Kara
Giriş Tarihi : 10-08-2015 13:09   Güncelleme : 10-08-2015 13:09

Uluslararası nakliyede rekabet avantajı

SGS TransitNet Sistemi, Türkiye’nin yanısıra tüm AB ve EFTA Ülkelerine ilave olarak Makedonya'da da geçerli oldu. SGS TransitNet Genel Müdürü Hüseyin Kıyak, “Ülkemiz ile birlikte 10 ayrı ülkenin Gümrük Bakanlıklarına verdiğimiz teminat mektupları ve bu ülkelerdeki Asıl Sorumlu statüsü sayesinde taşımacılara kendi ofislerimizden doğrudan bu ülkelerin gümrük idarelerine T1/T2/TR sunma hizmeti sunabilen tek kuruluş olduk” dedi.

Uluslararası nakliyede rekabet avantajı

Yurtdışındaki bu yapılanmasıyla taşımacı firmalara spedisyonlara bağlı kalmadan beyan sunabilme ayrıcalığı sunan SGS TransitNet, Sırbistan’ı da hizmet ağına ekleyerek Asıl Sorumlu ğu ülke sayısını 11’e çıkarttı. Sırbistan, SGS TransitNet müşterileri tarafından çok cazip bir ücret ile kullanılmaya başlandı. Üstelik bu işlemler esnasında hiç bir Sırp Spedisyona da ihtiyaç duyulmamakta.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan şirket genel müdürü Hüseyin Kıyak, “Artık direkt olarak tüm Sırbistan gümrük idarelerine ihracat – ithalat ve transit taşımaları için T1 hizmeti sunmaya başladık. SGS, gerek teminatını gerekse de entegrasyonunu bir çok pilot/deneme aracı ile gerçek ortamda denedi. Tüm işlemlerimiz sorunsuz olarak çalışır hale geldi” .

 

Kıyak, Sırp T1’leri için Sırbistan’da 15 € ödemek yerine KDV hariç 4.23 € ödeneceğini ve bu sayede de ayda ortalama 50 sefer yapan bir firmanın yılda 12 bin 924 € tasarruf elde edeceğini söyledi.

 

Sınır kapılarında spedisyonlarda sıra beklemek yerine kaybetmeden doğrudan gümrüğe gidileceğinin altını çizen Kıyak, işlemlerin kısa sürede layarak rekabette bir adım öne geçileceğinin altını çizdi.