Kara
Giriş Tarihi : 24-07-2015 01:06   Güncelleme : 24-07-2015 01:06

Sürücüsüz araçlar yollara iniyor

TomTom ve Bosch, kendi kendine yol alabilen sürüş sistemi konusunda işbirliği yaptı. Bosch otomatik sürüş yapabilen test araçlarında TomTom’un özel haritalarını kullanacak. Otonom araçlar, Almanya’da bu yılın sonunda otoyollara inecek.

Sürücüsüz araçlar yollara iniyor

Haritalar, şimdiden Bosch’un Almanya (A81) ve ABD’nin  (I280) bazı ana yollarında test ettiği otomatikleştirilmiş araçlarda kullanılıyor. Otomatik sürüş gelişimi birçok parçalardan oluşan bir bulmaca gibi kabul ediliyor. Hollandalı harita ve trafik bilgi sağlayıcısı TomTom (TOM2) ve Bosch birlikte bu resmi lamaya yaklaşıyor.

 

Bu girişimin önemine değinen Bosch Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Dirk Hoheisel, “2020’de sadece yüksek hassasiyetli haritalar ile otoyollarda otomatik sürüş yapılabilecek” .  TomTom Başkan Yardımcısı Jan Maarten de Vries ise konuyla ilgili şunları söyledi: “2015 sonuna kadar, Almanya'daki tüm otoban ve otoban benzeri yollarda otomatik sürüş için yeni yüksek hassasiyetli haritalara sahip olmak istiyoruz. Yol kapsamı daha sonra Avrupa ve Kuzey Amerika'nın geri kalanına genişletilecek.”

 

ŞERİT, HIZ VE YÜKSEKLİK ALGISI

 

Lokalizasyon tabakasının üstündeki planlama tabakası sadece yol şerit tipleri, trafik işaretleri, hız limitleri gibi nitelikleri içermekle kalmıyor aynı da yokuş ve yamaç gibi yol geometrisi içeren 3 boyutlu bilgileri de sağlıyor. Yüksek otomasyonlu sürüşte, güvenlik ve konfor önemli bir şekilde güncel harita bilgisine bağlıdır. Bu bağlamda, Bosch ve TomTom harita verilerini güncel tutmak için çeşitli unsurlara ve hizmetlere yüksek önem veriyor. TomTom haritalama filosu doğru yeni yollar ve güzergahlar sağlamak için bu konuda çalışmaya devam ediyor. TomTom ve Bosch, yollardaki son değişiklikleri kaydetmek için gerekli sensörler ile donatılmış araç filolarını geri bildirim için kullanmayı planlıyor.