Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:59   Güncelleme : 13-11-2014 17:59

Konya’nın ilk ADR’li üreticisi Nursan

Treyler üreticilerinden Nursan, ADR Uygunluk Belgesi’ni aldı.

Konya’nın ilk ADR’li üreticisi Nursan

Treyler üreticilerinden Nursan, ADR Uygunluk Belgesi’ni aldı. Firma Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Toprakkale, belge ile birlikte hem Türkiye hem de Avrupa pazarında avantaj elde ettiklerini ifade etti.

TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü, Nursan Trailer’e, TSE’nin Ostim merkezinde düzenlediği törenle ADR Uygunluk Belgesi’ni verdi. Törende Nursan Trailer Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Toprakkale ve TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürü Özlem Gümrah hazır bulundu.

Ahmet Toprakkale, 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe giren ADR yönetmeliği sayesinde taşımacılık ve treyler sektörünün çehresinin değiştiğini belirtti. Nursan Treyler’in de bu değişimin bir parçası ğu vurgulayan Toprakkale, test ve belgelendirme işlemlerinin Türkiye’de yapılmasıyla uluslararası rekabette avantaj elde ettiklerini ve yurtdışı pazarlarda daha çok yer alacaklarını ifade etti. Toprakkale, “İlk 8 adet ADR’li tankerlerimizi Avrupa’ya ihraç ettik. Bu bile başlı başına hem kamunun hem de özel sektörün ne kadar önemli bir iş yaptığının kanıtıdır” .

TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürü Özlem Gümrah da yaptığı açıklamada Türkiye’de güvenli ve çevreci taşımacılığın önünün açıldığını dile getirerek Konya’da ADR belgesinin ilk kez Nursan Trailer’e verildiğini açıkladı. Gümrah, “Her geçen gün ADR’li araçlarla ilgili talepler artıyor. TSE olarak çok kısa da önemli bir sorumluluğu başarıyla yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz” ifadesini kullandı.