Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 18:01   Güncelleme : 13-11-2014 18:01

Nuhoğlu; Satışı olumlu karşılıyoruz

Esas Holding’in Un Ro-Ro’yu satın almasının ardından yazılı bir açıklama yapan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, ro-ronun stratejik öneme sahip olduğuna vurgu yaptı.

Nuhoğlu; Satışı olumlu karşılıyoruz

Esas Holding’in Un Ro-Ro’yu satın almasının ardından yazılı bir açıklama yapan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, ro-ronun stratejik öneme sahip ğuna vurgu yaptı. Nuhoğlu; “Satışı olumlu karşılıyoruz” .

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, yaptığı yazılı açıklamada aynen şu görüşlere yer verdi:

UN Ro-Ro’yu satın alma konusunda gösterdiğimiz çaba; Türkiye ve AB arasında yapılan ticaretin gelişmesi ve taşımacılarımızın rekabet gücünün artması için çok önemli ğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin 2008- 2013 yılları arasında özellikle karayolu taşıma alanında pazar kaybetmesi bizi farklı alternatif yollar aramaya sevk etmiştir. Bu sebeple dernek olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek için UN Ro-Ro’ya yeniden talip k.

Türkiye’nin uluslararası karayolu taşımacılığında deniz ulaşımı stratejik öneme sahip. Ro-Ro hatları, sıkıntılı olan karayolu güzergâhlarına çok iyi birer alternatif oluşturuyor. Bu nedenle Ro-Ro taşımacılığını karayolunun rakibi değil alternatifi olarak görüyoruz. Bu çerçevede UN Ro-Ro’nun bir Türk firması tarafından satın alınmasını çok olumlu karşılıyoruz. Bu satışın sektörümüzün ihtiyaç duyduğu yeni alternatif güzergâhların açılmasına ve uygun bir fiyat politikası oluşmasına vesile olacağını düşünüyoruz. Un Ro-Ro’nun, yeni sahibi Esas Holding’e hayırlı olmasını diliyoruz.

Biz UND olarak uluslararası taşımacılığın verimliliğin arttırılması yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu nedenle UND olarak daha önce açıkladığımız gibi bir Ro-Ro şirketi kurmak yönündeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz.