Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:49   Güncelleme : 13-11-2014 17:49

Mercedes ile Tırsan kalitesi birleşti

Türkiye’nin lider treyler üreticisi Tırsan, dünya lideri Mercedes-Benz ile ADR mevzuatına uygun ortak proje geliştirdi.

Mercedes ile Tırsan kalitesi birleşti

Türkiye’nin lider treyler üreticisi Tırsan, dünya lideri Mercedes-Benz ile ADR mevzuatına uygun ortak proje geliştirdi. Yapılan işbirliği kapsamında üretilen kamyon üstü silindirik Kässbohrer tanker, ilk defa Diyarbakır ve Batman’da tanıtıldı.

Mercedes-Benz Axor 3240 kamyon için geliştirilen ADR'li özel alaşım alüminyum malzemeden kaynaklı konstrüksiyon silindirik kesitli tanker, Mercedes-Benz Türk ve Tırsan Diyarbakır bayii Gelecek Otomotiv’in ev sahipliğinde sektör mensuplarına tanıtıldı. Kamyon üstü tankeri yakından inceleyen bölge nakliyecilerine Gelecek Otomotiv Genel Müdürü Hamdi Yüncü ve Kässbohrer ürün uzmanı Aykut Semiz teknik bilgi verdi.

Bölge nakliyecilerinin ilk defa Mercedes-Benz marka kamyon üzerinde görüp tam not verdiği silindirik tanker, ADR’ye uygunluk şartı olan R111 devrilme mevzuatına uygun ve 26.000 litre net taşıma kapasitesine sahip. Farklı hacim ve bölme seçenekleri ile alttan ve üstten doluma uygun olarak üretilen Kässbohrer kamyon üstü silindirik tankerin boş ağırlığı ise 3.000 kg.

GÜVENLİ TAŞIMA ARTIK ZORUNLU

ADR uyumlu Kässbohrer kamyon üstü silindirik tankerin Diyarkabır’dan Türkiye’ye tanıtılmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade eden Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ, bu arada yine ilk talebin de bölgeden geldiğini açıkladı. Toloğ, “Gelecek Otomotiv, iki lider marka Mercedes-Benz Türk ve Tırsan Treyler’in bölgedeki bayisidir. Bilindiği üzere ADR mevzuatı uygulanmaya başladı. Müşterilerimizden böyle bir talep geldi ve silindirik tankeri ilk Kässbohrer markası yaptı. Bugüne kadar çekiciler için üretilmiş tanker sayısı çok fazla ama kamyon üstü silindirik tankeri Kässbohrer yaptı ve bunun da Diyarbakır’dan lansmanının yapılıyor olması bizi son derece memnun etti. Kamyonla nakliye yapmak çekiciden biraz farklıdır. Bundan dolayı Türkiye’nin her tarafından talep gelebilir. Özellikle bulunduğumuz bölgede Diyarbakır, Batman, Mardin, Urfa gibi bölgelerden bu araç için ilk siparişimizi aldık. Güvenli taşıma artık zorunlu ve ADR mevzuatından dolayı mutlak bunu herkes kullanmak zorunda” .

KOLAY KREDİ

“Kamyon üstü silindirik tanker tek bir araç olarak kredilendiriliyor. Bu bir avantajdır. Treyler motorsuz ğu için kredi çok zor. Banka ve finansman kuruluşları kredilendirmede sıkıntılar yaşatıyor. Ama kamyon üstü tanker bir bütün ğu için bunun kredilendirilmesi de çok daha kolay oluyor” diyen Hekim Toloğ, 2012 yılı sonuna kadar 20 adet kamyon üstü silindirik tanker satışı hedeflediklerini ancak bu sayının yıl sonuna kadar iki yada üç kat üstüne çıkacaklarının altını çizdi.

İKİ AVANTAJ BİR ARADA!..

Bölgede çok ciddi sayıda tanker potansiyelinin ğunu açıklayan Hekim Toloğ, şöyle devam etti: “ADR’li kamyon üstü tankerde biz öncü olmak istiyoruz ve lider 2 markayı bölgemiz nakliyecisinin hizmetine sunduk. Tırsan bu işin bütün alt yapısını yaptı ve şuanda müşterilerimize ADR’li araçları verebiliyoruz. Bayisi ğumuz Tırsan Kässbohrer markası Türkiye’de lider marka. Mercedes-Benz’in de liderliği tartışılamaz. Bizde bölgemizde Pazar lideri olmaya devam edeceğiz. Şimdi Türkiye’de Tırsan lider, Mercedes-Benz lider ve bizim bölgede lider olmama gibi lüksümüz olamaz. İki lider markanın bayisiyiz ve bu da hem bizim için hem müşteri memnuniyeti açısından büyük bir avantajdır. Tırsan treyler bayiliği bizim işimizin en önemli halkalarından birisidir. Müşteri geldiği çekicisini veriyorsun, yanında birde treylerini. Servise ikisi birden geliyor. Aynı da çekicinin bakımını yaparken diğer tarafta treylerin de bakımını yapma şansına sahip burada. Bu takibi bizim için de müşteri için de çok büyük bir avantaj.”

ORTAK PROJE

Kamyon üstü silindirik tanker projesinde Tırsan Ar-Ge merkezi ile Kässbohrer tecrübesinin birleştiğini ifade eden Pazarlama Uzmanı Ayşenur Nuhoğlu, “Şuanda silindirik Kässbohrer tanker yapmaya başladık. Buda Mercedes-Benz Axor 3240’a . Sonuçta R111 ARD mevzuatına göre tankerle kamyon eşleşmesinin uyumlu olması gerekiyor. Bundan dolayı da silindirik tanker 3240’ta olabiliyor. Bu segmentte en aktif Mercedes-Benz ğu içinde iki lider firma ortak proje geliştirdi ve ortaya böyle bir ürün çıktı” .

ZİNCİRİN SON HALKASI

“Sonuçta talep var ki yaptık” diyen Nuhoğlu, Kässbohrer markasının 2011 yılı itibariyle tankerlerde Pazar lideri ğunu hatırlattı. Nuhoğlu, “Neden kamyon üstü? Kamyon üstü daha çok şehirde kullanılan bir dağıtım aracıdır. Manevra kabiliyeti çok daha yüksek olan araçlardır. Çekici arkası tankerler ise rafineri çıkışı ana dağıtım şirketleri ile depolar arası çalışmaktadır. Akaryakıt istasyonlarına dağıtımda kullanılan araç ise kamyondur. Büyükşehirlerde ADR’li kamyonları daha çok görüyoruz. Bu konuda güvenlik çok önemli ve 2013 Ocak ayı itibariyle de bu zorunlu olacak. BP, Shell, Total gibi firmalarla da ciddi bir işbirliğimiz var. Ama ilk defa burada Kässbohrer ürün gamında olmayan bir aracı piyasaya sunduk ve ürün gamını ladık” diye konuştu.