Treyler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 18:00   Güncelleme : 13-11-2014 18:00

En dayanıklı ve tasarıma uygun çelik Ruukki’de

Çelik üreticisi Ruukki, yeni ürünlerini 20 Mayıs 2014 günü saat 10.

En dayanıklı ve tasarıma uygun çelik Ruukki’de

Çelik üreticisi Ruukki, yeni ürünlerini 20 Mayıs 2014 günü saat 10.30’da İstanbul Beşiktaş’taki Point Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Toplantıda ilk olarak söz alan Ruukki Tükiye Müdürü Özgür Yalçın’ın açılış konuşması ve konuklara kendini tanıtmasının ardından, Ruukki Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Hörnfeldt, Ruukki’nin Türkiye pazarındaki yerini ve yeni ürünleri tanıttı.

HÖRNFELDT TAZİYELERİNİ SUNDU

Hörnfeldt, Manisa Soma’da yaşanan maden faciasında ölenler için Türk milletine taziyelerini sunarak konuşmasına başladı. Thomas Hörnfeldt, Türkiye pazarını özellikle taşımacılık, güvenlik ve savunma sanayi ve inşaat sektörlerindeki hızlı büyüme sebebiyle 'ilgi çekici ve büyümekte olan bir pazar' olarak nitelendirdi.

TÜRKİYE HAFİF MALZEME TERCİH EDİYOR

Türkiye'de güvenlik ve savunma sanayi, ulaşım ve inşaat sektörlerinde gerçekleşen büyüme ile gelişiminin sürdüğünü belirten Ruukki Kıdemli Başkan Yardımcısı Hörnfeldt, “Türkiye son yıllarda treyler, vinç ve inşaat makinelerinde ciddi bir üretim üssü . Özellikle ihracatta kalite, verimlilik önemli bir kriter olarak üreticinin karşısına çıkmaktadır. Bu anlamda Ruukki gerek kalitesi gerekse enerji tasarrufunda önemli bir etken olan hafif malzeme özelliği ile tercih ediliyor” .

RUUKKI’YE GELEN MEMNUN KALIYOR

Thomas Hörnfeldt, Türkiye’de bir çok firma tarafından tercih edildiklerini belirterek, örnek olarak Sibirya’ya vinç ihracatı yapan bir Türk firmasının eksi 60 dereceye dayanacak çelikleri Ruukki’de bulduğunu kaydetti. Ayrıca, Hindistan’da bir damper üreticisinin Ruukki çeliklerini kullandıktan sonra, mukavemet gücü daha yüksek ve 2 ton gibi bir hafiflik avantajı sağladığını söyleyen Hörnfeldt dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen talepleri değerlendirdiklerini kaydederek, yine Amerika Birleşik Devletleri’nin ünlü vinç üreticilerinden birinin 132 yıl sonra kendilerini keşfettiğini ve gayet memnun klarını da sözlerine ekledi.

RUUKKI ÜRETİCİNİN ÇÖZÜM ORTAĞI

Hörnfeldt, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye'de hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz. 2009 yılından bu yana faaliyette ğumuz Türkiye pazarında kısa bir sürede önemli bir büyüme kaydettik. Özellikle otoyol, taşımacılık, inşaat, güvenlik ve savunma sanayine yapılan yatırımlar, bizim burada daha fazla büyüme sağlayacağımızı gösteriyor. Avrupa standartlarına uyum sürecinin bir parçası olarak araçlara getirilen ağırlık sınırı, daha hafif ve daha dayanıklı üretim olanağı sağlayan Optim ve aşınmaya dirençli Raex çeliklerinin tedarikçisi olmamızı sağladı. Türkiye’nin bu ürünlerin en çok kullanıldığı treyler, vinç ve inşaat makineleri üretiminde ve ihracatında sağladığı başarı bize olumlu bir şekilde yansıdı.”

YENİ ÜRÜNLER BASINA TANITILDI

Ürün yelpazesini yenilikçi ve enerji tasarruflu ürünlerle genişletmek için sürekli olarak Ar-Ge yatırımı yapan Ruukki, sert koşullar için iyileştirilmiş darbe dayanımına sahip Optim 700 QL1 ve otomasyonlu üretim süreçleri için lazerli kesmeden sonra garantili düzlüğe sahip dünyadaki tek çelik olan LaserPlus'ın yanı sıra vinç ve kaldırma ekipmanlarının üretiminde kullanılan yeni ürünü Optim 960 QL'i de basına tanıttı.

ÖDÜLLÜ ÇEVRECİ ÜRETİM

Özel çelik üretiminde enerji tasarruflu üretim gerçekleştiren Ruukki, aynı da çözüm ortaklarının da enerji tasarruflu makine ve ekipman üretmelerine destek oluyor. Ruukki, demir-çelik üretiminde CO2 verimliliğinde dünyadaki en iyiler arasında… Çelik üretiminde karbon hammadde materyal tüketimi mevcut teknolojiyle minimuma yakındır. AB çapındaki çelik endüstrisi ortalamasından yaklaşık 250 bin ton daha az olan karbondioksit emisyonu ile Ruukki çok sayıda sürdürülebilirlik ödülü aldı.

ÜSTÜN YÜZEY KORUMASI

Galfan kaplamalı yüksek dayanımlı Ruukki çeliği, güneş enerjisi projelerinde tam uyumluluk sağlarken, tesis yapılarını güçlendirip aynı da hafifletebilme özelliğine sahip. Bu alanda Fas'ta inşa edilen yeni 125mw termosolar tesisindeki parabolik reflektörler için destek kolları üretimi yapan Ruukki, Galfan kaplaması tarafından sağlanan üstün yüzey koruması ile korozyonu önlediği ve ürünün kullanım ömrünü uzatıyor.

GÜNEŞ ENERJİ PROJELERİNE TAM UYUMLU

Güneş enerjisi projelerinde Galfan kaplamalı çelikleriyle ön plana çıktıklarını anlatan Ruukki Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Hörnfeldt, “Güneş enerjisi projelerinde en önemli nokta olan hafiflik ve güçlülük, Ruukki'nin galfan kaplı çelikleriyle mümkün olabiliyor. Önümüzdeki dönemde güneş enerjisi tesislerine yönelik ürünlerimizi daha da geliştirerek bu yönde çalışmalar yapacağız. Dünyada doğaya zarar vermeden en verimli enerji üretimi sağlayan yöntemlerden biri olan güneş enerjisi, Türkiye gibi dört mevsim güneş alan ülkeler için önemli bir fırsat” diye konuştu.