Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:42   Güncelleme : 13-11-2014 17:42

Berger, treylerde Goodyear kullanıyor

Goodyear Marathon LHT II, yeni nesil BERGERecotrail yarı römorkların verimlilik hedeflerine önemli bir katkıda bulunduğu bildirildi.

Berger, treylerde Goodyear kullanıyor

Goodyear Marathon LHT II, yeni nesil BERGERecotrail yarı römorkların verimlilik hedeflerine önemli bir katkıda bulunduğu bildirildi. Goodyear’un, Marathon LHT II lastikleri ile karayolu navlun taşımacılığında yeşil teknoloji kullanarak optimum ekonomi ile ekolojiyi birleştirdiği açıklandı.

Avusturyalı hafif römork üreticisi Berger Şirketi, yeni BERGERecotrail markası altında en yeni nesil römorklarını piyasaya sürdü. Şirket şu anda taşımacılık verimliliği bakımından çıtayı daha da yükselterek, yüksüz ağırlık ve açık kasa yarı-römorklar alanında Avrupalı römork üreticileri arasında yaklaşık yirmi yıllık liderliğini sürdürüyor.

Berger Otomotiv Mühendislik Direktörü Dr. David Gulda bir kamyon lastiği için şartlarını açıkladı. Gulda, “Lastik, her bir Berger römork için asli bir önem taşıyor. Bu, güvenlik ve çalışma performansından ödün vermeden taşıma yükünü artırabilmek için ağırlığının optimize edilmesi ve mümkün ğunca hafif olması anlamına geliyor” .

“Goodyear Marathon LHT II, yeni nesil BERGERecotrail yarı römorkların verimlilik hedeflerine önemli bir katkıda bulunmuştur. Goodyear, Marathon LHT II lastikleri ile karayolu navlun taşımacılığında yeşil teknoloji kullanarak optimum ekonomi ile ekolojiyi birleşmektedir” diyen Gulda, “Yeni römorklar 2010 sonbaharından bu yana üretilmektedirler. O tarihten beri yaklaşık 500 römork sipariş edilmiş ve bunların yarısı teslim edilmiştir. Müşterilerden gelen geri bildirim son derece olumludur. Goodyear Marathon LHT II lastikleri römorklarla kusursuz bir uyum içinr” açıklamasını yaptı.

LHT II önceki nesil modeline göre 7.5 kg daha hafif ğu için bu, üç akslı bir römorkun ekstradan 45 kg araç yükü taşıyabileceği anlamına gelmekte. Bunun her yıl kamyon başına 13.5 ton ya da 400 kamyonluk bir filo ile 5.000 ton daha fazla yük kapasitesi anlamına geldiğini açıklayan Berger Otomotiv Mühendislik Direktörü Dr. David Gulda, “Bu rakamlar; Goodyear Marathon LHT II lastiklerinin rakiplerine göre tüketicilerine çok önemli avantajlar sağladığının somut kanıtlarıdır” .