Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:35   Güncelleme : 13-11-2014 17:35

Tırsan’ın, Doğu ve Güneydoğu Geleceği

Treyler sektörünün önde gelen markalarından Tırsan, bayii yapılanmasına yeni bir halka daha ekledi.

Tırsan’ın, Doğu ve Güneydoğu Geleceği

Treyler sektörünün önde gelen markalarından Tırsan, bayii yapılanmasına yeni bir halka daha ekledi. Diyarbakır başta olmak üzere Malatya ve Erzurum illerinde otomotiv alanında faaliyetlerini sürdüren Gelecek Otomotiv, Tırsan Treyler’in yeni bayii . Gelecek Otomotiv, Malatya’dan Şırnak’a kadar olan bölgede Tırsan Treyler’in satış ve satış sonrası hizmetlerini gerçekleştirecek.

1977 yılında treyler sektöründe üretime başlayan Tırsan, o günden bugüne distribütörlüğünü yaptığı markanın haricinde tarihinde ilk defa treyler bayiliği oluşturdu. Tırsan Treyler A.Ş.’nin yeni bayii Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ, 2011 yılındaki satış hedeflerini 400 adet olarak açıkladı.

Bayilik sözleşmesi, Gelecek Otomotiv’in Diyarbakır merkezinde bulunan tesislerinde düzenlenen tören ile imzalandı. Törende Tırsan Treyler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun, Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ ve treylerden sorumlu Genel Müdürü Hamdi Yüncü ile bayii yetkilileri hazır bulundu.

TARİHİNDE BİR İLK

Tırsan Treyler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Bugün bir ilki yaşıyoruz. Tırsan 1977 yılından beri ilk defa sadece treyler konusunda bağımsız bir bayii ile çalışma kararı almıştır. Bugünde bu sözleşmeyi imzalayacağız. Yerli üretici olan Tırsan, bundan sonra yine yerli çekicisi olan Mercedes’in bu bölgedeki ve kendi alanında en iyisi olan Gelecek Otomotiv’le işbirliği yaparak yollarına devam edecektir. Erzurum, Malatya ve Diyarbakır’da bundan sonra Tırsan ürünlerinin satış, satış sonrası yetkili anlaşmalı bayii ve dağıtım kanalı Gelecek Otomotiv’dir” .

ZORLU YOLLARDAN GEÇTİK

Gelecek Otomotiv ile Tırsan’ın işbirliğini kastederek “bugün ilimiz Diyarbakır için tarihi bir gün” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ, Mercedes-Benz Türk bayiliğini 2004 yılında aldıklarını ve arkasından Malatya ve Erzurum şubelerini açarak sektörde önemli bir yere geldiklerini anlattı. Toloğ, “Otomotiv sektöründe önemli bir noktaya geldik. Bu gücümüzü Tırsan’la birleştiriyoruz. Tırsan’da bugünlere kolay gelmedi. Bedeller ödeyerek markasını yarattı. Bizde bu güçlü markanın bayrağını en iyi şekilde bölgemizde dalgalandıracağımızı taahhüt ediyoruz” .

BİRLİKTELİĞİN TOHUMLARINI NAKLİYECİLER ATTI

Hekim Toloğ, konuşmasına şöyle devam etti: “Gelecek Otomotiv olarak hafif ve ağır ticari araçlarda 1.el, 2.el satış ve satış sonrası hizmetler ile finansman ve sigorta alanlarında faaliyet gösteriyorduk. Treyler ayağımız eksikti. Müşteri her kaliteli ürünü ister. Dolayısıyla bölgemizdeki nakliyecilerimizin gönlünde Tırsan treylerin ayrı bir yeri vardı. Bu noktada da talepler gelince Çetin Bey’le irtibata geçtik ve bu konuda kendisini ikna ederek bugün bayilik sözleşmesini imzalıyoruz” diye konuştu. “Mercedes-Benz Türk bu konuya nasıl bakıyor” sorusuna ise Hekim Toloğ, “Yasa gereği isteyen istediği bayiliği alabilir. Mercedes’te engel teşkil etmedi. Bizde sakınca görmedik. Onlarda sevinerek bizi mutlu edecektir” cevabını verdi.

3 BÖLGE, 50 BİN M2 ALAN

Güneydoğu ve Doğu Anadolu’yu birleştiren Diyarbakır’da 7 bin m2 kapalı, 13 bin 500 m2 açık alan, Malatya’da 10 bin m2 kapalı, 22 bin m2 açık alan, Erzurum’da ise 7 bin 500 kapalı, 18 bin m2 açık alanda Gelecek Otomotiv 250 kişilik ekiple hizmet vermektedir.