Lojistik
Giriş Tarihi : 29-09-2017 15:17   Güncelleme : 29-09-2017 15:17

İhracatın yıldızları ödüllendirildi

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) önderliğinde Dünya Gazetesi ve DHL Türkiye işbirliğiyle ile düzenlenen etkinlikte 2017 yılının İhracat Yıldızları belirlendi. 18 ayrı kategoride toplam 518 firmanın yarıştığı organizasyonda dereceye girenler, ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin elinden aldı.

İhracatın yıldızları ödüllendirildi

İhracatın Yıldızları-Türkiye’nin Gizli Şampiyonları ödül töreninde Yılın İhracatçısı Ödülü Assan Alüminyum'un . Kibar Holding Yönetim Başkanı Ali Kibar ödülü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent'in elinden aldı. Özgün Ürün Şampiyonu Sanmar Tersanesi olurken, Sınır Tanımayan Şampiyon ödülü MİTAŞ'a verildi. Türkiye ihracatının lokomotif şirketlerinden Tofaş, İhracat Performans Ödülü'ne layık görülürken Temsa ise Jüri Özel Ödülü'nün sahibi .

BÜYÜMEK ZORUNDAYIZ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatın ve Türkiye ekonomisinin dünden bugünlere nasıl geldiğini ve yeni hedefleri anlattı. Türkiye ekonomisinin dış ticaretinin 1980-1981 yıllarında toplam 4,5 milyar dolar seviyesinde ğunu hatırlatan Zeybekci, ülke ekonomisinin 350 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Türkiye'nin birkaç yıl öncesine kadar küresel sanayi çevrelerince fasoncu olarak tanındığını anımsatan Zeybekci, "Eğer hedefimiz muasır medeniyetse, eğer hedefimiz dünyanın en büyük ekonomilerinden olmaksa bilgi ve teknoloji üretmemiz lazım. Biz bilgiyi, teknolojiyi, patenti, lisansları üreten bir ülke olmalıyız. Çünkü her şey inanılmaz bir hızla değişiyor. Türkiye olarak ın ruhunu anlamalı ve bu yarıştan kopmamalıyız. Bu yarıştan bir defa koptuk mu, bir daha toparlanamayız. Bunun için her geçen gün daha çok çalışıp, büyük zorundayız" .

HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, törende yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümünde hedeflerimiz var. Hedeflerimizden en büyüğü de dünya dış ticaretinden yüzde 1,5 pay alabilmek. Bu hedefe ulaşabilmek için var gücümüzle mücadele etmemiz ve çalışmamız gerekiyor. Bizim için en önemli katma değerlerimiz Ar-Ge, inovasyon, kalite ve tasarımda yaptıklarımız. Yaklaşık 10 aydır ihracatımızda artış açıklıyoruz. Orta vadede konulan hedef 153 milyar dolardan 156 milyar dolar olarak revize edildi. 67 bin ihracatçı adına bu hedefleri aşacağımıza inanıyoruz. Bugün ödül verdiğimiz ihracatçılarımız bizim gizli kahramanlarımız. Biz onları ne kadar Türkiye’ye tanıtabilirsek o kadar ihracatı teşvik etmiş olacağız.”