Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:40   Güncelleme : 13-11-2014 17:40

Treyler sektöründe Çarsan, şimdi daha güçlü!

Karadeniz bölgesinin köklü firmalarından Yıldızlar Karoser ile Özen Yaptı Karoser firmalarının 2005 yılında bir araya gelmesiyle doğan Çarsan Treyler, 2010 yılında temelini attığı yeni fabrikasında üretime başladı.

Treyler sektöründe Çarsan, şimdi daha güçlü!

Karadeniz bölgesinin köklü firmalarından Yıldızlar Karoser ile Özen Yaptı Karoser firmalarının 2005 yılında bir araya gelmesiyle doğan Çarsan Treyler, 2010 yılında temelini attığı yeni fabrikasında üretime başladı. Firma ortaklarından Ahmet Öztürk, hedeflerinin Türkiye pazarı ile birlikte Orta Doğu ve Rusya’da önemli derecede Pazar payı elde etmek ğunu söyledi.

Samsun - Ordu karayolunun 30. kilometresinde üretime başlayan Çarsan Treyler’in tesisi 3500 m2 kapalı ve 2000 m2 açık olmak üzere toplam 5500 m2 alana sahip. Firmanın yeni tesisle birlikte dorse ve treyler üretimini daha seri hale getirmek için çalışan sayısını da %120 arttırdığı bildirildi. Çift vardiya olarak çalışan tesiste üretim kapasitesinin ise, eskiye oranla %280 seviyelerinde arttığı açıklandı.

Öte yandan; Kuru Yük Dorse, Ahşap Kapaklı Damper Dorse, Frigo, Hardox Tipi Damper Dorse, Kamyon Üstü Damper, Kamyon Üstü Hardox Damper, Sac Kapaklı Damper Dorse, Tenteli ve Kayar Çatı Sistemli Treyler ile Yana Yatan Dorse firmanın ürün gurupları arasında bulunuyor. Çarsan Treyler, yeni tesiste üretime geçmesiyle birlikte ilk teslimatını da gerçekletirdi.

Firma, Sakarya’da sunta ve ağaç işlerinde üretim yapan Çamsan firmasına 34 adet açık saç kapaklı dorselerin 17 âdetini, Sinop’ta Karadeniz Sahil Yolu’nun genişletilmesini yapan firmalardan Eftal Nakliyat’a 62 adet Hardox Tipi Damper dorselerin 25 adetini, Samsun Limanı’nda faaliyet gösteren Ceynak Lojistik’e 12 adet buğday taşıyıcı havuz tipi dorse ve Çarşamba’da fındık işleme fabrikalarından Öz-Yılmaz fındık fabrikasına 6 adet tenteli dorseyi düzenlediği törenle teslim etti.

30 YILDIR SEKTÖRDE!!!

Kamyon üstü kasa sektöründe tecrübeli klarını ve bu tecrübelerini treyler üretim sektörüne de taşımayı hedeflediklerini açıklayan firma ortaklarından Hayati Uyanıkoğlu, bu konuda da müşteri memnuniyetine büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

Hayati Uyanıkoğlu, “1970 yılından beri ahşap karoser alanında üretim yapmaktaydık. Nakliyat işi yapan müşterilerimizin, araçlarının daha fazla yük taşıyabilmesi için dorse ve treyler tipi ekipman tercihleri doğdu. Firma olarak müşterilerimizin bu ihtiyaçlarına cevap vermek ve çağa ayak uydurmak adına, altyapımızı bu ihtiyaçlara göre uyarlayıp, 2005 yılında Çarsan Treyler’i kurduk. Müşterilerimizden gelen yoğun siparişleri karşılayabilme adına yeni bir fabrika yapma kararı aldık ve 7 ay gibi kısa bir sürede fabrikamıza taşındık. Bu sayede hem daha seri üretim yapabilme şansını yakaladık hem de marka olan kuruluşumuzu hak ettiği tesise kavuşturduk” .

HEDEFİMİZ BÜYÜK!!!

İlk 5 yıldaki hedeflerinin bulundukları pazarlarda Çarsan Treyler’in tercih edilen marka olmasını sağlamak ğunun altını çizen firma ortaklarından Ahmet Öztürk ise konuya ilişkin şöyle konuştu:

“Avrupa standartlarında treyler, dorse ve damper üretimi yapan böyle bir tesisi kendi öz kaynaklarımız ile oluşturduk. Şuan müşterilerimizin talepleri doğrultusunda istediği araç üstü ekipmanı yapabilecek bilgi, tecrübe ve donanıma sahibiyiz. Gelecek odaklı planlarımız arasında Türkiye’ye komşu ülkeler ve Rusya’ya ihracat yapmak birinci sırada. Treyler üretim alanında yeni sayılabilecek bir firmayız ancak önümüzdeki yıllarda kaliteden ödün vermeden pazar payımızı katlayarak üretim yapmak. Bu sayede Çarsan markasını gerek Türkiye de gerekse ithalat yaptığımız ülkelerde Treyler markalarının en bilinen firmaları arasına sokmak istiyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için 5 yıllık bir kalkınma projesi hazırladık.”