Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:49   Güncelleme : 13-11-2014 17:49

Tırsan, Gelecek’le şov yaptı!

Almanya’nın en köklü firmalarından Kässbohrer’ı 2003 yılında bünyesine katan ve Adapazarı Fabrikası’nda ürettiği ürünler ile Türkiye’nin gururu olan Tırsan, Gelecek Otomotiv ile birlikte Diyarbakır ve Batman’da düzenlediği organizasyonla adeta şov yaptı.

Tırsan, Gelecek’le şov yaptı!

Almanya’nın en köklü firmalarından Kässbohrer’ı 2003 yılında bünyesine katan ve Adapazarı Fabrikası’nda ürettiği ürünler ile Türkiye’nin gururu olan Tırsan, Gelecek Otomotiv ile birlikte Diyarbakır ve Batman’da düzenlediği organizasyonla adeta şov yaptı. Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Türkiye değişiyor. Avrupa standartlarının üstünde üretim yapıyoruz. Aynı banttan çıkan aracın biri Türkiye pazarına, diğeri Avrupa pazarına gidiyor” .

Diyarbakır ve Batman’da düzenlenen Roadshow kapsamında Mencedes-Benz Türk çekiciler ile birlikte ADR’li Kässbohrer alüminyum akaryakıt semi-treyler ve kamyon üstü tanker sergilendi. ADR Yönetmeliği ve Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşıması konusunda bir bilgilendirme ve tanıtım toplantısının düzenlendiği etkinliğe çok sayıda bölge nakliyecisi katıldı.

Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ ve Genel Müdür Hamdi Yüncü’nün ev sahipliğini üstlendiği organizasyon da nakliyeciler araçları yakından inceleme fırsatı buldu. Lider iki markayı bir araya getirerek bölge nakliyecisine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Genel Müdür Hamdi Yüncü, “Almanya TÜV SÜD onaylı, ADR sertifikasına sahip Kässbohrer marka tankerler özel alaşım alüminyumdan üretilmesi sayesinde düşük boş ağırlıklarından dolayı daha fazla dolum imkânı sağlamaktadır. Üstün altyapı özelliklerine sahip olan Kässbohrer araçları gaz geri dönüşüm hattı, optik elektronik aşırı dolum sensöru, gömme emniyet tipi menhol boğazı, aşırı basınç ve vakum sistemleri gibi birçok emniyet donanımı mevcuttur. Tırsan ürün kalitesi, işletme maliyetleri ve ikinci el değeri ile Türkiye’nin lideri. Mercedes-Benz de işletme maliyetleri, ürün kalitesi ve ikinci el değeriyle en çok tercih edilen bir dünya markası. Gelecek Otomotiv olarak bu iki markayı bir araya getirip bölge nakliyecisine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” .

YATIRIMLARINIZI SORGULAYAN

Nakliyecilerin yatırım yaparken iyi düşünmelerini isteyen Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Bunlar yatırım malıdır. Bunları alan arkadaşlarımız para kazanmak için alıyor. Bu bir ev değil, bir otomotiv değildir. Çoluk çoğunuzun geleceği için hepsinden de önce rekabet edip ayakta kalmak için bu yatırımları yapmaktasınız. Nasıl yaparsanız yapın ama her şeyi sorgulayarak yapın. Avrupa’da kim neyi kullanıyor? Avrupa’da rekabetçi kim? Avrupa’daki nasıl ayakta kalıyor Türkiye’de büyük firmalar kim onlar ne yapıyor? O değişim nasıl olacak? ADR nedir? ADR niye vardır? ADR bir zorluk mudur? ADR aslında nakliyeciye bir kazanç mıdır? Bütün bunları sorgulayın, çok net olan şu: Türkiye çok hızlı değişiyor. Bütün sistemler, bütün taşıma modları o kadar hızlı değişiyor ki, buna ayak uydurmak için 67 tane mühendis arkadaşlarımız var ve bu arkadaşlarımız sizlere daha iyi ürünleri sunmanın peşinde koşuyorlar” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN TAŞIYICI GÜCÜ

Pazara sundukları her ürünün arkasında klarının altını çizen Nuhoğlu, aynı ürünü hem Avrupa hem de Türkiye pazarına sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Nuhoğlu, “Özellikle Alman ve Hollandalılara araç yapmasak açıkçası o gelişmeleri anlamamız mümkün değil. Oradaki nakliyeci sana diyor ki; ‘Ey Kässbohrer şunu şöyle yap. Bana şu avantajı getir.’ Bunların hepsi yaşamın içerisinden gelen deneyimler. Bu ürünleri kullanan arkadaşlara sorun. Niçin bu araçları aldılar ve bundan ne sağladılar. Açıkçası Avrupa’da hiç kimse bunlara 2 yıl garanti vermez. Hiç kimse bunlara 10 yıl boya garantisi vermez. Düşünün bir aracınızın 3 yıl sonraki, 5 yıl sonraki halini. Çok önemli bir şey var, 35 yıldır bu işi yapıyoruz. 35 yıldır Tırsan şuanda Türkiye’de üretilen treylerin yarısını üretiyor ve hepsinden ötesi de üretimin yarısından fazlasını satıyor. 8 dakikada bir tane treyler çıkıyor fabrikadan. Her 8 dakika da çıkan ürünün biri Türkiye pazarına sunulurken aynı banttan çıkan bir diğer araçta Avrupa pazarına gidiyor. BP’den Shell’e kadar, Total’den Petrol Ofisi’ne kadar hepsi Kässbohrer tankeri kullanıyor. Her halde onların da böyle bir yatırımı yaparken bir nedenleri vardır. Ben bugün burada olmaktan çok mutlu m. Gelecek Otomotiv ile çalışmaktan kça mutluyuz. Hekim bey aileden ve onu her konuda destekliyoruz” .

FABRİKAYA DAVET

Diyarbakır ve Batmanlı nakliyecileri Adapazarı Fabrikası’na davet eden Çetin Nuhoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye değişiyor. Ekonomik olarak çok daha iyi şeyler yapılıyor. Bundan 3 sene önce hepimiz kamyonlarla taşırdık. Şuanda kapaklı araçlara geçildi. Biraz daha parası olan tenteli yapıyor ve uluslararası nakliyeye çıkıyor. Hekim Toloğ ile konuştuk ve siz nakliyeci arkadaşlarımızı fabrikamıza davet ediyoruz. Gelin, görün. Gerçekten gurur duyacağız bir fabrika ve Avrupa standartlarının üstünde üretim yapılıyor. Aynı hattan araç çıkıyor, biri Türkiye’ye pazarına veriliyor, biri de Avrupa gidiyor.”