Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:38   Güncelleme : 13-11-2014 17:38

TREDER’in en büyük sorunu merdiven altı!

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) Başkanı Recep Serin, 2010 yılında çekici satışlarından yola çıkarak 15 bin adet treyler satıldığını tahmin ettiklerini açıkladı.

TREDER’in en büyük sorunu merdiven altı!

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) Başkanı Recep Serin, 2010 yılında çekici satışlarından yola çıkarak 15 bin adet treyler satıldığını tahmin ettiklerini açıkladı. Serin, “15 bin adet satışın 9 bin ani TREDER üyeleri gerçekleştirmiştir. Geriye kalan 6 bin ani ise merdiven altı imalatçılar yapmıştır. Pazarın yüzde 40’ına hakim olan merdiven altı imalatçılar hem sektöre hem de ülkeye zarar veriyor” .

TREDER Başkanı Recep Serin ve üyelerinin tam kadro hazır bulunduğu basın toplantısında merdiven altı imalatçılar elealındı. Merdiven altı denildiği bazı kesimlerin bunu yanlış algıladığını veya üzerine alındığını dile getiren Recep Serin, merdiven altı imalatın tanımını ise şöyle yaptı:

“İllegal yollardan üretimi yapılan ürünün, üretim şekline verilen ad. Bunu sektörümüze uyarladığımız da ise karşımıza şöyle bir sonuç çıkıyor; Tip Onay belgesi olmadan üretim yapan firmalar… Bir Tip Onay belgesiyle birden fazla araç üreten firmalar… Tip Onayını satan veya satın alan firmalar… Düşük fatura keserek satış yapan firmalar… Sigortasız eleman çalıştıran firmalar… Bu örnekleri göre imalat yapan birçok firma var ve biz bunları merdiven altı imalat yapan firmalar olarak tanımlıyoruz.”

2010’DA 6 BİN MERDİVEN ALTI İMALAT!

TREDER Başkanı Recep Serin, “2010 yılındaki pazarı biz örnek olarak değerlendirelim istedik. Yaklaşık 15 bin adet gibi bir rakam belirledik ve bunu da çekici rakamlarına bakarak tahmini olarak belirliyoruz. Burada yüzde 60’ını TREDER üyelerinin ürettiğini görüyoruz 9 bin adetle ithalat hariç. 6 bin adet gibi bir rakam da merdiven altı üretim olarak karşımıza çıkıyor. Buda pazarın yüzde 40’ına tekabül ediyor. 9 bin a 17 firma yapmış ama 6 bin a 100-150 firma aralarında paylaşmış. Oda senede 40 ila 60 adet demektir. Kışrımıza çıkan sonuç ise; küçük rakam üretimlerle merdiven altı üreticilerin, sektöre vermiş ğu zararla birlikte kendine de faydasının olmadığını düşünüyor ve görüyoruz” .

YAN SANAYİİ DE MERDİVEN ALTI!

Merdiven altı treyler imalatı yapan firmaların, maliyetleri aşağıya çekmek için standart dışı üretim yaptıklarının altını çizen Serin, yan sanayi sektöründe de standart dışı üretim yapan firmaların hızla çoğaldığını kaydetti. “Treyler üretimi merdiven altı, yan sanayi merdiven altı” diyen Başkan Recep Serin, bu konuda kendilerinin de büyük zarara uğradığını söyledi. Serin, “6 bin adet kayıp var. Yurtdışından yedek parça tedarik ettiğimiz firmalar bunu gördükleri için ülkemize gelip yatırım yapmıyorlar. Bu da bizlerin yedek parça tedarikini daha pahalıya mal etmemize neden oluyor” diye konuştu.

DENETİM ŞART!

Standart dışı üretimi yapılan treylerin yurtdışına çıkışı söz konusu değildir. Bu araçlar nerede ve nasıl çalışıyor?” sorusu üzerine TREDER Başkanı Recep Serin, “Treyleri sadece uluslararası nakliyeciler kullanmıyor. Bu araçlar yurt içinde de kullanılıyor. Buda denetimlerdeki ve tescildeki boşluklardan kaynaklanıyor. TREDER yönetim kurulu olarak bu sorunun çözüme kavuşması için Ankara’da bir dizi temaslarda bulunduk. Bakanlık ve genel müdürlükler düzeyinde yapmış ğumuz toplantılarda hazırladığımız raporları sunduk. Hem üretim düzeyinde hem de yol denetimlerinin daha titiz yapılması için TREDER olarak bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor” yanıtını verdi.

5 MADDEYLE KAYIP!

Treyler Sanayicileri Derneği Başkanı Recep Serin’in merdiven altı imalatı ile ilgili üzerinde durduğu ve bir bir açıklamasını yaptığı 5 madde ise şöyle:
1 – Mal ve can güvenliği tehlikede
2 – Vergi kaybı
3 – Yan sanayi tehlikede
4 – İhracat pazarlarını kaybediyoruz
5 – Treylerin bir araç olarak itibarını sağlayamıyoruz.

Hüseyin Karabulut Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com