Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:38   Güncelleme : 13-11-2014 17:38

Nakliyeciye 6 bin € kazandıran araç

Tırsan Treyler’in yoğun Ar-Ge çalışması ve uzun süren yol testlerinin ardından pazara sunduğu hafif ürünü Mega Light treyler, firmaların ilk tercihi olmaya devam ediyor.

Nakliyeciye 6 bin € kazandıran araç

Tırsan Treyler’in yoğun Ar-Ge çalışması ve uzun süren yol testlerinin ardından pazara sunduğu hafif ürünü Mega Light treyler, firmaların ilk tercihi olmaya devam ediyor. Nakliye sektörünün önde gelen firmalarından Fatih Trans’ta treyler alım tercihini Tırsan Mega Light’tan yana kullandı ve 33 adet treyleri teslim alarak filosunu güçlendirdi.

DAF-Tırsan bayii Bursa Ağır Vasıta tarafından Fatih Trans’a satışı yapılan 33 adet Tırsan Mega Light treler, Samandıra tesislerinde düzenlenen tören ile firma yetkililerine teslim edildi. Araç teslim törenine Fatih Trans Yönetim Kurulu Başkanı Said Akgün, Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun ve Bursa Ağır Vasıta Satış koordinatörü Ahmet Uğur katıldı.

Fatih Trans’ın 1998 yılında grup şirket olarak kurulduğunu ve nakliye başka olmak üzere depolama ve parsiyel taşıma yaptıklarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Said Akgün, araç parkında ise 150 çekici ve 150 treyler ğunu söyledi. Türkiye, İran, Türkmenistan Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan hatlarında uzmanlaştıklarını açıklayan Akgün, İtalya, Yunanistan, Bosna Hersek ve Makedonya hatlarında da nakliye ve lojistik hizmetleri sunduklarını kaydetti. Akgün, “Araç parkında bulunan treylerin yüzde 90’ın Tırsan’dır. Çekicilerde de gönlümüz DAF’tan yana ama araç bulamadığımız için başka markaları tercih etmek zorunda kalıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda araç buluruz ve filomuzun büyük bir bölümünü DAF yaparız” .

MEGA LİGHT’I İLK BİZ ALDIK

Son 3 yıldır ağırlıklı olarak treyler alımında tercihlerini Tırsan’dan yana yaptıklarını açıklayan Said Akgün, “Tırsan tarafından üretilen Mega Light’ı, 3 yıl önce ilk olarak filosuna dahil eden Fatih Trans’tır. Aracı alıp test ettikten sonra doğru bir karar verdiğimize şahit k. Aracın hafif olması, bize önemli oranda akaryakıt tasarrufu sağladı. Türkiye’de akaryakıt fiyatları çok yüksek. İran’da da yükseldi. Eskiden yakıtı biz 5 dolara alıyorduk, şimdi 40 dolara alıyoruz. Bunları hesap ettiğimizde hafif treyler tercihimiz, demek ki iyi bir tercihmiş. Biz 3 sene önce bunları ilk alanlardan biriydik. Testler, Avrupa’ya giden arabalara göre yapılıyor. Biz çok zor şartlarda çalışıyoruz. Özbekistan, Türkmenistan, İran, Kazakistan, burada yollar çok farklı. Biz bu hafif treyleri burada denedik. Hepsinden de çok memnunuz. Memnunuz ki bir daha alıyoruz” .

NAKLİYECİYE REFERANS!!!

Sektör temsilcilerinin araç hakkında kendilerinden bilgi aldıklarını da aktaran Said Akgün, “Nakliyeciler yolda arabalarımızı gördüğünde direk soru yağmuruna tutuyorlar. ‘Bu hafif treylerin şasesinde bir problem var mı?, yürür aksamı nasıl? Vs, vs…’ diye sorular yöneltiyorlar. Bizde araçtan çok memnun ğumuzu ve hiçbir problem yaşamadığımızı dile getiriyoruz. Böyle bir ürünü Türkiye piyasasına sundukları için Çetin Nuhoğlu ve Tırsan ailesine teşekkür etmek lazım. Öte yandan Tırsan’ın 2.elini dememe gerek yok. Altın gibi. Satıyorum ğiniz para. Memnunum. İnşallah da böyle devam edecek. Biz Tırsan’dan vazgeçmeyeceğiz. Daha öncede söylemiştik. Verdiğimiz sözün arkasındayız” diye konuştu.

3 YILDIR HÂLÂ TEST EDİLİYOR!!!

Mega Light treyleri 3 yıl önce pazara sunduklarını ve aradan geçen süre zarfından hâlâ yol testlerinin devam ettiğini açıklayan Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Fatih Trans; Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan hattında çalışıyordu. Said Akgün 3 yıl önce bize hafif araç alacağını söylediğinde bizde en iyi testin orası olacağını düşündük ve kendisine söyledik. Çünkü yollar kötü, şartlar kötü. Birde orada dengesiz yük var. O bölgede inşaat makinaları ve malzemeleri taşınıyor. İnşaat makinasını treylere yüklediğiniz de buda treylerin bir tarafına oturuyor. Orda yük dağılımı da sizin kontrolünüzde değildir ama bugün dönüp baktığınızda yine aynı yerde çalışmak üzere ilave 33 tane daha Mega Light siparişi verdi. Biz bunu çıkartırken de hep anlatmıştık. Mazotun bu kadar artmış ğu dönemde bir daha vurgulamak istedim. Gerekçesi de test edilmesinin 3’üncü yılı ve Fatih Trans’a teslim ettiğimiz Mega Light a 61 treyler ve hala ağır ğu bir yolda çalışması demek ki Türkiye ekonomisi açısından açıkçası bir kez daha değerlendirilmesi gerekiyor” .

MEGA LIGHT’TA 3600 LT MAZOT TASARRUFU!!!

“İlk etaplarda; boşken daha az harcar, doluyken daha fazla kazanç sloganıyla aracımızı anlatmıştık” diyen Nuhoğlu, şöyle konuştu: “Bu olay nakliyecilerin gözünden kaçıyor. 2 yıl öncede rakamlarla bunu açıklamıştık. Yaklaşık 3600 litre yıllık mazot tasarrufu demektir. Bugünkü rakamlarla baktığınız 6 bin Euro. Siz yakıtı nereden alırsanız alın, aynı araçla rakibinizden 3600 litre, 6 bin Euro daha az harcayacaksınız ki bu da sefer başına yaklaşık 500 Euro daha avantajlıdır. Bugünkü rakamlarla 500 Euro daha önemlidir. Ben bunun hep ön plana çıkartılmasını istedim. Belki o mazot biraz daha ucuzdu ama bugün 3.61 TL. Bu araç nakliyecilerimiz için çok önemli bir avantajdır.”

MÜŞTERİ SADAKATİ ÇOK ÖNEMLİ!!!

Müşteri sadakatinin, bir şirketin geleceği açısından çok önemli bir kriter ğunu dile getiren Nuhoğlu, “Fatih Trans’la özellikle son 3 yıldır treyler konusunda beraber çalışmamız ve hafif Tırsan’ı tercih etmesi ve de böyle bir işbirliğini sürdürmüş olması bizi çok mutlu ediyor. En önem verdiğimiz konu müşteri ile olan ilişkiyi sürdürebilmektir. Müşteri sadakati bizim için çok önemlidir. Bir şirketin geleceğini garantiye alan en önemli kriterdir. Müşteri bir araba alır. Fiyatı ucuzdur ama bir defa alır. Araç verdiğimiz müşteri hâlâ rakiplerinden daha yüksek fiyata bize gelerek alıyorsa bu çok önemli bir mesajdır. Aracın baştaki fiyatından öte, onun 5 yıl içinde kullandığınız alım fiyatı dahil toplam maliyeti en önemli kriterdir. Müşteri sadakatinin, müşteri bağımlılığının, uzun vadeli kurulmuş olan ilişkinin Tırsan’da en önem verdiğim kriterdir. Said Akgün de hem ürünlerimizden hem de ilişkilerimizden açıkçası memnun” şeklinde konuştu.

HER BANKA TIRSAN’A KREDİ VERİYOR

Fatih Trans Yönetim Kurumu Başkanı Said Akgün’e; “Treyler alımında bankalar ve özel finans kuruluşları kredi vermiyor. Siz bu araçları alırken kendi öz kaynaklarınızı mı kullandınız yoksa Tırsan tarafından size özel kredilendirme mi yapıldı” sorusuna Bursa Ağır Vasıta Satış koordinatörü Ahmet Uğur şöyle cevap verdi: “Bankalar, Tırsan treyler alımı dendiği kredi de hiçbir sorun çıkartmıyor ve müşterinin kredisi anında çıkıyor. Buda markanın güvenirliği ve ürün kalitesi ile 2.el değerinin yüksekliğinden kaynaklanıyor.

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com