Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:34   Güncelleme : 13-11-2014 17:34

Türkiye’de doğdu, Avrupa’da güçlendi, hedef Rusya

33 yıl önce Türkiye’de üretime başlayan ve 1998 yılında Almanya’da 150 yıllık şirketi satın alarak güçlenen Tırsan Treyler şimdi de Orta Asya pazarına Rusya’da 3 fabrika kurarak girecek.

Türkiye’de doğdu, Avrupa’da güçlendi, hedef Rusya



33 yıl önce Türkiye’de üretime başlayan ve 1998 yılında Almanya’da 150 yıllık şirketi satın alarak güçlenen Tırsan Treyler şimdi de Orta Asya pazarına Rusya’da 3 fabrika kurarak girecek. 2011 yılında üretime geçmesi planlanan tesisin ilk yıl 500 adet üretim yapacağı bildirildi
.

Tırsan Treyler Rusya’nın önde gelen sanayi şehirlerinden Tula, Ufa ve St. Petersburg’da üretim tesisleri kuracak. Yaklaşık 15 milyon Euro’luk yatırım maliyeti bulunan üretim tesislerinden Tula ve Ufa’da 2011’de, St. Petersburg’da ise 2012 yılında fabrika üretimine başlanacağı açıklandı.

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Türkiye’de güçlü bir marka olmak istiyorsanız Avrupa’da da mutlaka yer almalısınız. Aksi taktirde şansınız olmaz. Buradaki Avrupalı üreticilerle rekabet ediyoruz. Avrupa’da da bizim fabrikamız var. O pazarda da oradaki üretimimizle rekabet içerisindeyiz. İlk yatırımımızı 1998 yılında Almanya’da gerçekleştirmiştik. Bu bize büyük bir güç verdi. Şimdide Rusya’ya yatırım yapıyoruz. Almanya’ya yatırım yapmasaydık Rusya’da olamazdık. Rusya’ya yatırım yapmasak Orta Asya’da olamayız. Yatırımın 3,5 milyon Euro’sunu şimdiden gerçekleştirdik. 2011 yılı içinde Tula ve Ufa’da üretime başlayacağız. İki fabrikanın da kapasitesi 2 bin 500 adet. İlk etapta her bir fabrika 500 adet üretim yapacak” .

RUSYA DA 3 FABRİKA, 15 MİLYON EURO YATIRIM

Rusya’da yatırım kararını 2008 yılında aldıklarını ancak bazı nedenlerden dolayı projenin 2010 Mayıs ayına ertelediklerini dile getiren Nuhoğlu, Moskova’nın 150 kilometre güneyindeki Tula şehrinde 20 bin metrekare alanda 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bir fabrikayı Tırsan bünyesine kattıklarını ifade ederek, Tırsan Moskova şirketini Mayıs 2010’da kurduklarını açıkladı.

RUSYA’DA KÄSSBOHRER İLE YOLLARDA OLACAĞIZ

Rusya’nın zorlu hava şartlarını da göz önünde bulundurarak Kässbohrer markası ile üretim yapacaklarını açıklayan Nuhoğlu, “Yüz yıllık Alman markası Kässbohrer’le Rusya’da olacağız. Kässbohrer kalitesi, sağlamlığı ve güvenliğiyle Rusya’nın zorlu hava ve yol şartlarında fark yaratacağına inanıyoruz” .

RUSYA’DA YÜZDE YÜZ TÜRK SERMAYESİ

Tırsan’ın yüzde 100 Türk sermayeli bir şirket ğunun altını çizen Nuhoğlu, Rusya’da da yüzde 100 Türk sermayeli 3 şirket ve fabrikayla yer alacaklarını ifade etti. Üç fabrika yatırımının Yeni İpek Yolu üzerinde ğuna dikkat çeken Nuhoğlu, “St. Petersburg, Moskova ve Ufa güzergâhı Kazakistan ve Çin’e açılan bir kuzey-güney koridorudur. Orada M5 ve M6 güzergâhları var. Çin’i Avrupa’ya bağlayan Yeni İpek Yolu’nun üzerinde üç fabrika yatırımı ile yer alacağız” diye konuştu.