Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:54   Güncelleme : 13-11-2014 17:54

Yeni araç ile Avrupalı’nın önüne geçti, firmalar 50’şer adet aldı

Türkiye treyler sektörünün öncü firmalarından Tırsan, geliştirdiği yeni aracı ile Avrupalı rakiplerinin bir adım önüne geçti.

Yeni araç ile Avrupalı’nın önüne geçti, firmalar 50’şer adet aldı

Türkiye treyler sektörünün öncü firmalarından Tırsan, geliştirdiği yeni aracı ile Avrupalı rakiplerinin bir adım önüne geçti. Tamamen Türk mühendislerinin tasarladığı ve Türk işçileri tarafından üretilen yeni nesil perdeli treylere nakliyecilerde yoğun ilgi gösterdi. Yeni aracın en büyük özelliği arasında ise; yükleme boşaltma kolaylığının yanında üst düzey güvenlik ve dayanıklılığıyla uzun ömürlü oluşu yer alıyor.

Yeni nesil Perdeli Mega ve Perdeli Maxima treylerin tanıtımı Samandıra tesislerinde düzenlenen etkinlikte yapıldı. Yeni araçların tanıtım etkinliğine nakliye sektörünün önde gelen firmalarından 400 temsilci katıldı. Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, davetliler ile tek tek ilgilenerek onlara yeni araç hakkında bilgi verdi.

ABC Transport, Hilal Trans, Özonat ve Şahin Nakliyat yeni araçtan 50’şer adet alırken, Gelecek Otomotiv Genel Müdürü Hamdi Yüncü de etkinlik esnasında Yapı-San’a 20 adet satış gerçekleştirdi.

Tırsan Ar-Ge mühendislerinin 2 yıl üzerinde çalıştığı yeni nesil Perdeli Mega ve Perdeli Maxima treylerden ilk etapta 10 adet üretilerek test edildiği öğrenildi. Türkiye’de OTAM, Almanya’da DEKRA ve İngiltere’de MİRA test merkezlerinden başarıyla geçen yeni araçların 2 milyon Km yol testine tabii tutulduktan sonra pazara sunulduğu öğrenildi. Yeni araçta yüklerin daha güvenli bağlanması için ise 236 adet delik açıldı. Bu sayede de kullanıcının ekstra delik açıp, aracın ömrünü kısaltmasının önüne geçilmiş .

YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Tırsan olarak yeni bir başlangıç, yeni bir hamle yaptıklarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle Avrupa’nın ilk 3 treyler üreticisi içerisine girdiklerinin müjdesini verdi. “Bu kadar geniş ürün yelpazesine sahip, bu kadar çok ürün çeşidiyle de Avrupa da hiçbir fabrika, hiçbir marka bizim eriştiğimiz pozisyona erişemiyor” diyen Nuhoğlu, bu gururun arkasında Türkiye’nin, Türk nakliyecisinin ğunu vurguladı.

Nuhoğlu, “Bugün Tırsan’ı yeni ufuklara taşıyacak olan bir projenin başlangıcını yapıyoruz. Bugün size yeni nesil perdeli tenteli treylerimizi konuşuyoruz. Yeni nesil perdeli tenteli treylerimizin temeli, yeni nesil, yeni ufuklar içindir. Bu araç en yurt dışı için dizayn edildi. Uzun yıllardır Almanya, Polonya, Hollanda, Belçika, İngiltere, İtalya ve Rusya’ya araç satıyoruz ama bu en hem Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu hem de uluslararası boyutta rekabet edecek yeni bir aracın tasarlanmasıdır. Hedefimiz 2015 yılında 15 bin adet treyler üretmek” .

ÇOK ÇALIŞTIK

Uzun bir çalışmanın ardından yeni aracı pazara sunmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Nuhoğlu, “Çok net söyleyeyim 50 bin adam saat çalıştık. Tasarım nasıl olsun diye 5 bin saat çalıştık. 50 bin saat mühendislik hizmeti harcadık. 5 bin saat bilgisayarla simülasyon yaptık. 10 adet prototip ürettik ve 500 bin km yol testi yaptık. 50 tane farklı kompanenti ayrıca dayanıklılık testine tabi tuttuk. Dingilinden tut, makasına kadar babasından yan çıtasından dayanıklılık testini yaptık. Hepsinden önemlisi bu araç 2 milyon km yol yaptı” diye konuştu.

TESTLERDE ÜSTÜN BAŞARI

İlk testin Tırsan Ar-Ge merkezinde gerçekleştiği bilgisini veren Nuhoğlu, nakliyecinin ihtiyaçlarına uygun aracı geliştirdikten sonra Türkiye ve Avrupa testlerini yaptıklarını aktardı. Nuhoğlu, şöyle devam etti:

“İTÜ-OSD ve TÜBİTAK’ın kurduğu Otomotiv Teknolojileri Araştırma Merkezi (OTAM) ile irtibata geçti. Belirledikleri güzergâhta yol testleri yaptık. Testlerde veriler kayıt altına alındı ve karşımıza çıkan sonuca göre aracı daha dayanıklı hale getirdik. OTAM, Avrupa ile rekabet edebilecek teknolojiye sahip ve bizde bu teknolojiyi kullandık. Daha sonra Almanya’da DEKRA ve İngiltere’de MİRA test merkezlerinde aracımızı test ettirdik. Yeni nesil Perdeli Mega ve Perdeli Maxima treyler tüm testlerden başarıyla geçti. 36 yıldır hep en iyisini yapmak için çalıştık ve hep kendimizle yarıştık. Bugün geldiğimiz noktada Avrupalı rakiplerimizi geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz.”

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun konuşmasının ardından Ar-Ge Müdürü Volkan Akıncı, Ar-Ge Koordinatörü Turgay Yılmaz ve Pazarlama Yardımcısı Kerem Yüksel de birer konuşma yaparak yeni araç ile ilgili teknik bilgi verdiler. Yapılan konuşmaların ardından aracın tasarlanması ve yapımında görev alan teknik ekibe plaket takdim edildi.

Harun Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com