Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:49   Güncelleme : 13-11-2014 17:49

Yatırım yapmadan büyümeyi hedefleyen ilk şirket Balnak!

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Balnak, kiralama yöntemi ile araç alımını tercih etti.

Yatırım yapmadan büyümeyi hedefleyen ilk şirket Balnak!

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Balnak, kiralama yöntemi ile araç alımını tercih etti. Filo kiralama sektörünün yeni oyuncusu Tırsan’ın iştirak şirketlerinden Filo Tır ile çalışmalara başlayan Balnak Lojistik, ilk etapta 5 adet Tırsan marka Mega Perdeli Semi-Treyler teslim aldı. Aynı da Filo Tır’ın da ilk müşterisi olan Balnak’ın yılsonuna kadar 45 adet daha kiralama yaparak bu sayıyı 50’ye yükselteceği bildirildi.

Filo Tır tarafından Balnak Lojistik’e 3 yıllığına kiralanan 5 adet Tırsan marka Mega Perdeli Semi-Treyler, Tırsan’ın Adapazarı fabrika tesislerinde yapılan törenle ile teslim edildi. Araç teslim törenine Balnak Lojistik Filo Direktörü Ahmet Uzel, Tırsan Treyler İş Geliştirme İcra Kurulu Üyesi Ertuğrul Tarhan ve Filo Tır Kiralama ve İkinci El Satış Operasyonları Koordinatörü Hasan Özbayrak katıldı.

3 yıllık kiralama dönemi içerisinde oluşacak aracın periyodik bakım maliyetleri, aracın onarım maliyetleri, muayene ücretleri, trafik sigortası, kasko sigortası, motorlu taşıtlar vergisi ve plaka masrafları Filo Tır tarafından karşılanacak. Bu süre zarfında ise Balnak Lojistik sadece aylık kira bedelini ödeyecek.

Kiralama yöntemi ile yatırım yapmadan yüzde 50 büyümeyi hedeflediklerini açıklayan Balnak Lojistik Filo Direktörü Ahmet Uzel, bu hedefe ulaşmada çözüm ortağı olarak da arkasında Tırsan güvencesi olan Filo Tır’ı seçtiklerini söyledi. Uzel, “Filomuzda mega semi-treyler olarak toplam 94 adet aracımız var. Bu segmentte yatırım yapmadan filomuzu %50 büyütmeyi hedefliyoruz. Tırsan’ın yeni hizmeti Filo Tır Araç Satış ve Kiralama şirketi ile Balnak Lojistik olarak yine bir ilke imza attık ve ilk kiralık 5 adet semi-treylerimizi filomuza kattık. Bu hem bizim için bir ilk, hem de Filo Tır için bir ilk. Çünkü şirketin ilk müşterisi Balnak’tır. Yıl içerisinde bu sayıyı 50’ye çıkartmayı planlıyoruz” .

SEKTÖR İÇİN ÖRNEK BİR İŞBİRLİĞİ

Tırsan Treyler İş Geliştirme İcra Kurulu Üyesi Ertuğrul Tarhan ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada Filo Tır ve Balnak Lojistik arasındaki işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu iş ortaklığının artarak devam etmesi temennisinde de bulunan Tarhan, “Filo Tır çekici ve treyler kiralama şirketi ile tüm lojistik sektörüne küçük kiralama rakamları ile büyük filolar kurma imkanı sunulduk. Filo Tır, lojistik sektöründe hızla büyüyerek sektörün daha rekabetçi hale gelmesini sağlayacaktır” açıklamasını yaptı.