Treyler
Giriş Tarihi : 29-09-2016 10:15   Güncelleme : 29-09-2016 10:15

Tırsan güvenlikte Alman rakiplerini geride bıraktı

Ar-Ge merkezini kurarak kendi teknolojisini üreten Tırsan, 2016 IAA Ticari Araç Fuarı'nda gövde gösterisi yaptı. Teknolojide Avrupalı rakiplerini de geride bırakan Tırsan, fuarda Trailer Innovation 2017 ödülünün de sahibi oldu.

Tırsan güvenlikte Alman rakiplerini geride bıraktı

Alman Ticari Araç Üreticileri Birliği (VDA) tarafından organize edilen Trailer Innovation 2017 yarışmasına Tırsan, kendi Ar-Ge merkezinde geliştirdiği Kässbohrer Yüksek Güvenlikli Bitüm Tankeri ile katıldı. Tırsan, yarışma da Güvenlik dalında birincilik ödülüne layık görüldü.

Düzenlenen törende ödülü Tırsan adına Kilit Müşteri Yönetimi Müdürü Mehmet Önen, Hoyer Bitumen Logistik GmbH Filo Müdürü Jean Ziegert ile birlikte aldı. Kässbohrer Yüksek Güvenlikli Bitüm Tankeri, dünyanın likit madde taşımacılığındaki lider isimlerinden Hoyer’in, Almanya’da bitüm taşımacılığında uzmanlaşmış kuruluşu Hoyer Bitumen Logistik’in talepleri doğrultusunda geliştirildi.

IAA Ticari Araç fuarında ödül töreni sonrası açıklama yapan Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Geliştirdiğimiz bu araç, 160 derecenin üzerindeki zift taşımacılığında güvenlik kurallarını yeniden tanımlaması ve 60 yıldır çözülemeyen güvenlik sorununu çözmesi bakımından çok önemli. Türkiye’nin böyle bir güvenlik standardını oluşturması daha da önemlidir. Bu ödül, ihracat odaklı büyümemiz için çok büyük bir başarıdır. Tırsan’ın operasyonel mükemmellik standartları çerçevesinde bu teknolojiyi geliştirip hayata geçiren tüm ekibimizi kutluyorum” .

GÜVENLİKTE SON NOKTA


Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkelerine treyler ihracatının yüzde 98’ini tek başına gerçekleştiren Tırsan, Avrupa’ya Türkiye’den tanker ihraç eden tek firma konumunda bulunuyor. Tırsan, 2014 yılında Türkiye’de tehlikeli madde taşımacılığında ADR mevzuatı yürürlüğe girmeden seneler önce, 2002 yılından itibaren ADR anlaşmasının gereksinimlerini karşılayan üretim süreçleri ve ürünleri ile sektöre bu konuda öncülük etmişti. Kurduğu güçlü Ar-Ge altyapısı ve yeni teknoloji üretme yetkinliği sayesinde ise bugün, Avrupa treyler sektöründe ADR mevzuatını aşan güvenlik standartlarını belirleme seviyesine ulaştı. Kässbohrer Yüksek Güvenlikli Bitum Tankeri ile Tırsan, Avrupa’da tehlikeli madde taşımacılığında ADR mevzuatı ve işçi güvenliği uygulamalarını ileri taşıyacak yeni bir güvenlik anlayışı sundu.