Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:54   Güncelleme : 13-11-2014 17:54

Ali Çiçekli, geri adım attı

Ulaşım Gazetesi’nin “Treyler bandrolü yolda!” başlığı ile ilk ve tek olarak sektöre duyurduğu haberin ardından ALC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli yazılı bir açıklama yaparak, TREDER Başkanı Recep Serin’in sektöre ihanet ettiğini ve TREDER üyelerinin boykot edilmesini dile getirmişti.

Ali Çiçekli, geri adım attı

Ulaşım Gazetesi’nin “Treyler bandrolü yolda!” başlığı ile ilk ve tek olarak sektöre duyurduğu haberin ardından ALC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli yazılı bir açıklama yaparak, TREDER Başkanı Recep Serin’in sektöre ihanet ettiğini ve TREDER üyelerinin boykot edilmesini dile getirmişti. Çiçekli, ikinci bir açıklama yaparak “boykot” kelimesini sembolik olarak kullandığını, amacının Recep Serin veya bir başkasını boykot etmek olmadığını ifade etti.

ALC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli, konuyla ilgili olarak yazılı yaptığı açıklamasında aynen şu ifadelere yer verdi:

22 Şubat 2013 tarihinde sizlere gönderdiğim açıklamayla ilgili bazı yanlış anlamaları gidermek amacıyla aşağıdaki ek açıklamayı gönderiyorum.

TREDER’in “treyler plakalarına vergi getirilmesi” ile ilgili açıklamamdan dolayı bir çok meslektaşımdan olumlu tepkiler aldım. Ancak bazı yanlış anlaşılmalara mahal bırakmamak üzere, açıklamamın Recep Serin’in şahsına ya da firmasına yönelik bir açıklama olmadığını belirtmek isterim.

Açıklamam, ticari hizmetlerinde treyler kullanan uluslararası karayolu nakliye sektörünün mensubu olarak, karşılaştığımız ezici maliyet kalemlerinin bizzat sektör tedarikçilerince (TREDER) arttırılmasını sağlayacak girişime yöneliktir. Herhangi bir şahsa veya herhangi bir firmaya yönelik değildir.

Açıklamamın sonundaki ‘boykot’ ifadesi sembolik olarak kullanılmış olup, amacım; Recep Serin’i ya da bir başkasını boykot etmek değildir. Nitekim uluslararası taşımacılıkta kullanılan treylerlerin çok büyük bir kısmı TREDER üyesi firmaların ürettiği markalardır. Bir diğer ifade ile uluslararası taşımacılar TREDER üyesi firmaların asli ve mutlak müşterileridir. Yani, uluslararası taşımacılar ile o derneğin üyesi firmaların birbirlerine mutlak bağlılıkları söz konusudur. Ancak, mutlak müşterisi ğumuz bu tedarikçilerimizin bizlere ek maliyet getirecek çalışmalar içinde olması elbette kabul edilemez ve bu konuda tüm sektör haklı bir tepki göstermiştir. Bu vesile ile TREDER’in biz müşterilerinin maliyetini artıracak ek vergiler getirtme önerisi ile ilgili talep ve çalışmasından vazgeçerek sektörden özür dilemesi beklentimi de yineliyorum.