Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:46   Güncelleme : 13-11-2014 17:46

Türkiye’nin en büyük filosuna Otokar imza attı

Nakliye firmalarından zamanında hizmet alamadığı için kendi ürünlerini taşımak için sektöre giriş yapan Tören Gıda, yaptığı yatırımlarla göz kamaştırıyor.

Türkiye’nin en büyük filosuna Otokar imza attı

Nakliye firmalarından ında hizmet alamadığı için kendi ürünlerini taşımak için sektöre giriş yapan Tören Gıda, yaptığı yatırımlarla göz kamaştırıyor. 2011 yılını yatırım yılı ilan eden firma, 202 adet çekici teslimatının ardından frigorifik semi-treyler alımını da gerçekleştirdi. Otokar’ı tercih eden firma, 202 adetlik siparişine 101 adet daha ekleyerek alımını 303’e çıkarttı. Teslimatına başlanan araçların ise Nisan 2012’ye kadar lanacağı bildirildi.

Otokar Gaziantep bölge bayii İmamkayalıoğlu Otomotiv tarafından Tören Gıda’ya satışı yapılan 202 adet Otokar-Fruehauf Iceliner frigorifik semi-treylerin ilk parti teslimatı Yıldız Parkı’nda bulunan Dahill Restaurant’ta düzenlenen tören ile yapıldı ve teslimata ek olarak 101 adetlik aracında sipariş anlaşması imzalandı. Yapılan anlaşmayla birlikte Türkiye treyler tarihinde bir ilk gerçekleşti ve tek partide en yüksek araç alan firma olarak Tören Gıda tarihe geçti. 124 adetlik frigorifik araç parkına sahip olan firmanın 60 ani ikinci el olarak başka firmalara sattığı ve yeni alınan 303 adetlik araç ile birlikte Türkiye’nin en büyük frigorifik semi treyler filosuna sahip ğu öğrenildi.

Düzenlenen araç teslim törenine Tören Gıda onursal Başkanı Abdullah Tören, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Tören, Otokar İç Pazar Satış Müdürü Murat Tokatlı, Treyler Satış Birim Yöneticisi Murat Özsoy ve Bölge Satış Yöneticisi Ümit Şangüder katıldı. İmamkayalıoğlu Otomotiv’den ise Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mazıcıoğlu’da törende hazır bulundu.

Otokar’ın frigorifik araç pazarında tartışmasız lider ğunu dile getiren İç Pazar Satış Müdürü Murat Tokatlı, 2011 yılı hedeflerinin yüzde 50 Pazar payı ğunu ve bu hedeflerine rahatlıkla ulaşacaklarının altını çizdi. Tören Gıda ile ilk olarak 2005 yılında çalışmaya başladıklarını dile getiren Tokatlı, “Sektöründe lider iki firma arasında uzun süredir devam eden işbirliği sonucu Türkiye’de rekor bir teslimata imza atmış bulunuyoruz. Tören Gıda’ya tüm semi-treyler araçlarında bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Uzun süreli işbirliğimizin gelecekte de devam edeceğini umuyoruz.” .

MEMNUNİYET GÖSTERGESİ!

Tören Gıda olarak 25 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Tören, lojistik operasyonlarını gerçekleştirmek için oluşturdukları araç filosunun 4’te 1’inin kendi işlerinin nakliyesinde kullandıklarını, filonun büyük bir bölümünü ise bölgedeki firmaların nakliye hizmetine sunduklarını açıkladı. Bozulabilir gıda taşımacılığında uzmanlaştıklarının altını çizen Tören, burada en önemli unsurun kaliteli araç ve doğru soğutucu ünitelerin tercihi ğunu kaydetti. Mahmut Tören, “Ticarette en büyük hülle (örtü – kılıf) dürüstlüktür. Siz dürüstlükten ayrılmadan özünüzle, sözünüzle iş yaparsanız başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Türkiye büyüyor, biz büyüyoruz. Büyük Türkiye’nin 2023 hedefleri var. Bizimde 2023 hedefimiz ilk 100 şirket içerisinde olmak” .

Otokar’ı kalitesiyle birlikte satış sonrası hizmetler ve 2.el de yüksek değer olması nedeniyle tercih ettiklerini ve şuanda tek tip marka çekici ile tek tip frigorifik setimi treyler filosuna sahip klarını açıklayan Mahmut Tören, “Otokar ile bugüne kadar gerek araç kaynaklı gerekse satış sonrası hizmetler anlamında hiç bir problem yaşamadık. Bu sebeple yeni iki siparişimizde de çok memnun ğumuz ve özellikle ikinci el değeri yüksek olan Otokar-Fruehauf Iceliner frigorifik semi-treyleri tercih ettik. Bugün Türkiye’nin en büyük frigorifik semi-treyler filosuna sahip bir firma olarak tüm araçlarımızın Otokar-Fruehauf olması, araçlardan ve aldığımız hizmetten duyduğumuz memnuniyetin en güzel göstergesi. Otokar’a bu kadar kaliteli ürün ve hizmet sağladıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MAHMUT TÖREN İLE GURUR DUYUYORUM

Teslimat töreninde bulunan Tören Gıda onursal Başkanı (baba) Abdullah Tören ise şöyle konuştu: “Benim Mahmut ile birlikte 5 oğlum var. Çocuklarım ile ben baba-oğuldan ziyade kardeş gibiyiz. Şirketin yönetiminde olan Mahmut, beni asla hayal kırıklığına uğratmadı ve hep doğru kararlarla yatırım yaparak büyüdü. Mahmut’la çok gurur duyuyorum…”

ARACIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ İSE ŞÖYLE:

Iceliner, Türkiye’de üretilen ECC regülasyonlarına uygun, HACCP ve ATP-C sertifikasına sahip ilk frigorifik semi-treyler olma özelliğine sahip. Tören Gıda kullanım ihtiyaçlarına uygun olan Iceliner’in 2,66 metre iç yüksekliğine sahip yeni modelini tercih etti. Tören Gıda, yeni alüminyum tabanı ile hijyen sağlayan, 2,66 iç yüksekliği ile daha fazla yük taşıma imkanı sunan, ATP, HACCP gibi hijyen ve güvenlik sertfikalarına sahip yeni araçlarını hizmete alacak. Otokar-Freuhauf Iceliner, standart çekicilerle kullanımda 2,66 metre iç yüksekliği ile sınıfının en geniş iç hacmine sahip. Forklift ile yükleme olanağı sağlayan, EN 283 normlarına uygun, dış yüzeyi taşınan yükün kaymasını engelleyecek şekilde tasarlanmış yekpare alüminyum panele sahip taban yapısı ile Iceliner, güvenli taşımacılığı garantiliyor.

Otokar tesislerinde üretilen yeni Iceliner’ın, yüksek darbe ve UV direncine sahip iç ve dış CTP panelleri, yüksek aydınlatma kapasitesine sahip araç iç aydınlatma lambaları, yükün araç ön duvarına vereceği zararları engelleyen ve aynı da soğuk hava sirkülasyonuna yardımcı olan 4 adet ön koruma barı ile gıda taşımacılığına yepyeni bir soluk getiriyor.