Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:48   Güncelleme : 13-11-2014 17:48

Kullanıcısına daha çok kazandıracak 2 yeni treyler

Türk treyler sektörünün ilk Araştırma Geliştirme merkezi Tırsan Ar-Ge, sektör menfaatlerine yönelik çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Kullanıcısına daha çok kazandıracak 2 yeni treyler

Türk treyler sektörünün ilk Araştırma Geliştirme merkezi Tırsan Ar-Ge, sektör menfaatlerine yönelik çalışmalara imza atmaya devam ediyor. 8 aylık çalışmanın ürünü Kässbohrer Yatay Silobas ve 4 aylık mühendislik çalışmasının ürünü Lowbed, pazarda yerini aldı. Her iki ürünün en önemli özelliği ise rakiplerine göre daha fazla yük taşıması ve kolay yükleyip boşaltma imkânı sağlaması.

Tırsan Ar-Ge tarafından geliştirilen Kässbohrer Yatay Silobas ve Lowbed’in basın tanımı Samandıra merkezinde düzenlenen toplantı ile yapıldı. Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda ürünlerin tanıtımını Makine Mühendisi Aykut Semiz ve Pazarlama Uzmanı Eray Gül yaptı.

SSL 35 ismiyle pazara sunulan silobasın uzun süren bir çalışmanın ürünü ğunu dile getiren Makine Mühendisi Aykut Semiz, “8 aylık bir çalışma sonucu aracımızı ürettik. Bu araçta 2000 saatlik mühendislik çalışması yapıldı. Bilgisayar ortamında analizleri yapılan aracımızın fiziksel testleri de prototip olarak sahada yapıldı ve bu çalışmada 4 ay sürdü. Manevra kabiliyeti daha çevik olan aracımızın bir diğer özelliği de 450 kg daha hafif olmasıdır. Boş ağırlığı 4.900 kg.’dan 4.450 kg.’a düşürüldü. Aracın toplam ağırlığında yaratılan hafiflik avantajı kullanıcıya silobası daha fazla yükleyebilme olanağını sunmaktadır. Aracın başoltımı ise 5,5 dakikaya indirildi” .

Aracın manevra kabiliyetinin daha çevik olmasını ise Semiz, şöyle açıkladı: “Araç Wheelbase’i 7.015 mm.’den 6.730 mm.’ye, yüksekliği 4.000 mm.’den 3.920 mm.’ye ve uzunluğu 9.600 mm.’den 9.550 mm.’ye düşürülen Kässbohrer silobasın manevra kabiliyeti önemli oranda arttırıldı. Yüksek manevra kabiliyeti kullanıcıya sürüş rahatlığı ve hızı sağlayarak çalışma koşullarını kolaylaştırmaktadır. Ayrıca araç, devrilme testlerinden de başarıyla geçti ve güvenlik en üst seviyer.”

“Kässbohrer Silobasları Avrupa Basınçlı Kaplar Yönetmeliği’ne tam uyumludur ve araçların tüm ekipmanları CE uygunluk değerlendirmesinden geçmektedir” diyen Aykut Semiz, Kässbohrer Silobas araçlarının yüksek mukavemet değerleri veren özel alaşım ve sertifikalı alüminyum malzemeden imal edildiğini söyledi. Semiz, ürettikleri her araca TÜV tarafından gerçekleştirilen basınç ve sızdırmazlık testleriyle Avrupa Basınçlı Kaplar Yönetmeliği 97/23 AT’ye göre dizayn onayı verildiğinin de altını çizdi.

AĞIR YÜKÜN ALTINDAN KALKAN ARAÇ

Kässbohrer Lowbed’in tanıtımını ise Pazarlama Uzmanı Eray Gül yaptı. Gül, 4 ay süren projede 1000 saatlik mühendislik çalışması yapıldığını ve aracın tüm testlerden başarıyla geçtiğini söyledi. Eray Gül, Daha geniş, daha uzun ve daha fazla opsiyonlu olan 5 dingilli aracın 81 tonluk taşıma kapasitesine sahip ğunu kaydetti.

Eray Gül, “2.750 mm. genişliğe sahip yeni Kässbohrer Lowbed sağdan ve soldan 300 mm. uzatma yapılarak 3.350 mm. genişliğe ulaşabilmektedir. 6.000 mm. uzayan platformu ile farklı yüklerin taşınmasında pratik çözümler sunmaktadır. 81.700 kg yük taşıma kapasitesi ile ağır yük taşımacılığında yeni Kässbohrer Lowbed tercih sebebi olacak. Farklı yol yada çalışma koşulları altında serseri dingilleri sayesinde yüksek manevra kabiliyetine sahip Kässbohrer Lowbed Alman teknolojisinin ve kalitesinin ulaştığı son başarı halkasıdır” .