Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:42   Güncelleme : 13-11-2014 17:42

Reflektif Şerit Uygulaması Zorunlu Hale Geldi

Türkiye’nin lider treyler üreticisi Tırsan, müşterilerini treyler sektörüyle ilgili yenilik ve gelişmelerden haberdar etme sorumluluğunu yaptığı etkinlik ve uyarılarla yerine getiriyor.

Reflektif Şerit Uygulaması Zorunlu Hale Geldi

Türkiye’nin lider treyler üreticisi Tırsan, müşterilerini treyler sektörüyle ilgili yenilik ve gelişmelerden haberdar etme sorumluluğunu yaptığı etkinlik ve uyarılarla yerine getiriyor. Tırsan, 10 Temmuz 2011 tarihinden itibaren yürürlüğe giren ağır ve uzun ticari araçlarda reflektif şerit uygulaması ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaparak sektörü bilgilendirdi.

Tırsan Treyler tarafından yapılan açıklama da “Ülkemizde 18 Ağustos 2009 tarih ve 27323 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olan 2007Tırsan35TırsanAT yönetmeliği uyarınca 10 Temmuz 2011 tarihinden itibaren tescil edilecek ağır ve uzun ticari araçlarda reflektif şerit uygulaması zorunlu hale gelmiştir. Tırsan Treyler, sektörde yeni araç alacak tüm tüketicileri bu konuda bilgilendirmeyi, özellikle sonraki dönemlerde TÜV muayenelerinde herhangi bir problemle karşılaşmamaları için uyarmayı görev bilmektedir” denildi.

Trafikte özellikle gece görülebilinirliği arttırmaya yönelik olarak uygulamaya giren bu düzenlemeye göre; araçların arka kısımlarına çepeçevre kırmızı veya sarı; yan kısımlarına ise araç boyunca sarı veya beyaz renkte ve R104 teknik düzenlemesine göre tip onaylı reflektif şerit takılması gerekmektedir.

Uygulama, araç boyu 6m.’yi, genişliği 2,1m.’yi geçen tüm römorklar ve kamyonları kapsamaktadır. Bu yönetmelik 10 Temmuz 2011’den sonra trafiğe tescil edilen tüm römork ve kamyonlar için geçerlidir.