Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:47   Güncelleme : 13-11-2014 17:47

Anadolu insanı kar-kış demeden yatırımlarına devam eder

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Gaziantep merkezli Eyüp Lojistik, yatırımlarla gündemde kalmaya devam ediyor.

Anadolu insanı kar-kış demeden yatırımlarına devam eder

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Gaziantep merkezli Eyüp Lojistik, yatırımlarla gündemde kalmaya devam ediyor. Firma, 2012 yılına treyler yatırımı ile girdi ve Tırsan’dan 150 adet treyler teslim alarak filosunu güçlendirdi. Teslim alınan treylerle birlikte Eyüp Lojistik’in parkındaki araç sayısının ise 400’ü geçtiği bildirildi.

Tırsan tarafından Eyüp Lojistik’e satışı yapılan 150 adet Perdeli tip kayar çatı treyler, Samandıra merkezinde düzenlenen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu katıldı.

Eyüp Lojistik’e teslim edilen 150 adet treylerin özel ğunu dile getiren Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Her iki firmanın yöneticileri yan yana geldi ve doğru aracı tespit etti. Araçlar perdeli tip kullanılabilen kayar çatı treylerdir. Hem Eyüp Lojistik’e özel hem de bölgede bir ilk olan bu treylerin en büyük özelliği ise yükleme ını 4’te 1’e indirmesidir” .

Lojistik sektörünün Anadolu’da hızla büyüdüğünü ifade eden Nuhoğlu, “Eyüp Lojistik, özellikle Anadolu’da bu sektörün öncüsüdür. Eyüp Bartık’da hem vizyonerliği ile hem sahip ğu hizmet kalitesiyle hem de öngörüleri ile her dönemde kendini fark ettirdi. Tırsan olarak 150 adet araç teslim edeceğiz. Çok özel diyebileceğim araçlardır bunlar. İhracat artık Türkiye’nin her yerinden yapılabilen, özellikle Anadolu da gittikçe daha hızlı büyüyen bir aktivitedir. Anadolu insanı kar-kış demeden yatırım yapar. Eyüp Lojistik’in de böylesine büyük yatırımı yapması sektör adına sevindiricidir” diye konuştu.

HEP TERCİH TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN ARAÇTIR!..

Bu ülke bize miras kaldı ve bizde bu ülkeyi çocuklarımıza miras bırakacağız. Bunu yaparken de kendi değer ve markalarımızı çocuklarımıza aşılamamız adına Türkiye’de üretilen araçlara yatırım yapıyoruz” diyen Eyüp Bartık, “Neden Tırsan? Türkiye’nin markası ğu için Tırsan!... Neden Tırsan? Güven ve kalitesinin eseri ğu için Tırsan!... Şuanda burada bulunup, araçları aldığım için söylemiyorum bunları!.. Tırsan ile, Çetin Başkanım ile dostluğumuz uzun yıllara dayanır. Dostluğumuz 95’li yıllarda başladı ve bu dostluğu ticari birlikteliğe çevirerek bayiliğe dönüştürdük… 2003 yılına kadar bölgemizde DAF/Tırsan’ın araç bayiliğini yaptık… Kalitesini, düşük işletme maliyetini ve satarken de rakiplerine göre yüksek 2.el değerini çok iyi biliyoruz. Bugün biz kendi markamıza yatırım yaparsak, markamız güçlenerek büyür!... Çocuklarımıza miras bıraktığımızda onlarda 100 yıllık, 200 yıllık bizim markalarımız diye övgüyle söz eder!... Çocuklarımıza bırakacağımız bu ülke bugün bizim ve onun içinde Türkiye’de üretilen araçlara yatırım yapıyoruz” .

TÜRKİYE YÜZDE 5 BÜYÜYECEK!..

Avrupa ve Orta Doğu’da yaşanan olaylara rağmen Türkiye’nin 2012 yılında yüzde 5 büyüyeceğini ifade eden Eyüp Bartık, şöyle devam etti: “Türkiye yüzde 5 büyüyecek. Bunu söylemek içinde ekonomist olmaya gerek yok. Haritayı masaya açın ve bir bakın!.. Türkiye lojistik sektöründe bir köprüdür. İhracat ve ithalata baktığımızda bir büyüme söz konusu. Bulunduğumuz bölge itibariyle Irak, İran ve Suriye’ye taşıma potansiyelimizin aratacağını öngörüyorum. Şuanda Suriye’de bazı sıkıntılar var ama bu böyle devam etmeyecek. Avrupa’da da kriz var ancak bu ülkenin bilançosunda. Vatandaşın bilançosunda böyle bir durum söz konusu değil. Ülke ne kadar krizde olursa olsun hayat devam ediyor. Vatandaş eğlencesinden taviz vermiyor, yine aynı şekilde işsizlik maaşları ödeniyor. Dolayısıyla en az 3 yıl daha Avrupa’daki krizin vatandaşına yansımayacağı ve bu süre zarfında da Avrupa’nın kendini toparlayacağı kanaatindeyim. 2012 yılında yine araç yatırımlarımız olacak. Araç yatırımlarımızın yanında birde depo yatırımı planlıyoruz. Depo yatırımımız İstanbul’da 60.000 m2 olacak. Burada da müşterilerimize özel hizmet sunacağız…”

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com