Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:41   Güncelleme : 13-11-2014 17:41

Sektör, Tırsan Fabrikasında bir araya geldi

Tırsan Treyler Adapazarı fabrikasında yapılan organizasyon ile Adapazarı ve Kocaeli’nin önde gelen taşıyıcılar kooperatifleri bir araya geldi.

Sektör, Tırsan Fabrikasında bir araya geldi

Tırsan Treyler Adapazarı fabrikasında yapılan organizasyon ile Adapazarı ve Kocaeli’nin önde gelen taşıyıcılar kooperatifleri bir araya geldi. Tırsan bayisi DAF-Tırsan Otomotiv’in ev sahipliği yaptığı organizasyon, Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve DAF-Tırsan Otomotiv Genel Müdürü Ferda Özmen, kooperatif başkanları ve üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu yaptığı konuşmada “Yurtiçi Nakliyecimiz yıllarca hep Avrupa’daki uygulamalardan farklı, verimliliği çok düşük olan taşıma araçlarına mahkum edildi. Düşük motor gücüne sahip, kapasitesinin çok üzerinde yüklenmiş kamyonlarla yapılan taşımalarda tabii ki verimden bahsetmek mümkün değildi. Günümüzde ise ülkemizde kamyondan çekici ve semi-treyler kombinasyonuna olan dönüşüm tüm hızıyla devam etmektedir, doğrusu da budur. Biz yıllarca sektöre bunu anlatmaya çalıştık ve muvaffak da k” .

Nuhoğlu konuşmasında, Türkiye’de açık ara lider konumda olan Tırsan’ın Avrupa standartlarında ürettiği ürünleri ile Türkiye’deki başarısını Avrupa’ya taşıma kararlılığında ğunu vurguladı. Nuhoğlu, “Tırsan’ın 2014 hedefi Avrupa’nın ilk üç treyler üreticisinden biri olmaktır” .

Organizasyon sırasında yapılan fabrika gezisinde Tırsan’ın tüm ürün grupları hakkında detaylı bilgiler verildi. Üretim hatlarında yapılan fabrika turunda kooperatif üyelerinin soruları cevaplandırıldı ve ileri teknoloji imalat süreçleri anlatıldı. Perdeli Tırsan Tenteli, Açık Kasa, Kamyon-Römork, Konteynır Taşıyıcı, Lowbed, Tanker, Silobas, Kapalı Kutu ürünler, Frigorifik ve Damper gibi geniş ürün gamı ile Türkiye’nin en büyük treyler fabrikası büyük beğeni topladı.

Tırsan’ın sektörde ilk olan Ar-Ge Merkezi tarafından tasarlanan yeni havuz tipi ve kapaklı damper şasi semi-treylerlerini de yakından inceleme fırsatı bulan kooperatif üyeleri, Tırsan Damper’e tam not verdi. Kooperatif yetkilileri ürünler hakkındaki olumlu görüşlerini “Tırsan yaparsa en iyisini yapar, lidere yakışır ürünler” diyerek ifade ettiler.