Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:50   Güncelleme : 13-11-2014 17:50

Otobüs, kamyon ve çekicilere de LPG takıldı!

Artan petrol maliyetleri, ticari araç sektörünü alternatif yakıt kullanmaya yönetti.

Otobüs, kamyon ve çekicilere de LPG takıldı!

Artan petrol maliyetleri, ticari araç sektörünü alternatif yakıt kullanmaya yönetti. Ağır ticari araç sektörüne yönelik dizel motorlar için geliştirdiği LPG sistemleri ile adını duyuran Alman firması CHM-Trucktec, Liber İleri Teknoloji A.Ş. ile Türkiye pazarına giriş yaptı.

Otobüs, kamyon ve çekicilerin LPG kullanımı için özel ekipmanlar geliştirildiğini açıklayan Liber İleri Teknoloji A.Ş. Satış Müdürü Vahap Akar, şuanda bu ürünlerin kullanıldığını ve müşterilerden çok olumlu dönüşler aldıklarını söyledi. Akar, 2013 yılı hedeflerinin ise Türkiye genelinde bayilik yapılanmasına ağırlık vereceklerini ve satış sonrası hizmetler de müşteri memnuniyetini üst düzey tutacaklarını ifade etti.

Vahap Akar, “R1 Dual LPG Dizel Yakıt Sistemi, Euro3 ve üzeri tüm ağır vasıtalarda ve otobüslerde kullanılabilirken, kullanıcının yakıt giderlerinden tasarruf etmesini sağlıyor. Son derece güvenli bir sistem olan bu Alman teknolojisi araca hiçbir zarar vermiyor ve aracın emisyon değerlerinde ciddi düşüşler sağlıyor” .

Ağır ticari araçlarda kullanılan R1 Dual LPG Dizel Yakıt Sistemi’nin yaklaşık 10 yıllık bir çalışma sonucu geliştirildiğini kaybeden Vahap Akar, şöyle devam etti: Alman CHM-Trucktec firması, LPG’nin dizel motorlarda; ancak ikinci bir yakıt olarak kullanılabileceği ilkesinden yola çıkarak, sistemi başarılı bir şekilde çalıştırmış ve dünyanın kullanımına sunmuştu. Bu yılın Mart ayında CHM-Trucktec firmasının Türkiye’de tek yetkili temsilci olarak hizmet vermeye başlayan Liber İleri Teknoloji AŞ ise bu tasarruflu sistemi Türkiye’de firmalar ve filolarla buluşturmaya başladı.”