Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:50   Güncelleme : 13-11-2014 17:50

İlklere imza atmaya devam edeceğiz

ANKOMAK 2012 Uluslararası İş Makineleri Yapı Elemanları ve İnşaat Teknolojileri Fuarı’na katılan OKT Trailer, yeni ürünlerini sergiledi.

İlklere imza atmaya devam edeceğiz

ANKOMAK 2012 Uluslararası İş Makineleri Yapı Elemanları ve İnşaat Teknolojileri Fuarı’na katılan OKT Trailer, yeni ürünlerini sergiledi. OKT standını ziyaret eden Ford Otosan Kamyon İş birimi Pazarlama Müdür Yardımcısı Tufan Altuğ, Ford Otosan’ın onaylı üst payı ailesine OKT Trailer’in de katılacağını açıkladı. OKT Trailer Satış Müdürü Barış Cenesiz, “Biz ürünlerimizle hep ilklere imza attık, atmaya da devam edeceğiz” .

OKT Trailer, fuarda Yarım Boru Tipi Damper, Yarım Boru Tipi Semi Treyler Damper ve Alüminyum Silobas Semi Treyleri sergiledi. Ford Otosan, Mercedes-Benz Türk ve Man yetkililerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında OKT Trailer yetkilileri; Sanayi Bakanlığı tarafından CE sertifikalandırmasıyla ilgili yönetmeliğe paralel olarak yaşanacak gelişmeler, kentsel dönüşümün inşaat sektörüne getirileri, ikinci aşama tip onay gündemi gibi konular ve araçlar hakkında bilgi aktardı.

DEĞERLENİDİRME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

15 yıldır OKT ile diyalog halinde ğunu açıklayan Ford Otosan Kamyon İş birimi Pazarlama Müdür Yardımcısı Tufan Altuğ, damper üretimi ile başlayan serüvende bugün OKT tarafından üretilen birçok ürünün bireysel kamyoncu ve lojistik firmaları tarafından memnuniyetle kullanıldığını söyledi. 30 yıl önce OK Kardeşler ismiyle kurulan ve kısa sürede kurumsallaşarak OKT Trailer adı altında birçok ilke imza atan firmanın sektörde önemli bir yere sahip ğunun altını çizen Tufan Altuğ, bununla da gurur duyduğunu açıkladı.

Tufan Altuğ, “Ford Otosan olarak onaylı üst yapıcı programı kapsamında OKT Trailer ile şuanda bir değerlendirme içerisindeyiz. Burada amacımız yerli sanayi desteklemek ve sinerci yaratarak hem yurt içinde hem de yurt dışında ürünlerimizi yabancı pazarlara sunmak ve birlikte katma değer yaratarak büyümek, kârlığımızı arttırmak ve Türkiye’de üretilen markaların yurtdışında da başarılı olmasını sağlamaktır” .

BİRLİKTE KATMA DEĞER

Kamyon ve çekicilerin tek başına bir anlam ifade etmediğini dile getiren Tufan Altuğ, şöyle konuştu:

“Ford Otosan Eskişehir İnönü’de üretim yapıyor. Cargo marka araçlarımız bugün yüzde 100 yerli üretim, yüzde 100 Türk mühendisi ile üretiliyor. Kullanılan motorlarda yüzde 100 yerli üretim. Ürünlerimizdeki yerlilik oranı da yüzde 70’lerr. Kamyonlarımız şasi olarak üretiliyor. Çekicilerimizde aynı şekilde. Yalnız bunlar kendi başına bir şey ifade etmiyor. Burada treyler ve üst yapıcılar ile müşteriye kazanç sağlamak üzere birlikte sunuluyor. Dolayısıyla üst yapıcı firmalar ile araç üreticileri birlikte hem ekonomimize katma değer sağlıyor, hem de Türkiye’nin komşu ülkelere ihracat pazarları yaratmamızı sağlıyor. Ok Kardeşler firması da bizim hem yurt içi hem de yurt dışı inşaat sektöründe birlikte çalıştığımız firmalardan. Bugün birçok yabancı marka üstyapılı olarak yurt dışına ihraç edilemiyor. Ama yerli firmalar olarak bizler araçlarımızı yurtdışına rahatlıkla yine onaylı üst yapıcılarımız vasıtasıyla göğsümüzü gere gere satma ve garanti kapsamında servis hizmetini verme şansını yakalıyoruz. Bu bakımdan Ok kardeşler firmasına kısa sürede Türkiye ekonomisine yarattığı bu katma değer için ve ürünümüze değer kattığı için bir kez daha teşekkür ediyorum. İşbirliğimizin bundan sonra da gelişerek devam etmesini diliyor, İkinci nesil Maraş ailesini de tekrar tebrik ediyorum.”

GÜVENLİK ÜST DÜZEY

Araçların tasarım ve üretiminde güvenliğe büyük önem verdiklerini dile getiren OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, Bilim ve Sanayi Ticaret Bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerde de araçlara standart getirdiklerini söyledi. Hakan Maraş, “OKT olarak bizler hep sahadayız. Müşterimizi dinliyoruz, şoförler ile sohbetler ediyoruz. Onlardan aldığımız bilgileri derleyerek, güvenliği üst düzey, kullanım kolaylığı ve uzun ömürlü araçları yine onların hizmetine sunuyoruz. Biz asla bir aracın kopyasını çekerek değil, pazarın gereksinimi olan araçları tasarlayarak üretiyoruz. Araçların standart olarak üretilmesi konusunda da dernek olarak Bakanlık nezdinde büyük girişimlerimiz . Sahadan aldığımız bilgileri bakanlık yetkililerine aktararak araçlarda standart üretimi yakaladık” .

İLKLERLE ANILDIK

OKT Trailer Pazarlama Müdürü Barış Çenesiz ise sektörde hep ilkleri gerçekleştiren firma klarının altını çizdi. Özellikle inşaat sektöründe hafifliğin bir ölçü olmadığını ve daha hafif araçlarda yapılabileceğini ifade eden Çenesiz, ancak burada önemli olan güvenlik unsurunun ğunu kaydetti. Çenesiz, “Biz inşaat serisi araçlarımızda ürünlerimizi yaparken Avrupa standartlarını göz önüne alıyoruz. Bizim birinci kuralımız güvenliktir. Güvenli ve sağlam araç üreterek müşterimizin hizmetine sunuyoruz. Ürünlerimize bakıldığında hep sektörde ilk olan ürünlerdir. Biz sektörde hep ilkleri ürettik ve üretmeye de devam edeceğiz” . Pazarlama Müdürü Barış Çenesiz, daha sonra fuarda sergilenen araçlar hakkında teknik bilgi aktardı.