Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:38   Güncelleme : 13-11-2014 17:38

Tırsan’a belgesini Başbakan verdi

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen 5746 sayılı kanun kapsamında Ar-Ge merkezi kuran 87 firmaya, düzenlenen tören ile Ar-Ge merkezi belgesi verildi.

Tırsan’a belgesini Başbakan verdi

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen 5746 sayılı kanun kapsamında Ar-Ge merkezi kuran 87 firmaya, düzenlenen tören ile Ar-Ge merkezi belgesi verildi. Belge alan 87 firma arasında Tırsan Treyler’de yer aldı.

2008 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla çıkarılan kanun kapsamında 87 firma belgeyi hak etti. 50 ve üzerinde Ar-Ge personeli çalıştıran işletmelere, Ar-Ge Merkezi belgesi verilmekte ve bu sayede firmaların araştırma, geliştirme ve inovasyon faaliyetlerinde devlet desteği sağlanmakta.

ÖZEL SEKTÖRÜN PAYI %50

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugüne kadar 87 işletmeye Ar-Ge Merkezi Belgesi verdik ve 87 şirkette çalışan sayısı da 13 bine ulaştı. Yine bu 87 işletmenin 3 yıl içinde yaptığı Ar-Ge harcaması ise 4.8 milyar lira . Tabii, bir başka önemli gelişme de özel sektörün kamu kadar, hatta kamudan daha fazla Ar-Ge'ye ilgi göstermesi, yatırım yapması . GSYİH'dan Ar-Ge'ye ayrılan pay ciddi şekilde arttı ve bu pay içerisindeki özel sektör oranı yüzde 50'nin üzerine çıktı. Bana göre bu dönemin en önemli sıçraması budur diyebilirim” açıklamasını yaptı.

KENDİ TEKNOLOJİMİZİ ÜRETİYORUZ

Kaliteye önem verdiklerini dile getiren Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Biz Tırsan olarak üretimde kaliteyi ve ileri teknolojileri kullanmayı çok önemsiyoruz. Bu amaçla 2009 yılında kendi Ar-Ge merkezimizi kurduk. Kendi teknolojimizi geliştiriyoruz ve bu teknolojiyi araçlarımızda uyguluyoruz. Sonuç olarak da; istek ve ihtiyaçları maksimum seviyede karşılanmış müşterilere sahip oluyoruz” .

Nuhoğlu, Tırsan Ar-Ge merkezinin kuruluşundan bu yana çok önemli ürünler geliştirdiğini belirtti. Nuhoğlu, “Ar-Ge merkezimizin kurulmasıyla birlikte Türkiye’nin en hafif Perdeli/Tenteli semi-treylerini tasarladık ve ürettik. Yüksek elektronik donanımlı akaryakıt tankeri ürettik ve mevcut Low-Bed ürün gamımızda müşteri ihtiyaçlarına yönelik geliştirmeler yaptık. 20 Ocak’ta tanıtımını yaptığımız Tırsan Frigo’da yine Ar-Ge’mizin 1 yıl süren çalışmaları ve yaklaşık 2,5 milyon Euro’luk yatırım sonunda üretilmiştir. Son olarak kısa içinde damperimizin tanıtımı yapıyor olacağız. Bu araçların hepsi Tırsan Ar-Ge merkezinin tasarımıdır” .

Tırsan Ar-Ge Merkezi
12 Şubat 2009 tarihinde kurulan ve toplam 1.800 metrekare alana sahip 3 katlı Ar-Ge merkezinde 58 kişi çalışmakta. Ar-Ge merkezi 6 ana bölümden oluşuyor:
- Mühendislik
- Lowbed ve Özel Amaçlı Araçlar Grubu
- Tenteli-Perdeli, Şasi ve Kutu Tipi Araçlar Grubu
- Tanker & Silo Tipi Araçlar Grubu
- Prototip Üretim ve Metod Geliştirme Grubu
- Etüd Planlama Bütçeleme Maliyet Grubu.

Bu bölümlerde 3 boyutlu tasarım ve bilgisayar destekli analiz programları kullanılıyor. Ürünler bilgisayar ortamında 3 boyutlu olarak tasarlanmakta, fonksiyonları bilgisayar ortamında test edilmekte. Bilgisayar destekli analiz programıyla ürünün analizi yapıldıktan sonra prototip aşamasına geçilmekte. Prototip aşamasında da Ar-Ge Merkezine ait Test cihazları ile ürünler test ediliyor. Tüm aşamalar başarı ile landıktan sonra seri üretime geçilmekte.