Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:51   Güncelleme : 13-11-2014 17:51

Türkiye’nin lideri, Avrupa’nın gözde firması!

Treyler sektöründe her zaman ilklere imza atarak başarılı bir 35 yılı geride bırakan Tırsan, yatırıma doymuyor.

Türkiye’nin lideri, Avrupa’nın gözde firması!

Treyler sektöründe her ilklere imza atarak başarılı bir 35 yılı geride bırakan Tırsan, yatırıma doymuyor. Ek fabrika yatırımı ile birlikte yeni bir Ar-Ge merkezini de faaliyete geçiren firma, bilgi ve teknolojisini Avrupa’ya ihraç etmenin haklı gururunu yaşıyor. Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, 600 milyon TL’lik cironun yüzde 2’sinin ise Ar-Ge çalışmalarına ayrıldığını açıkladı.

27 Eylül 1977 yılında Kartal’da üretime başlayan ve 1993 yılında Adapazarı’nda kurduğu modern üterim üssü ile treyler sektöründe yüzde 60 Pazar payıyla tüm rakiplerini geride bırakan Tırsan, aradan geçen süre zarfında bünyesine kattığı Kässbohrer, Talson ve Hendricks markaları ile de Avrupalı nakliyecilerin de gözdesi olmayı başardı.

Tırsan yöneticileri, doğum gününde sektörel medya temsilcilerini Adapazarı üretim tesislerinde ağırladı. Toplantı da Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Genel Müdür Yardımcıları Orhun Selbes, Ahmet Yılmaz, ürün yöneticileri Mustafa Kurtuluş ve Osman Keleş ile Pazarlama İletişim Müdürü Banu Önür ve İletişim Yöneticisi Şeyda Sağdan hazır bulundu. Toplantıda Ar-Ge’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orhun Selbes, ürün geliştirme ve sonuçları ile ilgili bilgi aktardı. 84 kişilik Ar-Ge ekibi ile başarılı çalışmalara imza attıklarını dile getiren Selbes, “Türkiye’de 130 Ar-Ge merkezi bulunmaktadır. Treyler sektöründe ise ilk ve tek Ar-Ge merkezi Tırsan’dadır. Şuanda merkez binamızı yenileyerek ekibimizin daha rahat bir ortamda çalışmasını sağladık. Merkezimizde 17 lisansüstü, 34 lisans ve 33 de diğer kadrolardan olmak üzere toplam 84 mühendis ve teknisyen Ar-Ge ekimiz görev yapmaktadır” .

Orhun Selbes’in yeni Ar-Ge merkezini basın mensuplarına gezdirmesinin ardından işletmelerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmaz’da fabrika gezisi yaptı ve üretim hatlarındaki araçlar ile ilgili bilgi aktardı. Günlük 66 adet treyler üretim kapasitesine ulaştıklarını ifade eden Yılmaz, “Şuanda günlük 34 adet üretim gerçekleştirmekteyiz ancak üretim kapasitemiz 66 adetliktir. Stok çalışmıyoruz, bayilerimize üretim yapıyoruz. Pazarın durumuna göre de üretim adetlerimizi arttırırız” diye konuştu.

IAA’da 4 ÖDÜL…

Tırsan’ın 2012 IAA Fuarı’nda gövde gösteri yaptığını açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Fuar bizim açımızdan kça verimli geçti. Avrupalı rakiplerimizin gözü hep üzerimizdeydi. Tedarikçilerimizin, müşterilerimizin kabul ettiği bir yapıdaydık. 2014 yılında IAA Fuarı’ndaki hedefimiz ise en az 4 ödülle dönmek” .

KENDİMİZİ HEP YENİLEDİK

Türkiye’de firmaların uzun süreli faaliyet gösteremediğinin altını çizen Nuhoğlu, “Firmalarımızın ömrü uzun süreli olmuyor. Kurulan firmaların yüzde 60’ı daha ilk yıldan geri kapanıyor. 30 yılı deviren firmaların sayısı ise çok az. Bugün Tırsan 35’inci yılını geride bıraktı. Avrupa’daki firmalar ise uzun ömürlü oluyor. 4’üncü, 5’inci nesil kuşaklar firmayı yönetiyor. Kässbohrer ile biz Avrupa’da 119’uncu yılımızı kutluyoruz. Biz bugünlere kendimizi yenileyerek geldik” diye konuştu.

HEDEF İLK 3’e GİRMEK!..

Rekabetin temelinde insan vardır. Rekabet insanlar üzerinden yapılır” diyen Nuhoğlu, en iyi ekiple çalışılması durumunda başarının kaçınılmaz ğunun altını çizdi. Nuhoğlu, “Biz 35 yıldır iyi bir aileyiz, iyi bir ekibimiz var. İnsan kaynağına yatırım yapıyoruz. Müşterilerimize karşı sorumluluklarımız var. Kendimize karşı sorumluluklarımız var. Her şeyden önemlisi de Türkiye ekonomisi ve Türk halkına karşı olan sorumluluklarımız var. Onun için 2014 yılındaki hedefimiz; 7500 iç Pazar, 7500 de yurt dışı olmak üzere toplam 15000 adet üretimdir. Avrupa’daki hedefimiz ise ilk 3’e girmek” .