Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:46   Güncelleme : 13-11-2014 17:46

Ruukki, treylere kalite damgası vurdu

Aşınma sacları ve levhaları üretiminde Avrupa’nın en ileri teknolojisine sahip Ruukki, Türkiye treyler üretim pazarında müşteri kitlesini her geçen gün arttırıyor.

Ruukki, treylere kalite damgası vurdu

Aşınma sacları ve levhaları üretiminde Avrupa’nın en ileri teknolojisine sahip Ruukki, Türkiye treyler üretim pazarında müşteri kitlesini her geçen gün arttırıyor. Ruukki Pazarlama Müdürü Emre Aytaç, “Ürünlerimizi Türkiye’nin önde gelen markalarının tercih etmesi bizleri gururlandırıyor. Bizim kalitemiz ile Türk treyler üretim sanayinin kalitesi birleşince ortaya daha kaliteli ürünler çıkıyor” .

Sorunsuz ürün, sürekli müşteri memnuniyeti paralosıyla yola çıkan Ruukki Türkiye ofisi, müşterisinin ihtiyacına yönelik çözüm üreten tedarikçi anlayışını da Türk sanayisiyle tanıştırdı.

“Ruukki’nin aşınma sacının ve levhasının markası Raex’tir” açıklamasını yapan Emre Aytaç, Raex, aşınma sacında ideal teknik detayları karşılarken bunun yanında kusursuz Ruukki hizmet anlayışının da müşteriye sunulduğunun altını çizdi.

Raex çeliği, aşınmanın yoğun ğu; damper kasaları, treyler, kaya damperi, beton mikseri ve ekskavatör kovası gibi araçların üretiminde kullanıldığını dile getiren Pazarlama Müdürü Emre Aytaç, “Bu ürünler Raex çeliğiyle üretildiğinde benzer ürünlerden daha uzun kullanım ömrüne sahip olmaktadır. Ayrıca Ruukki, Avrupa’da en iyi dağıtım ağına sahip çelik üreticisidir. Bu sayede müşterilerimize ında teslimatlarla, üretimlerinde mükemmel lamayı taahhüt etmekteyiz” .

Türkiye pazarına sundukları ürünlerin kalitesinden asla taviz vermediklerini ifade eden Pazarlama Müdürü Emre Aytaç, şöyle konuştu: “Raex çeliği doğrudan su verme işlemi ile üretilir. Bu işlem Raex’in rakiplerinden daha sorunsuz bir yüzey yapısına sahip olmasını sağlarken yüzeyde oksitlenme gibi problemlerle karşılaşılmasını da engeller. Ayrıca 2 mm sacı da Türk üreticisinin kullanımına ilk defa sunduk. Bu ince sacla üretilen araçlarda çeliğin sağlamlığı değişmeden aracın genel ağırlığı azalacağından üretilen araçlarda belirgin bir yakıt tasarrufu da sağlanmaktadır.”