Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:39   Güncelleme : 13-11-2014 17:39

Tırsan’ın 2014 Hedefi; Avrupa’da İlk Üçe Girmek

Türkiye’nin 33 yıldır lider treyler üreticisi olan Tırsan, Adapazarı fabrikasında üretim ek bina, otomasyon yatırımları, test ve prototip merkezi ile yeni boyahanenin temelini attı.

Tırsan’ın 2014 Hedefi; Avrupa’da İlk Üçe Girmek

Türkiye’nin 33 yıldır lider treyler üreticisi olan Tırsan, Adapazarı fabrikasında üretim ek bina, otomasyon yatırımları, test ve prototip merkezi ile yeni boyahanenin temelini attı. 30 Milyon TL’lik yatırımla birlikte Tırsan’ın hedefi Avrupa’da ilk 3’e girmek.

Tırsan, günlük 30 adet olan treyler üretim adetini 66 adete çıkarmasını sağlayacak yeni yatırımı ile yılda 15.800 adet treyler üretecek. Böylece Tırsan, yüzde yüz Türk firması olarak Avrupa’da en büyük üç treyler üreticisinden biri olmayı hedefliyor.

Yoğun katılımın yaşandığı temel atma törenine Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Arifiye Kaymakamı Birol Kurubal, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, UND Başkanı Ruhi Engin Özmen, UND eski Başkanı Tamer Dinçşahin ve çok sayıda uluslararası nakliyeci katıldı.

HEDEF AVRUPA!

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu konuşmasına başlarken başarılarla dolu 34.yılını kutlayan Tırsan’ın ulaştığı noktadan duyduğu gururu dile getirdi. Nuhoğlu “1998 yılında Almanya’da üretim yapmaya başladık. 2011-2012 yılları arasında Rusya’da 3 ayrı fabrika ile 40 milyon Euro’luk yatırım planlayan bir Tırsan var. Bu, sektörle işbirliği ile gelinen noktadır. Son 1 yıldır çok önemli adımlar attık. Kalitesi ile Avrupa’da bir numara olan Tırsan üretim a ile de Avrupa’nın ilk 3’ünde yer alacak” .

30 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Toplam 30 milyon liralık yatırım ile 350 bin metrekare açık ve 50 bin metrekare kapalı alana sahip Tırsan Adapazarı fabrikasına 56 bin 300 metrekarelik üretim alanı ekleneceğini belirten Nuhoğlu, yeni yatırım ile tam otomasyona geçileceğini ve bu sayede günde 36 adet olan araç üretme kapasitesinin 66’ya çıkacağını ve yıllık 15 bin 800 adet araç hedeflediklerini açıkladı.

Çetin Nuhoğlu yaptığı konuşmada sektörle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Yurtiçi taşımacılık da yaşanan değişimin çekici+treyler kombinasyonu lehine artış gösterdiğini, oranın %45’ten %61’e çıktığını, bunun da uluslararası nakliyedeki standartların artık yurtiçi için de geçerli ğunu gösterdiğini belirtti.

Nuhoğlu, Tırsan’ın TAİD üyeleri arasında %51’lik pazar payına sahip ğunu vurguladığı konuşmasında “Bugün Ar-Ge merkezimizin prototip üretim ve test hattının temelini atıyoruz. Kendi tasarımımız olan araçların üretimini de yapacağız ve bu araçları test edeceğiz. Artık sadece emeğe bağlı olarak rekabet edemeyiz, ayakta kalamayız. Temel ihtiyacımız beynimizi kullanmak ve sadece Türkiye için değil bütün Avrupa için üretmek, uluslararası boyutta rekabetçi hale gelmek. Bunun için yatırımlar yapıyoruz. Bu yatırımımız 30 milyon TL’lik bir yatırım. Bunun ağırlığı otomasyonla ilgili” .

KİMSE TIRSAN’DAN İYİ ARAÇ YAPIYORUM DİYEMEZ

Türkiye’de ekonomi iyi giderken rehavete neden ğunu fakat kimsenin böyle bir lüksü olmadığının altını çizen Çetin Nuhoğlu “Büyüyeceksek, şartlar iyi gidiyorsa, en baştaki şapkayı giyip yola düşmeli” diyerek Tırsan’ın treyler sektöründe sahip ğu öncü kimliğe işaret etti. 1000’li adetlere ulaşan Türk firmalarını görme isteğini dile getirdiği konuşmasında Nuhoğlu “En az 5- 10 firmamız Avrupa seviyesine ulaşsın, Avrupa’da da depoları ile araçları ile iş yapar hale gelsin” temennisini açıkladı. Tırsan’ın 2015 yılına kadar daha çok kazandıran araçlar üreteceğini belirten Nuhoğlu konuşmasının sonunda “Kimse Tırsan’dan daha kaliteli araç yapıyorum diyemeyecek” .

YOĞUN KATILIMLI TEMEL ATMA TÖRENİ

Konuşmaları takiben yapılan Kässbohrer üretim hattı gezisinde yılda 700 araç üretilen Kässbohrer üretim hattı hakkında konuklara kısa bilgi verildi. Yoğun katılım ile gerçekleştirilen törende UND’nin 3 başkanı Çetin Nuhoğlu, Tamer Dinçşahin ve Ruhi Engin Özmen Tırsan’ın yeni üretim hattının temelini beraber attı.