Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:33   Güncelleme : 13-11-2014 17:33

Thermo King 2011 hedefi de liderlik

2008 yılından bu yana Türkiye’de Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Thermo King, bu yıl lansmanını yapacağı yeni ürünleri ve gelişmiş teknolojisiyle 2011 yılında da sektör liderliğini sürdürmeyi hedefliyor.

Thermo King 2011 hedefi de liderlik

2008 yılından bu yana Türkiye’de Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Thermo King, bu yıl lansmanını yapacağı yeni ürünleri ve gelişmiş teknolojisiyle 2011 yılında da sektör liderliğini sürdürmeyi hedefliyor.

Soğuk zincir taşımacılığında, dünyanın lider soğutma sistemleri üreticisi Thermo King’in satış ve satış sonrası servis hizmetleri, Türkiye’nin önde gelen otomotiv distribütörü Doğuş Otomotiv tarafından veriliyor.

Ana faaliyet alanı mobil soğutma sistemleri ve klima cihazları olan Amerikan markası Thermo King’in, motordan tahrikli cihazlardan, dizel tahrikli ünitelere kadar geniş bir soğutma ve klima ürün gamı bulunmakta. Markanın yaygın ürün gamı içerisinde son iki yıldır Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye pazarına sunulmakta olan üniteleri, her türlü soğuk zincir taşımacılığına hizmet edecek ürünlerden oluşmaktadır. Hafif ticari vasıtalardan oluşan 3 metreküpten 24 metreküpe kadar hacim içeren 0 ile -18 derece santigrat taşımacılıkta kullanılan, 24 metreküpten 50 metreküpe kadar aynı derecede soğutma yapabilirler. Ayrıca, Türkiye’de çok önem arzeden ağır vasıta frigorifik taşımacılığındaki tüm ürün gruplarına hitap eden üniteleri de mevcut.

Yaklaşık 2 yıl önce Thermo King markasının Türkiye distribütörlüğünü almasının ardından, bu alanda gerçekleştirilen büyük yatırımlarla, kısa sürede ülkemizde soğutma sistemleri alanında büyük bir başarı öyküsü ortaya koyan Doğuş Otomotiv yetkilileri, markanın Avrupa üretim üssü Galway Fabrikaları ve Brüksel Merkez Ofisi’ni içeren kapsamlı bir gezi ile basın mensuplarına markanın sahip ğu teknoloji üstünlükleri hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Thermo King Avrupa operasyonlarının merkezi Brüksel’de Thermo King markasının CEO’su Manlio Valdes, Başkan Yardımcısı Johan Van Maercke ve üst düzey yöneticileri ile Doğuş Otomotiv Thermo King Genel Müdürü İlhami Eksin, Doğuş Otomotiv yöneticileri bir araya gelerek dünyada ve ülkemizde sektör ve markanın yeri hakkında açıklamalarda bulundular.

Thermo King CEO’su Manlio Valdes yaptığı açıklama da Türkiye pazarının sahip ğu jeopolitik konum çerçevesinde dünyada soğutma sistemleri sektörü için kilit bir role sahip ğunu belirterek bu önemli pazarda Doğuş Otomotiv gibi güçlü bir çözüm ortağıyla birlikte faaliyette bulunmalarından duydukları memnuniyeti ifade etti. Valdes, “Yaklaşık 2,5 yıl önce Doğuş Otomotiv ile distribütörlük görüşmelerimize başladığımızda, grubun otomotivin yanısıra bankacılık, finans, inşaat, turizm, basın yayın gibi farklı sektörlerde sahip ğu büyüklük bizleri çok etkilemişti. Tartışmasız Türkiye pazarı gibi büyük bir pazarda çözüm ortaklığına Doğuş Grubu gibi büyük bir marka ile girmemize rağmen, bu kısa sürede bu denli önemli başarılar elde edip yüksek bir performans göstereceklerini öngörmemiştik. Thermo King tarafından çok özel bir ödül olarak konumlandırılan ve nadiren sunulan dünyada 2010 yılında tüm distribütörlerimiz içerisinde Doğuş Otomotiv’e vermiş ğumuz ‘Üstün Başarı’ ödülü, kendilerinin ortaya koyduğu bu büyük başarının küçük bir göstergesidir. Bu vesileyle Marka Genel Müdürü İlhami Eksin olmak üzere, markanın tüm yöneticilerine ve çalışanları teşekkür etmek istiyorum. Doğuş Otomotiv, sahip ğu vizyonla yükselişini sürdürerek Thermo King’in Avrupa ve Asya pazarında en önemli iş ortakları içerisindeki konumunu daha üst seviyelere çıkaracaktır” şeklinde görüşlerini ifade etti.

HEDEF, LİDERLİĞİMİZİ SÜRDÜRMEK

Doğuş Otomotiv Thermo King Genel Müdürü İlhami Eksin, ise, 2008 yılının son çeyreğinde distribütörlük faaliyetlerine başladıkları Thermo King’in altyapı çalışmalarının lanmasının ardından aktif satışa başladıklarını ve geçen kısa süre içerisinde pazarın lideri durumuna geldiklerini söyledi. Eksin, “Bugün dünyada soğutma sistemleri sektörünün lideri Thermo King’in sahip ğu üstün teknolojiyi yansıtan üretim tesislerinde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Doğuş Otomotiv olarak dünyada uzun yıllardır sektördeki öncü kimliğiyle bir marka olmanın da ötesine geçerek sektörde bu tarz tüm üniteler için genel bir tanımlama haline gelmiş Thermo King’in distribütörü olmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Distribütörlük faaliyetlerine başlamamızın ilk yılında 110 adetlik bir satış gerçekleştirmemizin ardından, kurumsal yapılanmamızı layarak yaygın satış ve servis ağımızla 2010 yılını 300 adetlik bir satışla lama başarısı göstereceğiz. 2011 yılında ise oluşturduğumuz bu güçlü altyapının üzerine soğutma sistemleri sektörünün farklı işkollarını da ekleyerek 350 adetlik bir satış hedefimiz bulunuyor” . Eksin 2011 yılında motordan tahrikli ünitelerde daha agresif olacaklarını aktaran İlhami Eksin, klima ünitelerinde ise yeni projelerin hayata geçeceğini sözlerine ekledi.

Eksin “Bu noktada Doğuş Otomotiv olarak farklı çözüm ortaklarıyla yürüttüğümüz önemli projelerin hayata geçmesini planladığımızı da eklemeliyim. İstanbul Ulaşım’a verdiğimiz 72 adetlik üniteyle başlayan raylı sistem soğutma sistemleri projemiz de önümüzdeki yıl daha üst seviyelere taşımayı amaçladığımız önemli başarılarımız arasında yer alıyor” şeklinde görüşlerini ifade etti.

GALWAY FABRİKASI

SLX ünitelerini de kapsayan tüm treyler ürünleri, Thermo King’in Galway’de bulunan fabrikasında üretilmektedir. Ek olarak, yakın da lansmanı yapılan T-Serisi ünite grubu ve tüm dizel kamyon üniteleri ve CryoTech ürünler de Galway’de üretilmektedir. Ürünler Galway’de üretilerek, tüm Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Rusya’yı da kapsayan tüm Bağımsız Devletler Topluluğu pazarı olmak üzere Galway’den tedarik edilmektedir.