Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:47   Güncelleme : 13-11-2014 17:47

MPG, Ruukki ile anlaştı kalite perçinlendi

Vinç ve tarım makinaları konusunda uzman firma MPG, Avrupa’nın önde gelen çelik üreticisi Ruukki ile işbirliğine giderek ürün kalitesini perçinledi.

MPG, Ruukki ile anlaştı kalite perçinlendi

Vinç ve tarım makinaları konusunda uzman firma MPG, Avrupa’nın önde gelen çelik üreticisi Ruukki ile işbirliğine giderek ürün kalitesini perçinledi. İşbirliği çerçevesinde MPG, imalatında Ruukki ürünlerini kullanarak müşterilerine daha kaliteli araç ve ekipmanlar sunmayı hedefliyor.

1994 yılında Konya’da kurulan MPG, ağırlıklı olarak vinç ve tarım makinaları üretmekte. Türkiye’nin alanında öncü vinç üreticilerinden olan firma, imalatını gerçekleştirdiği ürünlerini komşu ülkelere de ihraç yapıyor.

Ruukki’nin Optim 700 MC Plus ürünü ile imalat kalitesini daha da arttıracaklarını dile getiren MPG Satın alma ve Kalite Güvence Müdürü Mustafa Nasuh Boyacıoğlu, “MPG firması vinç ve tarım ekipmanları üretiminde Türkiye’nin lider firmalarından biridir. Firmamızın alanında öncü olmasını sağlayan en önemli unsur bugüne kadar yapmış ğumuz AR-GE ve teknoloji yatırımlarıdır. Bu şekilde iç pazarda adımızdan sıkça söz ettirir bir üretici konumuna geldik. Yurtdışı pazarlarda özellikle Rusya ile ilgili faaliyetlerimiz hız kazandı. 2012 yılında bu pazarda MPG olarak adımızı duyurmak için çalışmalarımızı daha da hızlandırdık. Ruukki Pazarlama Müdürü Emre Aytaç’ın, ürünlerin dayanıklılığı ve kalitesi hakkında bizi aydınlatmasının ardından Ruukki ile işbirliği yapmaya karar verdik. Ruukki çelikleri bizlere daha zorlu koşullar için araçlar üretebilmeyi sağladı. Özellikle Rusya pazarı için daha önce üretmekte zorluk çektiğimiz araçları Ruukki’nin Optim 700 MC Plus dayanıklı çeliğiyle üretebildik. Türkiye pazarında özellikle belediyelere ürettiğimiz Ağaç sökme dikme makinelerimize yurtdışından talepler gelmektedir. Bu konuda da Avrupa ve Ortadoğu bölgesindeki ülkeler başlıca hedeflerimiz arasındadır. Bundan sonraki süreçte taleplerimizi sorunsuz karşılayabilmek için Ruukki ile çalışmalarımızı bir aşama daha öteye götürerek çelik alanında öncelikli tedarikçimiz konumuna getirdik” .

Ruukki’nin kalitesini tüm Avrupa’da kanıtladığını ve Türkiye pazarında da faaliyetlerini hızlandırdığını dile getiren Pazarlama Müdürü Emre Aytaç, “Ruukki, MPG firmasının da Rusya pazarı için sıklıkla kullandığı Optim 700 MC Plus ürünüyle Türkiye’de özel çelik pazarında liderliğini gösterdi. Bu ürün pazardaki 700 MC ürünlerine göre çok daha kolay büküm, şekillendirme ve kaynaklama özellikleri göstermektedir. Bunun yanında -60˚ C ısıda 40 J çarpma tokluğuna sahip dünyadaki tek dayanıklı çeliktir. Ruukki, Optim 700 MC Plus ürününün dünyadaki tek üreticisidir. Bu ürünümüzle de Türkiye pazarında liderliğimizi sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.