük bir çalışma yaptı. Frigorifik aracımız ile ilgili birden fazla prototip yapıldı. Ekibimiz tarafından testleri yapıldı. Şuanda yaptığımız prototip araçlarımızdan bir tanesini test için yurt dışına göndereceğiz. Orada da gerekli testlerden geçmesinin ardından 2011 yılında bu aracımızı pazara sunacağız. Yurtiçinde ve yurt dışında tüm nakliyecilerimizin taleplerini karşılayacak bir araç. Bu aracımızın da ürün grubumuza dahil edilmesinin ardından tüm guruplarda Pazar liderliğimiz perçinleyeceğiz” açıklamasını yaptı.

EYÜP LOİSTİK İŞİNİ EN İYİ YAPIYOR

Eyüp Lojistik ve yönetim kurulu başkanı Eyüp Bartık’ın DAF/Tırsan’da ayrı bir yeri ğunu dile getiren Çetin Nuhoğlu, “Eyüp Lojistik sektörün önemli firmalarından bir tanesidir. Kardeşim Eyüp Bartık’da bu işi en iyi yapanlardan biridir. Eyüp Lojistik ve yöneticilerinin bizde ayrı bir yeri vardır. Dostluğumuz uzun yıllara dayanmakta ve her geçen yıl katlanarak büyümektedir. Bugün burada Eyüp Lojistiğe 30 adet araç teslimatı yapıyoruz. Bu araçların kendilerine hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum” .

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com