Kara
Giriş Tarihi : 06-10-2016 15:13   Güncelleme : 06-10-2016 15:13

Bakan Arslan: otobüs ve kamyoncular krallık yapmasın

Yavuz Sultan Selim Köprüsü (YSS) ve bağlantı yolu ücretlerinin 164 TL'yi bulması otobüs ve kamyoncu esnafını Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden (FSM) kaçak geçişi yöneltti. Araç sahipleri FSM'den geçerken polise 92 TL ceza ödüyor.

Bakan Arslan: otobüs ve kamyoncular krallık yapmasın

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü yerine ceza ödeyerek Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçiş yapan ağır tonajlı araçlar hakkında açıklama yaptı. Bakan Arslan, "Yolların kralı olmaz, kuralı olur. Otobüs ve kamyoncular krallık yapmasın" .

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün geçiş fiyatlarında bir düzenleme yapılmayacağını dile getiren Bakan Arslan, "Bazı kamyon ve otobüsçülerimiz farklı yolları deneyerek köprüden kaçak geçiş yaptı. Ama şunu söyleyelim ki: Normal köprü ücreti alınmayacak, kaçak geçtikleri için 10 misli cezalı ücret alınacak. Ayrıca kurallara uymadıkları için bir ceza kesilecek. İkisini üst üste koyduğunuz öbür taraftan daha yüksek olacak. Bence bu yola tevessül etmesinler" diye konuştu.

Gelecek cezalar sonrası kimsenin mağdur edebiyatı yapmaya hakkı olmadığını dile getiren Bakan Arslan, şöyle devam etti: "Bu yola başvuran otobüs ve kamyoncular günün sonunda da dönüp diyecekler ki; ‘Biz mağdur k’. Güzel de yani mağduriyete sebep olan ben değilim ki. Kimse kusura bakmasın. Kimse uyanıklık etmesin. Düzen, kural hepimiz için geçerli, hepimiz kurallara uymak zorundayız. Yolların kralları değil, kuralları olur. Krallık yapmasınlar, kurallara uysunlar. Zararlı da çıkmasınlar, mağdur da olmasınlar. Biz insanımızın mağdur olmasını istemeyiz."

Haber- Kaan Kaya