Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:35   Güncelleme : 13-11-2014 17:35

Tırsan, Frigo’ya imzasını attı

Treyler sektörünün önde gelen firmalarından Tırsan, uzun süredir merakla beklenen yeni ürününü pazara sundu.

Tırsan, Frigo’ya imzasını attı

Treyler sektörünün önde gelen firmalarından Tırsan, uzun süredir merakla beklenen yeni ürününü pazara sundu. Presleme metodu ile sandviç panel üretimi yapan Tırsan, Türkiye’de Frigorifik araç sektöründe bir ilki gerçekleştirdi ve maksimum ısı yalıtımı ve dayanıklılığı bir arada sundu.

Tırsan Frigo’nun tanıtım organizasyonuna çok sayıda lojistik ve nakliye sektörünün önde gelen isimleri katıldı. Nakliye sektörünün duayenleri, yeni araç için; “Tırsan’ın imza attığı üründe fazla söze ne hacet!.. Tırsan, ürünün en iyisini yapar ve yaptığı ürününde sonuna kadar arkasında durur. Bizde Tırsan damgalı ürünü gözü kapalı alırız” ifadesini kullandılar.

Tırsan Treyler A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun’un açılış konuşmasıyla başlayan Frigo tanıtım organizasyonunda Ar-Ge Direktörü Orhun Selbes’de ürünün teknik özellikleri hakkında bir sunum yaptı.

BİR HAYAL DAHA GEÇRÇEK OLDU

Tırsan treylerin Frigorifik araç pazarında da önemli oranda söz sahibi olacağını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, bu konuda bir hayalinin daha gerçek ğunu söyledi.

Çetin Nuhoğlu, “Benim için, Tırsan ailesi için bugün çok önemli bir gün. 1995 yılından itibaren Tırsan Frigo’yu yurtdışından ithal edip burada toplayıp satıyordu. Bugüne kadar her ürünü burada yaptık. Sadece uluslararası nakliyeciler için değil, yurt içinde de ihtiyaç duyulan ürünleri yaptık. Firgo, benim kişisel olarak önem verdiğim bir konuydu. Çünkü Frigorifik soğuk gıda taşımacılığı yeni yeni Türkiye’de gelişiyor. Bugün biliyoruz ki malı ında üretimden alıp veya tarladan alıp direk tüketiciye ulaştırmak çok önemli. Antalya’daki ürünün tarladan toplanıp, İstanbul’a gelmesinde nakliyede yüzde 30 kayıp vardır. Hele bütün dünyada gıdanın çok önemli hale geldiği tarım ürünlerinden tutun etine kadar, sebzesinden tutun meyvesine kadar en önemli ihtiyaç maddesi olan bu ürünün böyle yüzde 30’luk bir firesi Türkiye ekonomisinin kaldıramayacağı, gelişmiş ekonomilerin kaldıramayacağı bir orandır” .

TÜM TESTLERİ YAPILDI

Tırsan Frigo’nun özel bir proje ğunun altını çizerin Nuhoğlu, “Çok uzun bir emek harcandı. Bu aracı 3 ay öncede 6 öncede çıkarabilirdik. Ama testleri yapıldı hem İtalya’da hem Almanya’da teste gidip geldi bu araçlar. Burada en kötü şartlar altında denendi. Çünkü arabayı uluslararası taşımacılık ve Avrupa için düşünmedik. Yeni pazarlar içinde tasarladık. Orta Asyası’da Orta Doğu’su da Irak’ı da Rusyası’da bizim için çok önemli Pazar. Oranın yol şartlarına baktığımızda da hiçte kolay bir iş değil. Burada emeği geçen Tırsan ailesinin ve Tırsan Ar-Ge bölümünün alnından öpüyorum. Bu eser onların eseri, bizim gururumuz” diye konuştu.

ARACIN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

- Sandviç panel üretimi ısıtmalı ve yüksek basınçlı pres makinası ile yapılmakta ve mukavemeti yüksek paneller üretilmektedir.
- Ana izolasyon malzemesi olarak düşük nem alma ve ısı iletimi özelliğine sahip DIN EN 13165 Normuna uygun Rijit Blok Poliüretan kullanılmaktadır.
- İç ve dış katmanda yapışma mukavemeti güçlü, yüksek darbe direncine sahip ve yüksek parlaklıkta özel Gel-coat kaplamalı, kalınlıkları içte 2, dışta 3 mm olan GRP levhalar kullanılmaktadır.
- Preslenmiş paneller otomatik makinelerde düşük toleranslarda işlenmektedir. Kutunun monoblok yapısını sağlamak için çift komponentli yüksek mukavemetli yapıştırıcılar kullanılmaktadır.
- Taban paneli EN 283 normuna göre fork lift yükü taşıyacak şekilde tasarlanmış, GRP, Poliüretan, ithal plywood ile üretilmektedir. Ayrıca iç yüzeye kaymayı önleyen zemin uygulaması yapılmaktadır.
- Şasi yüksek mukavemetli QSTE 690 TM malzemeden esitli iki adet kaynaklı lonjerondan meydana gelmiştir.
- Şasi arasında ana kroslar mevcuttur. Aynı da kutu tabanı bu ana kroslar ile desteklenmiştir.
- 2” king pin bölgesi takviye kroslar ile güçlendirilmiştir.
- 65 mm deve boynu ölçüsüne sahiptir.
- 6+1 adet 385/65 R22,2 lastik.
- 3x9 ton kapasiteli havalı süspansiyonlu BPW dingiller
- ECE 76/756 AB ve ADR yönetmeliklerine uygun 2x7 + 15 Pinli sokete sahip, yan pozisyon lambaları ledli aydınlatma sistemi.
- AB 71/320 yönetmeliğine uygun EBS 2S/2M antiblokaj sistemi içeresen çift devreli elektro-pnömatik fren sistemi ve fren sistemine entegre RSS yalpa kontrol sistemi.
- Kabinden sürüş yardımlı, yüke duyarlı otomatik dingil kaldırma sistemi.

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com