Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:55   Güncelleme : 13-11-2014 17:55

Avusturya toplantısında Ulaştırma Bakanlığı masaya yumruğunu vurdu

Türkiye-Avusturya KUK Toplantısında tarihi gelişme yaşandı.

Avusturya toplantısında Ulaştırma Bakanlığı masaya yumruğunu vurdu

Türkiye-Avusturya KUK Toplantısında tarihi gelişme yaşandı. Sektörün sesini dinleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Avusturya heyetinin taleplerimizi kabul etmemesi sonucu protokolü imzalamadan masandan kalktı.

Türkiye-Avusturya KUK Toplantısı 29-30 Nisan 2013 tarihleri arasından Ankara’da yapıldı. Türk heyetine Karayolu Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yılmaz başkanlık etti. Sektörün derneği UND’yi temsilen toplantıda Başkan Yardımcısı Murat Baykara, İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Melike Tümen katıldı.

Szeged-Wels Ro-La hattının 9 Aralık 2013 tarihinden bu yana kullanılamıyor olması üzerine Türk tarafı toplantıda Avusturya tarafından Macaristan güzergahında kullanılmak üzere transit geçiş belgesi talep etti. Türk tarafı ayrıca Maribor/Wels ve Fernetti/Salzburg hatlarında taşımacılarımızın için, karayolun üzerinde bir maliyetin kabul edilemeyeceğini, taşımacının artık 12 saatten fazla terminallerde bekletilemeyeceğini, bunun için bir kural tanımlanmasını Avusturya tarafından talep etti.

Bu haklı talepleri sözde çevreci politikası sebebiyle kabul etmeyen Avusturya’ya yanıt yine bürokratlarımızdan geldi. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Heyet Başkanı Hüseyin Yılmaz ve Daire Başkanı Nurhan Tüfekçioğlu, Avusturya’nın üzerine düşen transit sorumluluğunu yerine getirmesi gerekliliğini ve bu taleplerin Türk taşımacısının hakkı ğunu belirterek, protokol imzalamadan masadan kalktı.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz sektör temsilcileri, Ulaştırma Bakanlığı’nın bu hareketini gayet yerinde karşıladıklarını dile getirdi. Bakanlığa gerekli desteği vereceklerini de ifade eden sektör temsilcileri, birlikten güç doğar felsefesiyle hareket etmenin önemine değindi.