Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:35   Güncelleme : 13-11-2014 17:35

Avrupalı Total’in standartı Kässbohrer!

Akaryakıt dağıtım firması Totol’in karayolu nakliyesini gerçekleştiren Küçükler Taşımacılık Akaryakıt ve Madeni Yağlar şirketi, filosuna Tırsan’ın ADR’li tankeri Kässbohrer’ı tercih etti.

Avrupalı Total’in standartı Kässbohrer!

Akaryakıt dağıtım firması Totol’in karayolu nakliyesini gerçekleştiren Küçükler Taşımacılık Akaryakıt ve Madeni Yağlar şirketi, filosuna Tırsan’ın ADR’li tankeri Kässbohrer’ı tercih etti. Firma 2 adet Kässbohrer tanker alarak filosuna kattı. Firma Genel Müdürü Yakup Küçük, “Avrupalı müşterimizin yönlendirmesiyle Tırsan ve Kässbohrer ile tanıştık” .

1993 yılında LPG taşımacılığı ile Tehlikeli Madde taşımacılığı sektörüne giriş yapan Küçükler Taşımacılık Akaryakıt ve Madeni Yağlar şirketi, 1998 yılında ise akaryakıt taşımacılığına geçiş yaparak 35 adet tanker filosu ile Total Oil Türkiye’nin bayii nakliyesini gerçekleştiriyor.

Tırsan tarafından Küçükler Taşımacılık Akaryakıt ve Madeni Yağlar şirketine satışı yapılan 2 adet Kässbohrer tanker, Samandıra tesislerinde düzenlenen tören ile firma yetkililerine teslim edildi. Araç teslim törenine Küçükler Taşımacılık Akaryakıt ve Madeni Yağlar şirketi Genel Müdürü Yakup Küçük, Lojistik Müdürü Eyüp Küçük, Total Oil Türkiye Filo Müdür Yardımcısı Cengiz Hızlıgider ve Total Oil Türkiye Nakliye Operasyon şefi Onur Gündüz katıldı. Törende Tırsan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun da hazır bulundu.

ADR YASALAŞTI

Toplantıda ADR’nin önemine değinen Tırsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, şöyle konuştu: “2002 yılında Kässbohrer markasını Avrupa’da satın alıp Türkiye’ye getirdik. 2007’de ise Hendrirks’i Almanya’da bünyemize kattık. O dönemlerde açıkçası çok üzülüyorduk. Çünkü yaklaşık tek vardiyada 700-750 tane üretim kapasitemiz olan fabrikamızın yüzde 1’ini Türkiye pazarına, yüzde 99’unu da Avrupa pazarına ihraç ediyorduk. ‘Bunlar Türkiye de niye satılmıyor? Bu konular (ADR) Avrupa da önemli, Türkiye de önemsiz’ diyemiyorduk. Ancak son 3 yıldır bu konuda gelişmeler ve Türkiye de ADR’li tankerlerin önemi anlaşıldı. ADR ile ilgili mevzuatın sıkıntılı dönemi geçti ve ADR yasalaştı. Uygulama takvimi oluştu…”

TIRSAN’LA 2007’DE TANIŞTIK

Tırsan’dan ilk ürünlerini 2007 yılında aldıklarını dile getiren Küçükler Taşımacılık Akaryakıt ve Madeni Yağlar şirketi Genel Müdürü Yakup Küçük, “Tehlikeli madde taşımacılığına Avrupalı müşterimiz çok önem veriyor. 2007 yılında tanker alımı projemizde Kässbohrer markasını hedef gösterdi. Yapmış ğumuz araştırmada da bize en uygun aracın bu ğunu tespit ettik ve o yıl ilk Tırsan ürünlerini alarak filomuza kattık. 2011 yılı araç alım projemiz kapsamında da 2 aracımızı daha filomuza katıyoruz” .

Küçükler Taşımacılık Akaryakıt ve Madeni Yağlar şirketinin almış ğu 2 adet ADR’li Kässbohrer tankerler 5 bölmeli ve alttan dolum yapma özelliğine sahip. Standart dışı tankerlerin ise üstten dolum özelliğine sahip ğunu dile getiren Yakup Küçük, “Normal tankerler saçtan imal edilirken Kässbohrer tankerler alüminyumdan imal edilmiştir. Standart dışı tankerlerde dolumlar üstten yapılmakta bu da dolum ve boşaltım yapan şoförlerin kükürde maruz kalmasına neden oluyor. Oysaki alttan dolum yapan Kässbohrer tankerlerde şoförlerimiz hiçbir tehlikeye maruz kalmıyor. Birçok özelliği bulunan Kässbohrer marka tankerler en filomuzda yerini alacak. Öte yandan saçtan imal edilen tankerlerle 27 ton taşıma yaparken, alüminyumdan imal edilen bu araçlarla 30 ton taşıma yapma imkânına sahipsiniz. Bu da işletme maliyetlerinde önemli bir yer tutuyor” açıklamasını yaptı.

TIRSAN’IN ÜRÜNLERİNDEN MEMNUNUZ

Türkiye genelinde 450 bayii istasyonları ğunu açıklayan Total Oil Türkiye Filo Müdür Yardımcısı Cengiz Hızlıgider, bu istasyonlardan 200’ünün nakliyesini kurumsal olarak kendilerinin yaptığını söyledi.

Tırsan’ın ürünlerinden son derece memnun klarının altını çizen Hızlıgider, “Biz Tırsan’ın alüminyum tankerlerinden çok memnunuz. Alüminyum tanker olmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi de alttan dolum. Alttan dolumda sürücü dolum yaparken hiçbir kükürdü teneffüs etmiyor. Direk alttan dolumda arabayı alıyor ve istasyonda boşaltımını çok rahat sağlıyor. Bunun dışında Fransa’dan gelen bir anayasamız var. Bu anayasa gereği sürücülerin en eğitim alması ve araçların akaryakıt taşımacılığına uygun olması gerekmektedir. Biz bayiye bu işi yaptırmak istemiyoruz. Çünkü bayii saç tanker kullanıyor ve bayii sürücüsü eğitim almıyor. Şuanda bizim Türkiye genelinde 450 istasyonumuz var ve bu istasyonlardan 200’ünün taşımacılığını biz yapıyoruz. Bir tankerimiz aynı güzergahta birden fazla istasyona boşaltım yapabiliyor ve bu sayede de fazla aracı trafiğe çıkartmamış oluyoruz. Hedefimiz tüm bayilere güvenli araçlarla bu hizmeti sunmaktır” diye konuştu

Hüseyin Karabulut Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com